Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ny statistikdatabas om elbilsanvändning

https://www.klimatsmart.se/images/news/easycharge250x62.jpg

Easycharge, Sveriges oberoende elbilskonsult, publicerar från och med september löpande statistik över elbilsanvändningen i Sverige. Statistikdatabasen ELIS (Elbilen i Sverige) är en unik sammanställning av utsorterad data från Transportstyrelsen och andra källor, och ger en mer korrekt och enhetlig bild av elbilar och laddhybrider än vad som tidigare varit möjligt. Delar av statistiken publiceras kostnadsfritt på Easycharges hemsida från och med 3 september. – Flertalet aktörer efterfrågar korrekt statistik kring antalet laddbara bilar i Sverige och inte enbart de bilar som omfattas av till exempel supermiljöbilspremien. Om vi ska veta hur snabbt och inom vilka områden vi behöver bygga ut infrastrukturen för elbilar och laddhybrider är det mycket viktigt att rätt data finns tillgänglig. Nu erbjuder vi möjligheten att erhålla denna statistik på ett genomarbetat och korrekt sätt, säger Andy Rietschel, vd för Easycharge. Den publika statistik som Easycharge återkommande publicerar på sin hemsida innehåller antal laddbara bilar i Sverige fördelat på Personbilar, Lastbilar och Laddhybrider, samt ökning den senaste månaden och sedan årsskiftet. Utöver denna statistik finns ett mer detaljerat underlag tillgängligt som en tjänst till företag och organisationer och innehåller bland annat orter med flest registrerade elbilar, vilka modeller som det finns mest av, ökningen av antal elbilar, om bilen är privatägd eller företagsägd, underlaget till statistiken som visar exakt vilka bilar som omfattas, plus ett flertal andra tjänster. – Vi hoppas att ELIS kommer vara ett bra hjälpmedel till vad som behövs göras för att Sverige ska kunna ta steget över till en fossiloberoende fordonsflotta. Samtidigt vill vi visa upp rättvis statistik till alla som följer elbilens utveckling och ge företag och organisationer korrekta beslutsunderlag vid övergången till elbilar, säger Andy Rietschel. Detaljerad statistik för branschaktörer, företag och organisationer erhålles via separat beställning. För mer information, kontakta: Andy Rietschel, vd, Easycharge, 070-889 86 89, andy.rietschel@easycharge.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ny statistikdatabas om elbilsanvändning

2012-08-28
Easycharge, Sveriges oberoende elbilskonsult, publicerar från och med september löpande statistik över elbilsanvändningen i Sverige. Statistikdatabasen ELIS (Elbilen i Sverige) är en unik sammanställning av utsorterad data från Transportstyrelsen och andra källor, och ger en mer korrekt och enhetlig bild av elbilar och laddhybrider än vad som tidigare varit möjligt. Delar av statistiken publiceras kostnadsfritt på Easycharges hemsida från och med 3 september.

– Flertalet aktörer efterfrågar korrekt statistik kring antalet laddbara bilar i Sverige och inte enbart de bilar som omfattas av till exempel supermiljöbilspremien. Om vi ska veta hur snabbt och inom vilka områden vi behöver bygga ut infrastrukturen för elbilar och laddhybrider är det mycket viktigt att rätt data finns tillgänglig. Nu erbjuder vi möjligheten att erhålla denna statistik på ett genomarbetat och korrekt sätt, säger Andy Rietschel, vd för Easycharge.

Den publika statistik som Easycharge återkommande publicerar på sin hemsida innehåller antal laddbara bilar i Sverige fördelat på Personbilar, Lastbilar och Laddhybrider, samt ökning den senaste månaden och sedan årsskiftet.

Utöver denna statistik finns ett mer detaljerat underlag tillgängligt som en tjänst till företag och organisationer och innehåller bland annat orter med flest registrerade elbilar, vilka modeller som det finns mest av, ökningen av antal elbilar, om bilen är privatägd eller företagsägd, underlaget till statistiken som visar exakt vilka bilar som omfattas, plus ett flertal andra tjänster.

– Vi hoppas att ELIS kommer vara ett bra hjälpmedel till vad som behövs göras för att Sverige ska kunna ta steget över till en fossiloberoende fordonsflotta. Samtidigt vill vi visa upp rättvis statistik till alla som följer elbilens utveckling och ge företag och organisationer korrekta beslutsunderlag vid övergången till elbilar, säger Andy Rietschel.

Detaljerad statistik för branschaktörer, företag och organisationer erhålles via separat beställning.

För mer information, kontakta:
Andy Rietschel, vd, Easycharge, 070-889 86 89, andy.rietschel@easycharge.se.

Den publika statistiken publiceras med start 3 september löpande på Easycharges hemsida: www.easycharge.se/tjänster/statistik-elis-11315525
Källa: Easycharge

Senaste nyheter