Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Offecct och Mario Ruiz Soundwave®

https://www.klimatsmart.se/images/news/offecctsoundwavebotanic225x234.jpg

Offecct inleder ett samarbete med den spanske formgivaren Mario Ruiz i och med lanseringen av ljudabsorbenten Soundwave® Botanic. Mario Ruiz är en världsberömd industridesigner, som efter studier vid Elisava School of Design, startade sin egen studio i Barcelona. Förutom möbler har Ruiz bland annat formgivit elektronik, leksaker och belysning. Ruiz har även tagit emot ett flertal designpriser, som till exempel flera Red Dot Design Awards, IF och Wallpaper* Design Award. Sounwave® Botanic är en ljudabsorberande panel specialdesignad för lätta ljud i de övre frekvenserna (500 Hz och högre). Denna panel reducerar ljud som kan uppfattas som bruskällor, såsom telefonsignaler och röster. Botanic finns tillgänglig i standardfärgerna antracit, grå, grön och offwhite, samt som tygklädd i 60 olika kulörer från Gabriel Europost. Soundwave® Botanic är även en del av Offeccts nya sortimentsområde Acoustics. Soundwave® är ett sortiment bestående av ljudabsorbenter för vägg som bidrar till en utsmyckning av offentliga lokaler såväl som i hemmiljö. Genom samarbetet med olika internationella formgivare såsom Karim Rashid, Ineke Hans, Marre Moerel med flera har Offecct utvecklat designprodukter som förstärker och tillför arbetsmiljön ett mervärde, inte minst genom den effektiva ljudabsorbering som produkterna erbjuder. - Jag uppskattar hur skogen finns överallt i Skandinavien. Skogens närvaro är så markant, att när jag fick i uppdrag att formge en ljudabsorbent som skulle vara en del av Soundwave®-projektet, inspirerades jag av trädens grenar. Och det är detta som ligger bakom den slutgiltiga formen: abstrakta och strukturella rörelser inspirerade av naturlig växtlighet, säger Mario Ruiz. - Jag är mycket nöjd med resultatet, och hur dessa strukturer förändras beroende på om panelerna placeras vertikalt eller horisontellt. - Jag är imponerad och tacksam för den respekt som Offecct visar formgivaren i sitt arbete. Jag beundrar också Offeccts ekologiska övertygelse och hur denna övertygelse verkligen syns i slutresultatet, avslutar Mario Ruiz. För ytterligare information, välkommen att kontakta: Kurt Tingdal, vd/marknadschef, Offect, 0705-81 33 83.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Offecct och Mario Ruiz Soundwave®

2011-04-12
Offecct inleder ett samarbete med den spanske formgivaren Mario Ruiz i och med lanseringen av ljudabsorbenten Soundwave® Botanic.

Mario Ruiz är en världsberömd industridesigner, som efter studier vid Elisava School of Design, startade sin egen studio i Barcelona. Förutom möbler har Ruiz bland annat formgivit elektronik, leksaker och belysning. Ruiz har även tagit emot ett flertal designpriser, som till exempel flera Red Dot Design Awards, IF och Wallpaper* Design Award.

Sounwave® Botanic är en ljudabsorberande panel specialdesignad för lätta ljud i de övre frekvenserna (500 Hz och högre). Denna panel reducerar ljud som kan uppfattas som bruskällor, såsom telefonsignaler och röster. Botanic finns tillgänglig i standardfärgerna antracit, grå, grön och offwhite, samt som tygklädd i 60 olika kulörer från Gabriel Europost.

Soundwave® Botanic är även en del av Offeccts nya sortimentsområde Acoustics. Soundwave® är ett sortiment bestående av ljudabsorbenter för vägg som bidrar till en utsmyckning av offentliga lokaler såväl som i hemmiljö. Genom samarbetet med olika internationella formgivare såsom Karim Rashid, Ineke Hans, Marre Moerel med flera har Offecct utvecklat designprodukter som förstärker och tillför arbetsmiljön ett mervärde, inte minst genom den effektiva ljudabsorbering som produkterna erbjuder.

- Jag uppskattar hur skogen finns överallt i Skandinavien. Skogens närvaro är så markant, att när jag fick i uppdrag att formge en ljudabsorbent som skulle vara en del av Soundwave®-projektet, inspirerades jag av trädens grenar. Och det är detta som ligger bakom den slutgiltiga formen: abstrakta och strukturella rörelser inspirerade av naturlig växtlighet, säger Mario Ruiz.

- Jag är mycket nöjd med resultatet, och hur dessa strukturer förändras beroende på om panelerna placeras vertikalt eller horisontellt.

- Jag är imponerad och tacksam för den respekt som Offecct visar formgivaren i sitt arbete. Jag beundrar också Offeccts ekologiska övertygelse och hur denna övertygelse verkligen syns i slutresultatet, avslutar Mario Ruiz.

För ytterligare information, välkommen att kontakta:
Kurt Tingdal, vd/marknadschef, Offect, 0705-81 33 83.
Källa: OFFECCT

Senaste nyheter