Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Nu är det hög tid för inomhusodlingen

https://www.klimatsmart.se/images/news/pi-massa-tradgard-uterum250x375.jpg

När du odlar inomhus för utsättning så slipper du mycket senare arbete och kommer snabbare till skörd. Som bonus får du också fina och friska plantor som klarar utomhussäsongen bättre. På köpet får du en mycket rolig inomhussyssla, lite bättre inomhusmiljö och nya små vänner att pyssla om varje dag. Många inomhusodlare vittnar om den speciella tillfredsställelse som infinner sig att dels se dem gro, växa och till slut bli klara för utsättning på våren. Olika växtslag har olika utvecklingstid. En del tar längre tid på sig medan andra växer till sig snabbare. Majs, sallad, grönkål och vitkål är exempel på köksväxter som behöver 3-4 veckors tillväxttid innan utsättning. Andra, såsom, purjolök, selleri och chili tar betydligt längre tid på sig, vissa ända upp till 10-12 veckor. Bland sommarblommorna tillhör tagetes, svartöga och sommarflox de blommor som tar 6-8 veckor på sig, medans begonia, lobelia och änglatrumpet hör till dem som tar 10-12 veckor i anspråk att bli klara för utsättning. Det är egentligen inte så svårt rent tekniskt men man kan behöva en del input från de som har hållit på med det ett tag. Man kan finna många bloggar, hemsidor och företag på webben som man kan hämta inspiration från. Ett annat sätt är att träffa dem i verkligheten på t.ex. mässan Trädgård och Uterum som äger rum i Tällberg den 12-13/5 och i Motala mellan den 26-27/5. Där finns många utställare som brinner för trädgården. Börja med att besöka mässornas hemsidor för att läsa på mer och skriv in datumen i kalendern redan nu. Och lycka till med inomhusodlingen under tiden. Välkomna!

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Nu är det hög tid för inomhusodlingen

2018-02-13
När du odlar inomhus för utsättning så slipper du mycket senare arbete och kommer snabbare till skörd. Som bonus får du också fina och friska plantor som klarar utomhussäsongen bättre.

På köpet får du en mycket rolig inomhussyssla, lite bättre inomhusmiljö och nya små vänner att pyssla om varje dag. Många inomhusodlare vittnar om den speciella tillfredsställelse som infinner sig att dels se dem gro, växa och till slut bli klara för utsättning på våren.

Olika växtslag har olika utvecklingstid. En del tar längre tid på sig medan andra växer till sig snabbare.

Majs, sallad, grönkål och vitkål är exempel på köksväxter som behöver 3-4 veckors tillväxttid innan utsättning. Andra, såsom, purjolök, selleri och chili tar betydligt längre tid på sig, vissa ända upp till 10-12 veckor.

Bland sommarblommorna tillhör tagetes, svartöga och sommarflox de blommor som tar 6-8 veckor på sig, medans begonia, lobelia och änglatrumpet hör till dem som tar 10-12 veckor i anspråk att bli klara för utsättning.

Det är egentligen inte så svårt rent tekniskt men man kan behöva en del input från de som har hållit på med det ett tag. Man kan finna många bloggar, hemsidor och företag på webben som man kan hämta inspiration från.

Ett annat sätt är att träffa dem i verkligheten på t.ex. mässan Trädgård och Uterum som äger rum i Tällberg den 12-13/5 och i Motala mellan den 26-27/5. Där finns många utställare som brinner för trädgården.

Börja med att besöka mässornas hemsidor för att läsa på mer och skriv in datumen i kalendern redan nu. Och lycka till med inomhusodlingen under tiden.

Välkomna!

Senaste nyheter