Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Nya möjligheter att återvinna i Vallda

https://www.klimatsmart.se/images/news/fti202x100pa.gif

Från och med vecka 19 (6-12 maj) har invånarna i Vallda, Kungsbacka kommun, fler möjligheter till återvinning av sina använda förpackningar. Stationen ligger i Eksta Bostads nya bostadsområde, Vallda Heberg. Eksta Bostad AB har i samarbete med Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) etablerat en återvinningsstation med nya behållare för sortering av pappers-, plast-, och metallförpackningar samt glas och tidningar har satts ut. – Vi är glada över att ha en återvinningsstation så nära vårt nya bostadsområde då det passar in i profilen för området. Husen är energisnåla passivhus, säger Thomas Rapp, förvaltare vid Eksta Bostad AB. Under 2012 samlade de boende i Kungsbacka kommun per person in 19.81 kg glasförpackningar, 12.87 kg pappersförpackningar, 1.73 kg metallförpackningar, 4.67 kg plastförpackningar och 44.49 kg tidningar. Statistiken visar att man i kommunen ligger över genomsnittet i landet, vilket är positivt. – Nu hoppas vi att invånarna i Vallda ska börja använda sin nya station till fullo och lämna sina använda förpackningar och tidningar till återvinning, säger Magnus Örnborg, regionchef vid FTI. En återvinningsstation ger de närboende möjlighet att lämna sina källsorterade förpackningar av papper, plast, metall och glas samt tidningar. Stationen är till för förpackningar och tidningar från privatpersoner och hushåll. Grovsopor och annat hushållsavfall lämnas i grovsoprum eller på kommunens återvinningscentral. För mer information, kontakta: Magnus Örnborg, Regionchef, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, 08-566 144 74, magnus.ornborg@ftiab.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Nya möjligheter att återvinna i Vallda

2013-04-25
Från och med vecka 19 (6-12 maj) har invånarna i Vallda, Kungsbacka kommun, fler möjligheter till återvinning av sina använda förpackningar. Stationen ligger i Eksta Bostads nya bostadsområde, Vallda Heberg.

Eksta Bostad AB har i samarbete med Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) etablerat en återvinningsstation med nya behållare för sortering av pappers-, plast-, och metallförpackningar samt glas och tidningar har satts ut.

– Vi är glada över att ha en återvinningsstation så nära vårt nya bostadsområde då det passar in i profilen för området. Husen är energisnåla passivhus, säger Thomas Rapp, förvaltare vid Eksta Bostad AB.

Under 2012 samlade de boende i Kungsbacka kommun per person in 19.81 kg glasförpackningar, 12.87 kg pappersförpackningar, 1.73 kg metallförpackningar, 4.67 kg plastförpackningar och 44.49 kg tidningar. Statistiken visar att man i kommunen ligger över genomsnittet i landet, vilket är positivt.

– Nu hoppas vi att invånarna i Vallda ska börja använda sin nya station till fullo och lämna sina använda förpackningar och tidningar till återvinning, säger Magnus Örnborg, regionchef vid FTI.

En återvinningsstation ger de närboende möjlighet att lämna sina källsorterade förpackningar av papper, plast, metall och glas samt tidningar.

Stationen är till för förpackningar och tidningar från privatpersoner och hushåll. Grovsopor och annat hushållsavfall lämnas i grovsoprum eller på kommunens återvinningscentral.

För mer information, kontakta:
Magnus Örnborg, Regionchef, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, 08-566 144 74, magnus.ornborg@ftiab.se.

Senaste nyheter