Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Nudie Jeans deltar i klädbytardag 9 apr

https://www.klimatsmart.se/images/news/nudie207x34.gif

Flera klädföretag har antagit Naturskyddsföreningens utmaning att arbeta med kläder och mode på ett mer hållbart sätt. Jeansföretaget Nudie nappade direkt på idén om att lansera återbruket av egna produkter i samband med den stora Klädbytardag Naturskyddsföreningen anordnar den 9 april runt om i landet. Nudie Jeans arbetar sedan en tid tillbaka med ett sätt att minska det textila avfall som växer världen över. – Vi kallar det för RE-pair, RE-use, RE-duce. För oss handlar det om att återvinna och återanvända jeansen, bomullsfibrer håller ofta mycket längre än den tid plaggen används. Kunderna får rabatt på nya jeans om de också lämnar in sina gamla. Sedan syr vi om den och säljer dem på nytt, säger Karin Stenmar, CSR-chef på Nudie Jeans. Det var under modeveckan på Berns i Stockholm förra veckan som Naturskyddsföreningen i en debattartikel i Dagens industri uppmanade klädindustrin att arbeta mer hållbart. Nudies nya RE:plagg ska lanseras i de egna butikerna på Naturskyddsföreningens Sustainable Swap – Stora Klädbytardagen den 9 april. Den allra största delen av de insamlade jeansen kommer att repas upp, vävas om och göras till nya tyg – som ska sys till nya jeans. Dessa plagg kommer ut på marknaden i höst. – Jag märker att allt fler klädföretag verkligen anstränger sig för att mode ska fortsätta vara en möjlighet utan att det kostar mer naturresurser. En del är att företagen underlättar för konsumenterna att förlänga livstiden på sina plagg, säger Eva Eiderström, chef Handla Miljövänligt. Naturskyddsföreningens medlemmar kommer arbeta ideellt med att ordna klädbyten för andra året i rad över hela landet under ”Sustainable Swap – Stora klädbytardagen” den 9 april. För mer information, kontakta: Eva Eiderström, chef Handla Miljövänligt, 070-755 81 12, Eva.eiderstrom@naturskyddsforeningen.se Jessica Andreason, projektledare Miljövänliga Dagen, 070-944 99 10, jessica.andreason@naturskyddsforeningen.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Nudie Jeans deltar i klädbytardag 9 apr

2011-04-08
Flera klädföretag har antagit Naturskyddsföreningens utmaning att arbeta med kläder och mode på ett mer hållbart sätt. Jeansföretaget Nudie nappade direkt på idén om att lansera återbruket av egna produkter i samband med den stora Klädbytardag Naturskyddsföreningen anordnar den 9 april runt om i landet.

Nudie Jeans arbetar sedan en tid tillbaka med ett sätt att minska det textila avfall som växer världen över.
– Vi kallar det för RE-pair, RE-use, RE-duce. För oss handlar det om att återvinna och återanvända jeansen, bomullsfibrer håller ofta mycket längre än den tid plaggen används. Kunderna får rabatt på nya jeans om de också lämnar in sina gamla. Sedan syr vi om den och säljer dem på nytt, säger Karin Stenmar, CSR-chef på Nudie Jeans.

Det var under modeveckan på Berns i Stockholm förra veckan som Naturskyddsföreningen i en debattartikel i Dagens industri uppmanade klädindustrin att arbeta mer hållbart. Nudies nya RE:plagg ska lanseras i de egna butikerna på Naturskyddsföreningens Sustainable Swap – Stora Klädbytardagen den 9 april. Den allra största delen av de insamlade jeansen kommer att repas upp, vävas om och göras till nya tyg – som ska sys till nya jeans. Dessa plagg kommer ut på marknaden i höst.

– Jag märker att allt fler klädföretag verkligen anstränger sig för att mode ska fortsätta vara en möjlighet utan att det kostar mer naturresurser. En del är att företagen underlättar för konsumenterna att förlänga livstiden på sina plagg, säger Eva Eiderström, chef Handla Miljövänligt.

Naturskyddsföreningens medlemmar kommer arbeta ideellt med att ordna klädbyten för andra året i rad över hela landet under ”Sustainable Swap – Stora klädbytardagen” den 9 april.

För mer information, kontakta:
Eva Eiderström, chef Handla Miljövänligt, 070-755 81 12, Eva.eiderstrom@naturskyddsforeningen.se
Jessica Andreason, projektledare Miljövänliga Dagen, 070-944 99 10, jessica.andreason@naturskyddsforeningen.se

Senaste nyheter