Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Nytt nummer av REKO

https://www.klimatsmart.se/images/news/krav250x161.jpg

Ett nytt nummer av KRAVs magasin REKO har lämnat pressarna. I årets sista nummer tar vi ut läsaren i hagen och tittar på KRAV-märkta lamm, men vi ägnar oss också åt andra djurslag i ett kött-tema. Där fördjupar vi oss i KRAV-djurens liv på gården och pratar med en grisuppfödare. Kött-temat avslutas med en resa till Dala-Floda Värdshus i Dalarna. Där hänger vi i köket med kocken Per Ersson, som lagar vintrigt rustik lamm-middag i sann slow food-anda. Delar av innehållet i REKO nummer fyra: • Tema: Kött. Så lever djuren på KRAV-gården. Därför är KRAV-köttet bättre. • Säsong: Lamm - från gården till köket. Vi träffar en bonde och hänger med ut i hagen. • Pyssla: Bakningens tid är nu. Vi bakar både nyttigt och alltför sött, enkelt och lite svårare. Bara Baka! • Mat: Per Ersson på Dala Floda Värdshus lagar rustik vintersupé på lamm. • Intervju: Sara Begner är matsveriges mesta vitaminknippe. Vi träffade henne en blåsig dag på Hötorget i Stockholm. • Reportage: Odla kaffe i djungeln? Nygammal kaffeproduktion kan rädda regnskogen. • Testat: Helgens ekologiska vin och öl. REKO är en underhållande och läsvänlig tidning med djup. Den handlar mest om matproduktion, matlagning och människor som arbetar med mat. Men tidningen tar också upp bredare samhällsfrågor och andra ämnen som har koppling till hållbar livsstil, för vi vill underhålla, informera och lyfta goda initiativ.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Nytt nummer av REKO

2009-11-23
Källa: KRAV
Foto: David Giese

Senaste nyheter