Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Nytt sparkonto överskott till bistånd

https://www.klimatsmart.se/images/news/ekobanken135x43aab.gif

Ekobanken har öppnat en ny typ av biståndskonto där sparare som sätter in pengar får sedvanlig ränta, men där banken skänker sitt utlåningsränteöverskott till Kooperation Utan Gränser och Vi-skogen. Den sparare som sätter in pengar på biståndskonto skapar alltså ett bidrag från själva banken till de båda organisationernas arbete mot fattigdom i bland annat Afrika. Ekobanken skänker årligen en viss procent av det belopp som totalt sparas på alla biståndskonton, för år 2009 blir det 1,5%. Hur mycket pengar det blir beror på hur mycket kunderna sätter in på biståndskontona. Kooperation Utan Gränser arbetar bland annat med att utveckla lokala, kooperativa spar- och kreditföreningar som ger människor möjlighet att starta verksamheter och få ett värdigt boende. Vi-skogen hjälper småbrukande bönder runt Victoriasjön i Afrika att bekämpa fattigdom och nöd genom trädplantering och agroforestry. – Det här är ett sätt för oss att sponsra hållbart lokalt arbete mot fattigdom, på ett sätt som våra kunder styr men där banken står för kostnaden, säger Annika Laurén, vd på Ekobanken. Biståndskontona ger spararna samma bankränta som Ekobankens övriga konton och omfattas av den statliga insättningsgarantin. Bankens utlåning av insatta pengar på biståndskontona sker, liksom för bankens övriga konton, här i Sverige och går enbart till ekologiskt, etiskt och socialt hållbara verksamheter. För mer information: Annika Laurén, VD 070-5171 480, 08-551 714 70, annika@ekobanken.se http://www.ekobanken.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Nytt sparkonto överskott till bistånd

2009-12-08
Ekobanken har öppnat en ny typ av biståndskonto där sparare som sätter in pengar får sedvanlig ränta, men där banken skänker sitt utlåningsränteöverskott till Kooperation Utan Gränser och Vi-skogen.

Den sparare som sätter in pengar på biståndskonto skapar alltså ett bidrag från själva banken till de båda organisationernas arbete mot fattigdom i bland annat Afrika. Ekobanken skänker årligen en viss procent av det belopp som totalt sparas på alla biståndskonton, för år 2009 blir det 1,5%. Hur mycket pengar det blir beror på hur mycket kunderna sätter in på biståndskontona.

Kooperation Utan Gränser arbetar bland annat med att utveckla lokala, kooperativa spar- och kreditföreningar som ger människor möjlighet att starta verksamheter och få ett värdigt boende. Vi-skogen hjälper småbrukande bönder runt Victoriasjön i Afrika att bekämpa fattigdom och nöd genom trädplantering och agroforestry.

– Det här är ett sätt för oss att sponsra hållbart lokalt arbete mot fattigdom, på ett sätt som våra kunder styr men där banken står för kostnaden, säger Annika Laurén, vd på Ekobanken.

Biståndskontona ger spararna samma bankränta som Ekobankens övriga konton och omfattas av den statliga insättningsgarantin. Bankens utlåning av insatta pengar på biståndskontona sker, liksom för bankens övriga konton, här i Sverige och går enbart till ekologiskt, etiskt och socialt hållbara verksamheter.

För mer information: Annika Laurén, VD
070-5171 480, 08-551 714 70, annika@ekobanken.se

http://www.ekobanken.se
Källa: Ekobanken

Senaste nyheter