Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ny ordförande för pelletsbranschen

https://www.klimatsmart.se/images/news/pelletsindustrinsriksf_rbund196x100pa.png

Pelletsaktörernas egen branschorganisation, PiR, har en ny ordförande. Bioenergiexperten och geologen Lars-Erik Larsson har under många år varit anställd vid Svenska Bioenergiföreningen (SVEBIO) och där också arbetat med olika pelletsprojekt. Sedan månadsskiftet mars/april 2012 fokuserar han på den svenska pelletsmarknadens framtid och utveckling. Här följer fem snabba frågor till PiRs nya ordförande: Vem är du? Lars-Erik Larsson, 67-årig geolog, bioenergispecialist och pelletsförespråkare från Värmland. Varför pellets? Jag har under de senaste 12 åren arbetat som projektledare inom SVEBIO där pelletsbranschen givetvis är en viktig aktör. Pellets är en av våra främsta energiapplikationer inom området förnybar energi. Samtidigt är det en energikälla som vi svenskar ännu inte tar till vara på potentialen hos fullt ut. Jag vill försöka bidra till att fler förstår pelletsens många fördelar. Vilken är din viktigaste uppgift nu? Att fortsätta arbetet med de många spännande förbättrings- och utvecklingsprojekt som just nu pågår i branschen och inom vårt förbund. Vad ser du mest fram emot under det kommande pelletsåret? Lanseringen av vår skandinaviska kvalitetscerfiering – PF-märket – under hösten 2012 känns både spännande och viktig. Vidare anser jag att vi i större utsträckning måste samarbeta med tillverkare av pannor och brännare vilket jag hoppas kunna bidra till. Slutligen; eldar du själv pellets? Absolut. Jag värmer mitt hem med hundra procent förnybar värme – pelletspanna kombinerad med solenergi. Det rekommenderar jag varmt. För mer information, kontakta: Lars-Erik Larsson, ordförande i Pelletsindustrins Riksförbund (PiR), 070-750 02 03, lelarsson@telia.com.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ny ordförande för pelletsbranschen

2012-04-11
Pelletsaktörernas egen branschorganisation, PiR, har en ny ordförande. Bioenergiexperten och geologen Lars-Erik Larsson har under många år varit anställd vid Svenska Bioenergiföreningen (SVEBIO) och där också arbetat med olika pelletsprojekt. Sedan månadsskiftet mars/april 2012 fokuserar han på den svenska pelletsmarknadens framtid och utveckling.

Här följer fem snabba frågor till PiRs nya ordförande:

Vem är du?
Lars-Erik Larsson, 67-årig geolog, bioenergispecialist och pelletsförespråkare från Värmland.

Varför pellets?
Jag har under de senaste 12 åren arbetat som projektledare inom SVEBIO där pelletsbranschen givetvis är en viktig aktör. Pellets är en av våra främsta energiapplikationer inom området förnybar energi. Samtidigt är det en energikälla som vi svenskar ännu inte tar till vara på potentialen hos fullt ut. Jag vill försöka bidra till att fler förstår pelletsens många fördelar.

Vilken är din viktigaste uppgift nu?
Att fortsätta arbetet med de många spännande förbättrings- och utvecklingsprojekt som just nu pågår i branschen och inom vårt förbund.

Vad ser du mest fram emot under det kommande pelletsåret?
Lanseringen av vår skandinaviska kvalitetscerfiering – PF-märket – under hösten 2012 känns både spännande och viktig. Vidare anser jag att vi i större utsträckning måste samarbeta med tillverkare av pannor och brännare vilket jag hoppas kunna bidra till.

Slutligen; eldar du själv pellets?
Absolut. Jag värmer mitt hem med hundra procent förnybar värme – pelletspanna kombinerad med solenergi. Det rekommenderar jag varmt.

För mer information, kontakta:
Lars-Erik Larsson, ordförande i Pelletsindustrins Riksförbund (PiR), 070-750 02 03, lelarsson@telia.com.

Senaste nyheter