Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ny nordisk ekologisk restaurangguide

https://www.klimatsmart.se/images/news/krav-360lighthouse250x295.jpg

Den här veckan presenteras restaurangerna som är nominerade till 360°EatGuide, den första nordiska restaurangguiden som kombinerar hållbarhet och gastronomi. KRAV-märkta restauranger är nominerade i flera av guidens kategorier. KRAV står bakom kategorin 360°Lighthouse, som lyfter pionjärer inom ekologi och hållbarhet, och dessutom inspirerar andra. Av tio nominerade i den kategorien är både Lilla Bjers och Kalf & Hansen KRAV-certifierade och jobbar sedan många år ekologiskt och hållbart. - Vi vill uppmärksamma särskilt modiga och kunniga restauranger som visar vägen och på det sättet driver hållbarhetsarbetet inom restaurangbranschen i Norden. Med vårt pris vill vi lyfta fram dem som upptäcker nya råvaror och kommunicerar fördelarna med ekologiskt och KRAV-märkt, säger Rebecka Lööf, marknads- och regelutvecklare för restaurang och storkök på KRAV. 360°EatGuide är ett initiativ av Bergkvist Publishing tillsammans med tidningen Restaurangvärlden och några av Nordens bästa kockar. Cirka 250 restauranger och hotell i hela Norden har testats och bedömts. Andra kategorier i guiden är exempelvis 360°Waste, som Skånemejerier står bakom, och 360°Action! som WWF står bakom. I kategorin 360°Young Chef är Hanna Lukowiesky på Lilla Bjers nominerad. I huvudkategorin 360°Restaurang finns både KRAV-certifierade Gastrologik, Volt, Hantverket och PM och Vänner med. Guiden, som är digital, ges ut på engelska och lanseras i samband med en gala i Stockholm 30 september 2019. Läs mer om 360°Lighthouse: https://360eatguide.com/category/lighthouse/

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ny nordisk ekologisk restaurangguide

2019-08-15
360Lighthouse ekorestaurang-guide
Den här veckan presenteras restaurangerna som är nominerade till 360°EatGuide, den första nordiska restaurangguiden som kombinerar hållbarhet och gastronomi. KRAV-märkta restauranger är nominerade i flera av guidens kategorier.

KRAV står bakom kategorin 360°Lighthouse, som lyfter pionjärer inom ekologi och hållbarhet, och dessutom inspirerar andra. Av tio nominerade i den kategorien är både Lilla Bjers och Kalf & Hansen KRAV-certifierade och jobbar sedan många år ekologiskt och hållbart.

- Vi vill uppmärksamma särskilt modiga och kunniga restauranger som visar vägen och på det sättet driver hållbarhetsarbetet inom restaurangbranschen i Norden. Med vårt pris vill vi lyfta fram dem som upptäcker nya råvaror och kommunicerar fördelarna med ekologiskt och KRAV-märkt, säger Rebecka Lööf, marknads- och regelutvecklare för restaurang och storkök på KRAV.

360°EatGuide är ett initiativ av Bergkvist Publishing tillsammans med tidningen Restaurangvärlden och några av Nordens bästa kockar. Cirka 250 restauranger och hotell i hela Norden har testats och bedömts. Andra kategorier i guiden är exempelvis 360°Waste, som Skånemejerier står bakom, och 360°Action! som WWF står bakom.

I kategorin 360°Young Chef är Hanna Lukowiesky på Lilla Bjers nominerad. I huvudkategorin 360°Restaurang finns både KRAV-certifierade Gastrologik, Volt, Hantverket och PM och Vänner med.

Guiden, som är digital, ges ut på engelska och lanseras i samband med en gala i Stockholm 30 september 2019.

Läs mer om 360°Lighthouse:
https://360eatguide.com/category/lighthouse/
Källa: KRAV

Senaste nyheter