Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Nu värmer vi varandra på Facebook

https://www.klimatsmart.se/images/news/svenskfjarrvarme-fb250x220.jpg

På Svensk Fjärrvärmes nylanserade Facebook-sida ”Vi värmer varandra med fjärrvärme” gästspelar föreningens medlemsföretag med lokala inlägg om fjärrvärmens roll i deras verksamheter. Just nu är det Tekniska verken i Linköping som har ansvaret för sidan. I samband med att Facebook-sidan gick live lanserades även en värmande app, Fjärrvärmaren. - Med Facebook-sidan Vi värmer varandra vill vi skapa ett forum där vi på ett lättsamt sätt berättar om fjärrvärmen och hur vi värmer varandra på olika platser i Sverige. Att ha med medlemsföretagen i detta är viktigt. Vi tror att deras inlägg engagerar lokalt, bidrar till att sprida sidan och att skapa dialog om fjärrvärmen och dess nytta, säger Annette Sjöström, kommunikatör och projektledare för kampanjen Vi värmer varandra. Först ut att axla värdskapet är alltså Tekniska verken Linköping, som i sina inlägg både blickat bakåt "Markvärme med fjärrvärme gör att gator och torg kan hållas snö- och isfria under vinterhalvåret, något vi började med redan på 60-talet" och spanar framåt "Snart drar Allsvenska igång. ÅFF:s hemmaplan Kopparvallen värms med fjärrvärme som på ett resurseffektivt sätt håller planen spelbar året runt. Lycka till i år bruket!" Vecka 12 är det dags för SöderEnergi att ta över värdskapet för Vi värmer varandra på Facebook. Söderenergi säljer inte fjärrvärme direkt till kunderna men producerar fjärrvärme till en stor del av södra Storstockholm. Fjärrvärmaren skickar värmande hälsningar: Den värmande appen, Fjärrvärmaren, utgår ifrån tanken att det sociala nätverket på Facebook är precis som ett fjärrvärmenät. Du är fjärrvärmaren som producerar den värme som dina vänner behöver och med Fjärrvärmaren kan du skicka varma och roliga hälsningar till dem. För att kunna sprida värme till vännerna måste man gilla Vi värmer varandra på Facebook. Appen slumpar fram en vän, en hälsning och illustration. Men man kan också välja själv, till vem hälsningen ska skickas och hälsningsmeddelande. - Jag tror Fjärrvärmaren är ett suveränt sätt att nå ut till de yngre i vår målgrupp. Jag ser framför mig tonårstjejer som skickar kul och värmande hälsningar till varandra, eller unga vuxna som sänder småflörtiga kommentarer, eller vem som helst - ung som gammal - som skickar en hälsning till en gammal vän eller kollega man inte sett på länge. Samtidigt illustreras fjärrvärmetanken på ett nytt och kul sätt, säger Eva Rydegran, pressekreterare och delaktig i kampanjprojektet. Med appen och den nya Facebooksidan vill Svensk Fjärrvärme nå målgruppen yngre och miljöintresserade. För att öka kännedomen om fjärrvärme, hur det fungerar och vilka positiva effekter fjärrvärmen har för miljön.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Nu värmer vi varandra på Facebook

2014-03-13
På Svensk Fjärrvärmes nylanserade Facebook-sida ”Vi värmer varandra med fjärrvärme” gästspelar föreningens medlemsföretag med lokala inlägg om fjärrvärmens roll i deras verksamheter. Just nu är det Tekniska verken i Linköping som har ansvaret för sidan. I samband med att Facebook-sidan gick live lanserades även en värmande app, Fjärrvärmaren.

- Med Facebook-sidan Vi värmer varandra vill vi skapa ett forum där vi på ett lättsamt sätt berättar om fjärrvärmen och hur vi värmer varandra på olika platser i Sverige. Att ha med medlemsföretagen i detta är viktigt. Vi tror att deras inlägg engagerar lokalt, bidrar till att sprida sidan och att skapa dialog om fjärrvärmen och dess nytta, säger Annette Sjöström, kommunikatör och projektledare för kampanjen Vi värmer varandra.

Först ut att axla värdskapet är alltså Tekniska verken Linköping, som i sina inlägg både blickat bakåt "Markvärme med fjärrvärme gör att gator och torg kan hållas snö- och isfria under vinterhalvåret, något vi började med redan på 60-talet" och spanar framåt "Snart drar Allsvenska igång. ÅFF:s hemmaplan Kopparvallen värms med fjärrvärme som på ett resurseffektivt sätt håller planen spelbar året runt. Lycka till i år bruket!" Vecka 12 är det dags för SöderEnergi att ta över värdskapet för Vi värmer varandra på Facebook. Söderenergi säljer inte fjärrvärme direkt till kunderna men producerar fjärrvärme till en stor del av södra Storstockholm.

Fjärrvärmaren skickar värmande hälsningar:

Den värmande appen, Fjärrvärmaren, utgår ifrån tanken att det sociala nätverket på Facebook är precis som ett fjärrvärmenät. Du är fjärrvärmaren som producerar den värme som dina vänner behöver och med Fjärrvärmaren kan du skicka varma och roliga hälsningar till dem. För att kunna sprida värme till vännerna måste man gilla Vi värmer varandra på Facebook. Appen slumpar fram en vän, en hälsning och illustration. Men man kan också välja själv, till vem hälsningen ska skickas och hälsningsmeddelande.

- Jag tror Fjärrvärmaren är ett suveränt sätt att nå ut till de yngre i vår målgrupp. Jag ser framför mig tonårstjejer som skickar kul och värmande hälsningar till varandra, eller unga vuxna som sänder småflörtiga kommentarer, eller vem som helst - ung som gammal - som skickar en hälsning till en gammal vän eller kollega man inte sett på länge. Samtidigt illustreras fjärrvärmetanken på ett nytt och kul sätt, säger Eva Rydegran, pressekreterare och delaktig i kampanjprojektet.

Med appen och den nya Facebooksidan vill Svensk Fjärrvärme nå målgruppen yngre och miljöintresserade. För att öka kännedomen om fjärrvärme, hur det fungerar och vilka positiva effekter fjärrvärmen har för miljön.

Facebook-sidan:
www.facebook.com/vivarmervarandramedfjarrvarme

Facebook-appen:
www.facebook.com/vivarmervarandramedfjarrvarme/app_1400301193540265

Senaste nyheter