Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Nyhetsbrev v12 2015 från NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv

https://www.klimatsmart.se/images/news/nmc-susannesweet250x306.jpg

Nu har nyhetsbrevet för vecka 12 från NMC, Nätverket för Hållbart Näringsliv kommit. Nyhetsbrevet innehåller bland annat följande: Välkommen till NMC:s årsmöte 28 april i Stockholm där vi förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar även bjuder på två spännande föredrag och diskussioner om vilka systemförändringar som är på gång för att nå ett mer hållbart näringsliv och kopplingen till cirkulär ekonomi. Vilka är utmaningarna, varför går omställningen så trögt, vilka drivkrafter finns och vad krävs för att få till en förändring? Susanne Sweet är docent och forskningsledare på MISUM, Mistra Center for Sustainable Markets, på Handelshögskolan i Stockholm. NMC har flera spännande möten och aktiviteter på gång framöver. Håll utkik efter: Cirkulär ekonomi i Göteborg och Stockholm: NMC:s kunskapsserie om cirkulär ekonomi fortsätter. I Stockholm planerar vi ett seminarium den 5 maj om praktisk implementering av cirkulär ekonomi med företagsexempel. Vi kommer under våren även att ha ett möte om cirkulär ekonomi i Göteborg. Mer info kommer! Frukostmöte i Malmö om regional utveckling i Skåne: NMC Syd får besök av Bodil Rosvall Jönsson som är näringslivschef och VD för Business Region Skåne AB. Hon kommer att berätta om hur Region Skåne tänker sig utvecklingen i regionen på längre sikt, bl a kopplat till den regionala utvecklingsstrategin – Det öppna Skåne 2030. Preliminärt datum för mötet är den 29 maj. Sommarmingel i Stockholm på temat "nudging": I mitten av juni kommer vi ha NMC:s sommarmingel i Stockholm där vi tittar närmare på olika exempel på "nudging", dvs. hur man kan skapa mer hållbara beteenden hos människor genom små enkla medel. Träffa NMC i Almedalen: NMC kommer finnas på plats i Almedalen i juli och vi ser fram emot att träffa er alla där! Sensommarmöte: I slutet av sommaren anordnar NMC:s sin årliga och populära medlemsresa där vi gör intressanta studiebesök och får möjlighet att nätverka med varandra. Tidigare år har vi bl.a. besökt Kiruna, Kosterhavets nationalpark och Skåne/Köpenhamn. Mer info om årets resa kommer under våren. Kommande möten: 15 april, Stockholm: Integrerad rapportering och integrerat arbetssätt - hur går det till? 4 maj, Stockholm: Dialog med klimat- och miljöminister Åsa Romson. 12 maj, Stockholm: Vad händer med beslutet om obligatorisk hållbarhetsredovisning? 6 oktober, Stockholm: Heldagskurs om nya ISO 14001-förändringarna.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Nyhetsbrev v12 2015 från NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv

2015-03-16
Susanne Sweet, MISUM
Nu har nyhetsbrevet för vecka 12 från NMC, Nätverket för Hållbart Näringsliv kommit. Nyhetsbrevet innehåller bland annat följande:

Välkommen till NMC:s årsmöte 28 april i Stockholm där vi förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar även bjuder på två spännande föredrag och diskussioner om vilka systemförändringar som är på gång för att nå ett mer hållbart näringsliv och kopplingen till cirkulär ekonomi.

Vilka är utmaningarna, varför går omställningen så trögt, vilka drivkrafter finns och vad krävs för att få till en förändring?

Susanne Sweet är docent och forskningsledare på MISUM, Mistra Center for Sustainable Markets, på Handelshögskolan i Stockholm.

NMC har flera spännande möten och aktiviteter på gång framöver. Håll utkik efter:

Cirkulär ekonomi i Göteborg och Stockholm:
NMC:s kunskapsserie om cirkulär ekonomi fortsätter. I Stockholm planerar vi ett seminarium den 5 maj om praktisk implementering av cirkulär ekonomi med företagsexempel. Vi kommer under våren även att ha ett möte om cirkulär ekonomi i Göteborg. Mer info kommer!

Frukostmöte i Malmö om regional utveckling i Skåne:
NMC Syd får besök av Bodil Rosvall Jönsson som är näringslivschef och VD för Business Region Skåne AB. Hon kommer att berätta om hur Region Skåne tänker sig utvecklingen i regionen på längre sikt, bl a kopplat till den regionala utvecklingsstrategin – Det öppna Skåne 2030. Preliminärt datum för mötet är den 29 maj.

Sommarmingel i Stockholm på temat "nudging":
I mitten av juni kommer vi ha NMC:s sommarmingel i Stockholm där vi tittar närmare på olika exempel på "nudging", dvs. hur man kan skapa mer hållbara beteenden hos människor genom små enkla medel.

Träffa NMC i Almedalen:
NMC kommer finnas på plats i Almedalen i juli och vi ser fram emot att träffa er alla där!

Sensommarmöte:
I slutet av sommaren anordnar NMC:s sin årliga och populära medlemsresa där vi gör intressanta studiebesök och får möjlighet att nätverka med varandra. Tidigare år har vi bl.a. besökt Kiruna, Kosterhavets nationalpark och Skåne/Köpenhamn. Mer info om årets resa kommer under våren.

Kommande möten:

15 april, Stockholm:
Integrerad rapportering och integrerat arbetssätt - hur går det till?

4 maj, Stockholm:
Dialog med klimat- och miljöminister Åsa Romson.

12 maj, Stockholm:
Vad händer med beslutet om obligatorisk hållbarhetsredovisning?

6 oktober, Stockholm:
Heldagskurs om nya ISO 14001-förändringarna.

Senaste nyheter