Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Nytt samarbetsavtal fjärrvärmetjänster

https://www.klimatsmart.se/images/news/kalmarenergi250x58pa.gif

Kalmar Energi väljer Uppsalaföretaget ngenic för att utveckla framtidens fjärrvärmetjänster. I sin satsning på framtidens energitjänster har Kalmar Energi skrivit ett tvåårsavtal med energitjänsteföretaget ngenic. - Vi vill gärna bidra till energilösningar som optimerar våra kunders värmeförbrukning samtidigt som vi själva vill utveckla tjänster som är trovärdiga. ngenic erbjuder ett bra verktyg för att ta oss in i framtiden säger Anna Karlsson, vd för Kalmar Energi. Projektet rymmer produktutveckling baserad på ngenics lösning för optimering av fjärrvärmeleveranser. Man vill visa hur en hållbar förnyelse kan ske av äldre fjärrvärmenät genom individuell komfortreglering och effektivare avkylning av fjärrvärmevattnet. Det innebär minskade energikostnader för fastighetsägaren samtidigt som elproduktionen i kraftvärmeanläggningen kan öka. Dessutom möjliggör systemet ett effektivare kapacitetsutnyttjande vilket i innebär att fler kunder kan anslutas till befintligt nät och att behovet av spetspannor minskar. - Vårt koncept bygger på "win-win" mellan kund och leverantör där vi optimerar fjärrvärmeleveranser för både fastighetsägaren och värmeleverantören vilket gynnar miljö såväl som ekonomi – tillsammans kan parterna uppnå större nyttor än om de arbetat separat, säger ngenics vd Fredrik Fernlund. Samarbetet förväntas även ge möjlighet till minskade störningar hos kunder vid tillfälliga produktionsbortfall och leveranstoppar. Projektet omsluter 800 000 SEK och pågår fram till våren 2013. ngenic är ett Uppsalabaserat ungt innovativt energitjänsteföretag med fokus på systemlösningar för smartare energianvändning och en enklare vardag. Företagets erbjudanden till energileverantörer har på kort tid rönt stort intresse från såväl energibranschen som myndigheter. För mer information, kontakta: Einar Persson, ngenic, 076-249 07 06 einar.persson@ngenic.se Anna Karlsson, Kalmar Energi, 0480-45 10 43, anna.karlsson@kalmarenergi.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Nytt samarbetsavtal fjärrvärmetjänster

2011-10-25
Kalmar Energi väljer Uppsalaföretaget ngenic för att utveckla framtidens fjärrvärmetjänster.

I sin satsning på framtidens energitjänster har Kalmar Energi skrivit ett tvåårsavtal med energitjänsteföretaget ngenic.

- Vi vill gärna bidra till energilösningar som optimerar våra kunders värmeförbrukning samtidigt som vi själva vill utveckla tjänster som är trovärdiga. ngenic erbjuder ett bra verktyg för att ta oss in i framtiden säger Anna Karlsson, vd för Kalmar Energi.

Projektet rymmer produktutveckling baserad på ngenics lösning för optimering av fjärrvärmeleveranser. Man vill visa hur en hållbar förnyelse kan ske av äldre fjärrvärmenät genom individuell komfortreglering och effektivare avkylning av fjärrvärmevattnet. Det innebär minskade energikostnader för fastighetsägaren samtidigt som elproduktionen i kraftvärmeanläggningen kan öka. Dessutom möjliggör systemet ett effektivare kapacitetsutnyttjande vilket i innebär att fler kunder kan anslutas till befintligt nät och att behovet av spetspannor minskar.

- Vårt koncept bygger på "win-win" mellan kund och leverantör där vi optimerar fjärrvärmeleveranser för både fastighetsägaren och värmeleverantören vilket gynnar miljö såväl som ekonomi – tillsammans kan parterna uppnå större nyttor än om de arbetat separat, säger ngenics vd Fredrik Fernlund.

Samarbetet förväntas även ge möjlighet till minskade störningar hos kunder vid tillfälliga produktionsbortfall och leveranstoppar. Projektet omsluter 800 000 SEK och pågår fram till våren 2013.

ngenic är ett Uppsalabaserat ungt innovativt energitjänsteföretag med fokus på systemlösningar för smartare energianvändning och en enklare vardag. Företagets erbjudanden till energileverantörer har på kort tid rönt stort intresse från såväl energibranschen som myndigheter.

För mer information, kontakta:
Einar Persson, ngenic, 076-249 07 06 einar.persson@ngenic.se
Anna Karlsson, Kalmar Energi, 0480-45 10 43, anna.karlsson@kalmarenergi.se.

Senaste nyheter