Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Nytt från EkoVin - Ecolociga Berlina

https://www.klimatsmart.se/images/news/ekovinvin70x300.jpg

Sedan den första april finns ytterligare ett ekologiskt vin i Ecologica-familjen till försäljning på Systembolaget. På EkoVin är man stolta att kunna presentera Ecolociga Berlina från tyska Pfalz. Vinet är gjort på riesling (90%) och rivaner (10%). Doften är frisk och fuktig med inslag av citrus och tropisk frukt. Smaken är halvtorr, ung, mycket frisk, druvig och fuktig med inslag av citros och aprikos. Vinet passar mycket bra att servera till asiatisk mat där den lilla sötman i vinet möter de söta inslag som ofta finns i asiatisk mat. Det är även gott till fisk och skaldjur, samtidigt som det är en utmärkt aperitif. Vinet har fått fina recensioner av både Expressen och Icakuriren, läs mer på http://ekovin.se/recensioner/vitt/ecologica_berlina/. EkoVin (Giertz Vinimport) är marknadsledande på ekologiska viner i Sverige och har tagit fram en miljöstrategi för sina viner. De ser över sina transportlösningar för att hitta de mest miljövänliga alternativen. Alla utsläpp går inte att få bort och då klimatneutraliserar de dessa utsläpp genom koldioxid-minskande åtgärder på andra håll i samarbete med AtmosFair!

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Nytt från EkoVin - Ecolociga Berlina

2009-05-20
Sedan den första april finns ytterligare ett ekologiskt vin i Ecologica-familjen till försäljning på Systembolaget. På EkoVin är man stolta att kunna presentera Ecolociga Berlina från tyska Pfalz. Vinet är gjort på riesling (90%) och rivaner (10%). Doften är frisk och fuktig med inslag av citrus och tropisk frukt. Smaken är halvtorr, ung, mycket frisk, druvig och fuktig med inslag av citros och aprikos. Vinet passar mycket bra att servera till asiatisk mat där den lilla sötman i vinet möter de söta inslag som ofta finns i asiatisk mat. Det är även gott till fisk och skaldjur, samtidigt som det är en utmärkt aperitif.

Vinet har fått fina recensioner av både Expressen och Icakuriren, läs mer på http://ekovin.se/recensioner/vitt/ecologica_berlina/.

EkoVin (Giertz Vinimport) är marknadsledande på ekologiska viner i Sverige och har tagit fram en miljöstrategi för sina viner. De ser över sina transportlösningar för att hitta de mest miljövänliga alternativen. Alla utsläpp går inte att få bort och då klimatneutraliserar de dessa utsläpp genom koldioxid-minskande åtgärder på andra håll i samarbete med AtmosFair!
Källor:

Senaste nyheter