Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ny löparsko av återvunna PET-flaskor

https://www.klimatsmart.se/images/news/evo_red_72_large133x200.jpg

Löparskon The Evo är vårens stora nyhet från Terra Plana. Med sin revolutionerande tunna sula är The Evo en utpräglad löparsko för alla som vill ha den ultimata barfotakänslan i löpningen. Nyligen utförda studier påvisar att barfotalöpning är både säkrare och mer effektivt än att använda traditionella löparskor. The Evo kan användas av både motionären och elitlöparen och är en del av gemenskap:gröns miljövänliga nyheter för våren. The Evo är tillverkad i enlighet med Terra Planas revolutionerande VivoBarefoot teknologi som söker sig tillbaka till enkelheten och baserat på den enkla prinicpen att det mest hälsosamma för löparen är att vara barfota. En tunn, tryckavlastande sula tillåter fötterna att vara precis så som miljoner år av evolution har designat dem att vara – barfota! En studie publicerad i vetenskapstidskriften Nature visar att löpning utan skor ger effektivare steg med framsträckta tår, mer spänst i benen, en jämnare rörelse framåt och en något lägre tyngdpunkt i kroppen. The Evos yttersula är endast 3 mm tjock och smal i passformen för att ge stöd åt foten. Innersulan används endast i början. I efterhand som kroppen tränas upp kan också innersulan avlägsnas. Med The Evo stimuleras fotens alla nerver (ca 200 000) och ger löparen en bättre – rakare – hållning och bättre blodcirkulation i foten. Skon är tillverkad av miljövänlig PU plast med mindre skadliga kemikalier i tillverkningsprocessen och helt utan krom. Materialet släpper igenom luft och tillåter foten att andas. Yttersulan är av återvunnet bilgummi och innersulan består av återvunna PET-flaskor. En viktig komponent i ekodesign är dessutom en lätt vikt, och detta gäller speciellt för The Evo. Saker som inte väger mycket kräver mindre energi för att frakta runt i världen. The Evo finns i flera färgalternativ i både herr- och damstorlekar på www.gemenskapgron.se. För ytterligare information kontakta: Monica Welander, projektansvarig gemenskap:grön, 08-522 149 02, 08-762 07 65 62, monica.welander@gemenskapgron.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ny löparsko av återvunna PET-flaskor

2010-04-26
Löparskon The Evo är vårens stora nyhet från Terra Plana. Med sin revolutionerande tunna sula är The Evo en utpräglad löparsko för alla som vill ha den ultimata barfotakänslan i löpningen. Nyligen utförda studier påvisar att barfotalöpning är både säkrare och mer effektivt än att använda traditionella löparskor.

The Evo kan användas av både motionären och elitlöparen och är en del av gemenskap:gröns miljövänliga nyheter för våren. The Evo är tillverkad i enlighet med Terra Planas revolutionerande VivoBarefoot teknologi som söker sig tillbaka till enkelheten och baserat på den enkla prinicpen att det mest hälsosamma för löparen är att vara barfota. En tunn, tryckavlastande sula tillåter fötterna att vara precis så som miljoner år av evolution har designat dem att vara – barfota!

En studie publicerad i vetenskapstidskriften Nature visar att löpning utan skor ger effektivare steg med framsträckta tår, mer spänst i benen, en jämnare rörelse framåt och en något lägre tyngdpunkt i kroppen.

The Evos yttersula är endast 3 mm tjock och smal i passformen för att ge stöd åt foten. Innersulan används endast i början. I efterhand som kroppen tränas upp kan också innersulan avlägsnas. Med The Evo stimuleras fotens alla nerver (ca 200 000) och ger löparen en bättre – rakare – hållning och bättre blodcirkulation i foten.

Skon är tillverkad av miljövänlig PU plast med mindre skadliga kemikalier i tillverkningsprocessen och helt utan krom. Materialet släpper igenom luft och tillåter foten att andas. Yttersulan är av återvunnet bilgummi och innersulan består av återvunna PET-flaskor. En viktig komponent i ekodesign är dessutom en lätt vikt, och detta gäller speciellt för The Evo. Saker som inte väger mycket kräver mindre energi för att frakta runt i världen.

The Evo finns i flera färgalternativ i både herr- och damstorlekar på www.gemenskapgron.se.

För ytterligare information kontakta:
Monica Welander, projektansvarig gemenskap:grön,
08-522 149 02, 08-762 07 65 62, monica.welander@gemenskapgron.se.

Senaste nyheter