Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ny återvinningsstation öppnas i Åsa

https://www.klimatsmart.se/images/news/fti202x100pa.gif

Denna vecka öppnar Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) en ny återvinningsstation i Åsa, Kungsbacka kommun. Den ersätter stationen som togs bort under 2011. I kommunen finns cirka 30 återvinningsstationer för returpapper, förpackningar av glas, plast, metall och papper samt småbatterier. För att lämna källsorterat material behövs inget återvinningskort som vid återvinningscentralerna. Det har varit en lång process för FTI i samarbete med kommunen att hitta den nya platsen vid Hultavägen invid Åsa IP, men nu är vi klara. – Jättebra att det åter finns en återvinningsstation i Åsa, vi vet att den är efterfrågad. Och även i fortsättningen går det också att lämna förpackningar och tidningar på återvinningscentralen i Åsa under öppettiderna, säger Johanna Zachrisson, tf renhållningschef i Kungsbacka kommun. Vi hoppas att valet av plats ska göra att de boende i Åsa slipper ta sig till andra stationer utanför samhället. Naturligtvis är trivseln vid återvinningsstationen beroende av att den sköts och inte blir någon avstjälpningsplats. Därför vädjar vi till alla som lämnar sina förpackningar och tidningar att hjälpa till och gärna höra av sig till oss på vår kundtelefon 0200-88 03 11 om extra tömning eller städning behövs. Stationen är till för förpackningar och tidningar från privatpersoner och hushåll. Grovsopor och annat hushållsavfall lämnas i grovsoprum eller på kommunens återvinningscentral. För mer information, kontakta: Magnus Örnborg, Regionchef, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, 08-566 144 74, 0706-95 44 41, magnus.ornborg@ftiab.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ny återvinningsstation öppnas i Åsa

2012-06-04
Denna vecka öppnar Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) en ny återvinningsstation i Åsa, Kungsbacka kommun. Den ersätter stationen som togs bort under 2011.

I kommunen finns cirka 30 återvinningsstationer för returpapper, förpackningar av glas, plast, metall och papper samt småbatterier. För att lämna källsorterat material behövs inget återvinningskort som vid återvinningscentralerna.

Det har varit en lång process för FTI i samarbete med kommunen att hitta den nya platsen vid Hultavägen invid Åsa IP, men nu är vi klara.

– Jättebra att det åter finns en återvinningsstation i Åsa, vi vet att den är efterfrågad. Och även i fortsättningen går det också att lämna förpackningar och tidningar på återvinningscentralen i Åsa under öppettiderna, säger Johanna Zachrisson, tf renhållningschef i Kungsbacka kommun.

Vi hoppas att valet av plats ska göra att de boende i Åsa slipper ta sig till andra stationer utanför samhället. Naturligtvis är trivseln vid återvinningsstationen beroende av att den sköts och inte blir någon avstjälpningsplats. Därför vädjar vi till alla som lämnar sina förpackningar och tidningar att hjälpa till och gärna höra av sig till oss på vår kundtelefon 0200-88 03 11 om extra tömning eller städning behövs.

Stationen är till för förpackningar och tidningar från privatpersoner och hushåll. Grovsopor och annat hushållsavfall lämnas i grovsoprum eller på kommunens återvinningscentral.

För mer information, kontakta:
Magnus Örnborg, Regionchef, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, 08-566 144 74, 0706-95 44 41, magnus.ornborg@ftiab.se.

Senaste nyheter