Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ny Samsung laptop med TCO Certified Edge

https://www.klimatsmart.se/images/news/tcosamsung183x250.jpg

Samsungs nya plattdator i 9-serien är den första bärbara datorn i världen som är certifierad med spjutspetsmärkningen TCO Certified Edge för mycket bra läsbarhet i utomhusmiljö. Samsungs plattdator i 9-serien ligger i framkanten när det gäller att erbjuda överlägsen ljusstyrka och därmed god läsbarhet i utomhusmiljö, utan att kompromissa på miljömässiga egenskaper. TCO Certified Edge är en certifiering som är tillägnad de produkter som är banbrytande inom miljö- eller användbarhet. Sören Enholm, VD på TCO Development, gratulerar Samsung för TCO Certified Edge utmärkelsen: ”Syftet med TCO Certified Edge är att belöna IT produkter som inspirerar till banbrytande utveckling inom miljö eller användbarhet. Samsungs plattdator i 9-serien är ett utmärkt exempel på detta. Genom att lyckas kombinera både miljö- och användaranpassad design utan kompromisser har Samsung visat att det är möjligt att erbjuda exceptionell användarupplevelse och samtidigt hålla fast vid sitt ställningstagande för grön design”. Samsungs plattdator i 9-serien erbjuder enastående bildkvalitet. Bra läsförmåga i utomhusmiljö har alltid varit en utmaning för dem som använder dator utomhus eftersom det starka ljuset utomhus lätt övermannar bildskärmens maximala ljusstyrka och gör det svårt att läsa på skärmen. Jämfört med en vanlig bärbardator har Samsungs plattdator i 9-serien dubbelt så stark ljusstyrka vilket gör att den bättre kan motverka det omgivande ljuset i utomhusmiljön, och är därför ett mycket bra alternativ för alla som arbetar med bärbar dator utomhus. ”Märkningar som TCO Certified är viktiga för Samsung. De ställer krav på oss och får oss att anstränga oss hårdare för kundernas bästa. För kunderna är TCO Certified en kvalitetsstämpel som borgar för produkter med både bra ergonomi och liten miljöpåverkan. Ambitionen med Samsungs produkter är att göra skillnad. Att plattdatorn i 9-serien är den första laptopen i världen med TCO Certified Edge utmärkelsen är den ultimata bekräftelsen på att Samsung verkligen gör skillnad”, säger Fredrik Pantzar, nordisk produktchef för bärbara datorer, Samsung. För ytterligare information, kontakta: Sören Enholm, vd TCO Development, 08-782 91 03 soren.enholm@tcodevelopment.com Stephen Fuller, ansvarig teknikområde bildkvalitet, TCO Development, 08-782 91 38, stephen.fuller@tcodevelopment.com.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ny Samsung laptop med TCO Certified Edge

2011-03-21
Samsungs nya plattdator i 9-serien är den första bärbara datorn i världen som är certifierad med spjutspetsmärkningen TCO Certified Edge för mycket bra läsbarhet i utomhusmiljö. Samsungs plattdator i 9-serien ligger i framkanten när det gäller att erbjuda överlägsen ljusstyrka och därmed god läsbarhet i utomhusmiljö, utan att kompromissa på miljömässiga egenskaper. TCO Certified Edge är en certifiering som är tillägnad de produkter som är banbrytande inom miljö- eller användbarhet.

Sören Enholm, VD på TCO Development, gratulerar Samsung för TCO Certified Edge utmärkelsen: ”Syftet med TCO Certified Edge är att belöna IT produkter som inspirerar till banbrytande utveckling inom miljö eller användbarhet. Samsungs plattdator i 9-serien är ett utmärkt exempel på detta. Genom att lyckas kombinera både miljö- och användaranpassad design utan kompromisser har Samsung visat att det är möjligt att erbjuda exceptionell användarupplevelse och samtidigt hålla fast vid sitt ställningstagande för grön design”.

Samsungs plattdator i 9-serien erbjuder enastående bildkvalitet. Bra läsförmåga i utomhusmiljö har alltid varit en utmaning för dem som använder dator utomhus eftersom det starka ljuset utomhus lätt övermannar bildskärmens maximala ljusstyrka och gör det svårt att läsa på skärmen. Jämfört med en vanlig bärbardator har Samsungs plattdator i 9-serien dubbelt så stark ljusstyrka vilket gör att den bättre kan motverka det omgivande ljuset i utomhusmiljön, och är därför ett mycket bra alternativ för alla som arbetar med bärbar dator utomhus.

”Märkningar som TCO Certified är viktiga för Samsung. De ställer krav på oss och får oss att anstränga oss hårdare för kundernas bästa. För kunderna är TCO Certified en kvalitetsstämpel som borgar för produkter med både bra ergonomi och liten miljöpåverkan. Ambitionen med Samsungs produkter är att göra skillnad. Att plattdatorn i 9-serien är den första laptopen i världen med TCO Certified Edge utmärkelsen är den ultimata bekräftelsen på att Samsung verkligen gör skillnad”, säger Fredrik Pantzar, nordisk produktchef för bärbara datorer, Samsung.

För ytterligare information, kontakta:
Sören Enholm, vd TCO Development, 08-782 91 03
soren.enholm@tcodevelopment.com
Stephen Fuller, ansvarig teknikområde bildkvalitet, TCO Development, 08-782 91 38, stephen.fuller@tcodevelopment.com.

Senaste nyheter