Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Nytt Hampvaruhus i Tullhuset på Dalarö

https://www.klimatsmart.se/images/news/hampvaruhuset_logo.png

Hampvaruhuset kommer från slutet av April och framåt att ha butik och kontor i gamla Tullhuset på Odinsvägen, Dalarö. I Tullhuset kommer du att kunna se hela sortimentet av hampaprodukter vilket är allt från kläder till mat, hudvård och Färg i Påse. Hampvaruhuset är med i ett projekt för att marknadsföra Odinsvägen på Dalarö som en affärsgata värd ett besök året om. Detta känns som ett steg i rätt riktning, då grundtanken med att starta eget var att kunna jobba på Dalarö och bidra till näringslivet där, samt göra något som jag verkligen brinner för. Det känns rätt i magen att försöka överleva här istället för att dra till stan och jobba som så många andra. Ju fler människor som stannar på Dalarö, desto fler verksamheter behövs det ju här ute och sedan blir det ju snöbollseffekt på det! Som relativt nyinflyttad på Dalarö tyckte jag att det var väldigt synd att hela byn släcktes och stängdes på vintrarna. Under sommaren finns det ju ett myller av sommargäster och genomresande besökare på byn, och Dalarö är ju så vackert även på vintern! Men inte ens lokalbefolkningen syns till på vintrarna, eftersom så gott som allt är stängt. Så därför, när jag drog igång verksamheten sommaren 2008, så var tanken att jobba lokalt, hjälpa till att göra Dalarö lite mer levande. Vår, sommar och höst 2009 hade Hampvaruhuset därför butik på Odinsvägen 11 tillsammans med Dalarö Rum & Kök. Under semestermånaderna rullade det ju såklart på riktigt bra, när Dalarös population var lite större, men framåt Oktober var det väldigt trögt igen och jag var tvungen att börja fundera i nya banor. Således blev det att Hampvaruhuset fanns i en tillfällig butik i Skrapan på Götgatan mellan November 2009 och Mars 2010. Detta var en väldigt positiv upplevelse då jag å Hampvaruhusets vägnar fick höra många positiva kommentarer av besökare och kunder. Det var däremot väldigt hårt arbete med öppettiderna på Skrapan, och det var den avgörande faktorn när jag bestämde att det var dags att flytta tillbaks Hampvaruhuset till Dalarö igen, och inte ta en lokal inne i stan, som planerat. Jag hoppas att den livskvaliteten som detta tillför mig, även ska förbättra kvaliteten på det arbete jag utför med Hampvaruhuset! Med detta hälsar jag alla kunder välkomna till vår nya lokal i gamla Tullhuset på Dalarö. När exakt öppningsdatum är spikat kommer ett nytt meddelande att skickas ut. Mari Elfving, VD och grundare av Hampvaruhuset och Dalarö Hampa & Miljö AB.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Nytt Hampvaruhus i Tullhuset på Dalarö

2010-04-19
Hampvaruhuset kommer från slutet av April och framåt att ha butik och kontor i gamla Tullhuset på Odinsvägen, Dalarö. I Tullhuset kommer du att kunna se hela sortimentet av hampaprodukter vilket är allt från kläder till mat, hudvård och Färg i Påse.

Hampvaruhuset är med i ett projekt för att marknadsföra Odinsvägen på Dalarö som en affärsgata värd ett besök året om. Detta känns som ett steg i rätt riktning, då grundtanken med att starta eget var att kunna jobba på Dalarö och bidra till näringslivet där, samt göra något som jag verkligen brinner för. Det känns rätt i magen att försöka överleva här istället för att dra till stan och jobba som så många andra. Ju fler människor som stannar på Dalarö, desto fler verksamheter behövs det ju här ute och sedan blir det ju snöbollseffekt på det!

Som relativt nyinflyttad på Dalarö tyckte jag att det var väldigt synd att hela byn släcktes och stängdes på vintrarna. Under sommaren finns det ju ett myller av sommargäster och genomresande besökare på byn, och Dalarö är ju så vackert även på vintern! Men inte ens lokalbefolkningen syns till på vintrarna, eftersom så gott som allt är stängt.

Så därför, när jag drog igång verksamheten sommaren 2008, så var tanken att jobba lokalt, hjälpa till att göra Dalarö lite mer levande. Vår, sommar och höst 2009 hade Hampvaruhuset därför butik på Odinsvägen 11 tillsammans med Dalarö Rum & Kök. Under semestermånaderna rullade det ju såklart på riktigt bra, när Dalarös population var lite större, men framåt Oktober var det väldigt trögt igen och jag var tvungen att börja fundera i nya banor.

Således blev det att Hampvaruhuset fanns i en tillfällig butik i Skrapan på Götgatan mellan November 2009 och Mars 2010. Detta var en väldigt positiv upplevelse då jag å Hampvaruhusets vägnar fick höra många positiva kommentarer av besökare och kunder. Det var däremot väldigt hårt arbete med öppettiderna på Skrapan, och det var den avgörande faktorn när jag bestämde att det var dags att flytta tillbaks Hampvaruhuset till Dalarö igen, och inte ta en lokal inne i stan, som planerat. Jag hoppas att den livskvaliteten som detta tillför mig, även ska förbättra kvaliteten på det arbete jag utför med Hampvaruhuset!

Med detta hälsar jag alla kunder välkomna till vår nya lokal i gamla Tullhuset på Dalarö. När exakt öppningsdatum är spikat kommer ett nytt meddelande att skickas ut.

Mari Elfving, VD och grundare av Hampvaruhuset och Dalarö Hampa & Miljö AB.

Senaste nyheter