Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

ÖBO nominerade till Årets Innovatör 2014

https://www.klimatsmart.se/images/news/oboaretsinnovator250x220.jpg

Inte långt efter utmärkelsen Årets Fastighetsägare blev ÖrebroBostäder AB (ÖBO) även nominerade till Årets Innovatör 2014 genom företaget Universum*. ÖBO står tillsammans med stora företag som ATG, Ernst & Young, Åhléns nominerade till priset som handlar om att företag eller person på ett nytt sätt genomdriver nya och innovativa idéer relaterade till Employer Branding (arbetsgivarvarumärket). Ett av ÖBOs affärsmål är att bli regionens mest attraktiva arbetsgivare och det interna arbetet ligger till grund för nomineringen. Medarbetarna har fått identifiera vad man tycker är det bästa med att jobba hos ÖBO och har även tagit fram förslag på vad som kan göras ännu bättre. ÖBOs arbete med att ta emot praktikanter, praoelever och långtidsarbetslösa bidrar också till nomineringen. – Det är både överraskande och jättekul att vårt arbete uppmärksammas. För oss handlar ett attraktivt arbetsgivarvarumärke om att säkra vår kompetensförsörjning och samtidigt kunna göra skillnad i samhället. Vi försöker också tänka lite nytt kring personalaktiviteter och förmåner för att våra medarbetare ska känna sig uppskattade, vilket säkert också bidrar, säger Karin Nordmark, HR-chef på ÖrebroBostäder. ÖBO står nu inför en stor kompetensväxling där många medarbetare går i pension under de kommande 10 åren, vilket ställer ännu högre krav på arbetet med kompetensförsörjning och att möta en ny generation medarbetare. På galan, Talent Excellence Awards 2014, som går av stapeln i oktober nästa 2014 avgörs det om ÖBO får priset som Årets Innovatör. *Universum är världsledande inom Employer Branding sedan 20 år och arbetar med arbetsgivarimage på olika sätt. Det är Universums undersökning KarriärBarometern som ligger till grund för alla nominerade företag/personer. Därefter utser en jury med personer som har stor kännedom om marknaden och insyn i de aktuella företagen och organisationerna, vem som till sist står på prispallen. För mer information kontakta Karin Nordmark, HR-chef, 0707-19 43 07

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

ÖBO nominerade till Årets Innovatör 2014

2013-12-18
Karin Nordmark, HR-chef på ÖBO.
Inte långt efter utmärkelsen Årets Fastighetsägare blev ÖrebroBostäder AB (ÖBO) även nominerade till Årets Innovatör 2014 genom företaget Universum*. ÖBO står tillsammans med stora företag som ATG, Ernst & Young, Åhléns nominerade till priset som handlar om att företag eller person på ett nytt sätt genomdriver nya och innovativa idéer relaterade till Employer Branding (arbetsgivarvarumärket).

Ett av ÖBOs affärsmål är att bli regionens mest attraktiva arbetsgivare och det interna arbetet ligger till grund för nomineringen. Medarbetarna har fått identifiera vad man tycker är det bästa med att jobba hos ÖBO och har även tagit fram förslag på vad som kan göras ännu bättre. ÖBOs arbete med att ta emot praktikanter, praoelever och långtidsarbetslösa bidrar också till nomineringen.

– Det är både överraskande och jättekul att vårt arbete uppmärksammas. För oss handlar ett attraktivt arbetsgivarvarumärke om att säkra vår kompetensförsörjning och samtidigt kunna göra skillnad i samhället. Vi försöker också tänka lite nytt kring personalaktiviteter och förmåner för att våra medarbetare ska känna sig uppskattade, vilket säkert också bidrar, säger Karin Nordmark, HR-chef på ÖrebroBostäder.

ÖBO står nu inför en stor kompetensväxling där många medarbetare går i pension under de kommande 10 åren, vilket ställer ännu högre krav på arbetet med kompetensförsörjning och att möta en ny generation medarbetare.

På galan, Talent Excellence Awards 2014, som går av stapeln i oktober nästa 2014 avgörs det om ÖBO får priset som Årets Innovatör.
*Universum är världsledande inom Employer Branding sedan 20 år och arbetar med arbetsgivarimage på olika sätt. Det är Universums undersökning KarriärBarometern som ligger till grund för alla nominerade företag/personer. Därefter utser en jury med personer som har stor kännedom om marknaden och insyn i de aktuella företagen och organisationerna, vem som till sist står på prispallen.

För mer information kontakta
Karin Nordmark, HR-chef, 0707-19 43 07
Källa: ÖBO

Senaste nyheter