Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ny återvinningsstation i Haninge

https://www.klimatsmart.se/images/news/fti202x100pa.gif

Under vecka 43 (22-28 oktober) ger Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) de boende i Brandbergen och Haninge nya möjligheter till källsortering av förpackningar av papper, plast, metall och glas samt tidningar. Ett gott samarbete med kommunen och HSB Bostadsrättsförening Väduren har lett fram till att FTI fått bygglov för att uppföra den nya återvinningsstationen. Den är belägen Stenbockens gata, vändplan med adress Stenbockens gata 118 i Haninge. Dessutom har FTI kommit överens med HSB Brf Väduren om att ta över ansvaret för tre fastighetsnära stationer och göra om dessa till återvinningsstationer som är tillgängliga för alla boende i närheten. De finns placerade vid Vädurens gata 201, Fiskarnas gata 154 och Vattumannens gata 124. En återvinningsstation ger de närboende möjlighet att lämna sina källsorterade förpackningar av papper, plast, metall samt tidningar och glas. I ett större perspektiv bidrar återvinningen och tillverkningen av nya förpackningar, nya produkter, nytt glas och nya tidningar till att vi inte slösar på jordens ändliga resurser i onödan. – Vi är glada att kunna erbjuda invånarna i Brandbergen och Haninge denna nya möjlighet och hoppas att hushållen kommer att hitta till och använda de nya återvinningsstationerna. Vårt mål är att alla ska veta att man bidrar till miljön på ett mycket konkret sätt genom att källsortera och lämna sina förpackningar och tidningar till återvinning, säger Magnus Sandström. Stationen är till för förpackningar och tidningar från privatpersoner och hushåll. Grovsopor och annat hushållsavfall lämnas i grovsoprum eller på kommunens återvinningscentral där man även kan lämna källsorterade förpackningar. För mer information, kontakta: Magnus Sandström, Regionchef, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, 08-566 144 73, 070-625 14 40, magnus.sandstrom@ftiab.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ny återvinningsstation i Haninge

2012-10-22
Under vecka 43 (22-28 oktober) ger Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) de boende i Brandbergen och Haninge nya möjligheter till källsortering av förpackningar av papper, plast, metall och glas samt tidningar.

Ett gott samarbete med kommunen och HSB Bostadsrättsförening Väduren har lett fram till att FTI fått bygglov för att uppföra den nya återvinningsstationen.

Den är belägen Stenbockens gata, vändplan med adress Stenbockens gata 118 i Haninge.

Dessutom har FTI kommit överens med HSB Brf Väduren om att ta över ansvaret för tre fastighetsnära stationer och göra om dessa till återvinningsstationer som är tillgängliga för alla boende i närheten. De finns placerade vid Vädurens gata 201, Fiskarnas gata 154 och Vattumannens gata 124.

En återvinningsstation ger de närboende möjlighet att lämna sina källsorterade förpackningar av papper, plast, metall samt tidningar och glas. I ett större perspektiv bidrar återvinningen och tillverkningen av nya förpackningar, nya produkter, nytt glas och nya tidningar till att vi inte slösar på jordens ändliga resurser i onödan.

– Vi är glada att kunna erbjuda invånarna i Brandbergen och Haninge denna nya möjlighet och hoppas att hushållen kommer att hitta till och använda de nya återvinningsstationerna. Vårt mål är att alla ska veta att man bidrar till miljön på ett mycket konkret sätt genom att källsortera och lämna sina förpackningar och tidningar till återvinning, säger Magnus Sandström.

Stationen är till för förpackningar och tidningar från privatpersoner och hushåll. Grovsopor och annat hushållsavfall lämnas i grovsoprum eller på kommunens återvinningscentral där man även kan lämna källsorterade förpackningar.

För mer information, kontakta:
Magnus Sandström, Regionchef, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, 08-566 144 73, 070-625 14 40, magnus.sandstrom@ftiab.se.

Senaste nyheter