Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Norrgavel öppnar ny butik i Oslo

https://www.klimatsmart.se/images/news/norrgavel.jpg

Markant försäljningsökning i en krävande marknad: Norrgavels försäljning ligger 12% över samma period i fjol. För den svenska möbelbranschen som helhet visar HUI/SCB:s detaljhandelsindex en minskning på 2,5% efter årets tre första kvartal. - Efter ett avvaktande första halvår har försäljningen satt fart, säger en mycket tillfreds Christer Olsson, chef Försäljning & Marknad. I höst är siffrorna mer än 40% procent högre än fjolårets. Och då ska man komma ihåg att Norrgavel inte märkte speciellt mycket av finanskrisen hösten 2008.Norrgavel har under 2009 lanserat två nya soffor som i sig har varit en stor succé, men ökningen omfattar hela sortimentet. Norrgavel öppnar sin första butik i Norge: Onsdag den 25 november öppnar Norrgavels första butik i centrala Oslo på Prinsensgate 10. -Norrgavel har i många år glatt en design- och miljömedveten kundkrets i Sverige med egendesignade kvalitetsmöbler. Möblerna har ett uttryck och en kvalitet som jag vet tilltalar en medveten norsk målgrupp, säger en entusiastisk Jamila Brodin som är franchisetagare för den första Norrgavel-butiken i Norge, och tillägger att Norrgavels starka fokus på ekologi var en avgörande orsak till att hon valde att satsa på konceptet. Tar miljöansvar: Fram till idag har sortimentet av Svanen-märkta möbler varit högst begränsat i Norge. Norrgavelbutiken är Norges första butik med bara Svanen-märkta möbler. Öppningen gläder direktör Alvhild Hedstein i Norsk Miljømerking: -Äntligen kommer Svanenmärkta länstolar, soffor, förvaringsmöbler och en rad andra möbler till den norska marknaden. Det är en bemärkelsedag i Miljømerkings 20-åriga historia, och en tydlig signal om att näringslivet tar miljöansvar, säger Alvhild Hedstein. -Allt det våra kunder bär ut från våra butiker ska reflektera de värderingar vi står för, säger Nirvan Richter, formgivare, VD och grundare av företaget. Vi uppmuntrar folk till att konsumera mindre men bättre. Norrgavels möbler består bara av naturmaterial, de är närproducerade och Svanen-märkta. Att människor i ökande grad väljer att satsa på kvalitetsmöbler som varar och är bra för miljön förklarar enligt Nirvan Richter den stora tillväxt man nu ser. För mer information kontakta: Sofie Richter, sofie.richter@norrgavel.se, 040-667 53 51, 070-230 54 00 Christer Olsson, christer.olsson@norrgavel.se, 0708-58 11 08 Norrgavel tillverkar svenska kvalitetsmöbler i massivt trä, formgivna av Nirvan Richter. Norrgavel är en franchise-kedja med butiker i Stockholm, Köpenhamn, Oslo, Göteborg, Malmö, Lammhult och Västerås. Butikerna säljer möbler och noggrant utvalda inredningsdetaljer som lampor, mattor, textil, glas, porslin och keramik. Norrgavel var 1998 först i Sverige med att få Svanens miljömärkning för hemmöbler: Från februari 2008 är hela möbelsortimentet Svanenmärkt.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Norrgavel öppnar ny butik i Oslo

2009-11-24
Markant försäljningsökning i en krävande marknad:
Norrgavels försäljning ligger 12% över samma period i fjol. För den svenska möbelbranschen som helhet visar HUI/SCB:s detaljhandelsindex en minskning på 2,5% efter årets tre första kvartal.

- Efter ett avvaktande första halvår har försäljningen satt fart, säger en mycket tillfreds Christer Olsson, chef Försäljning & Marknad. I höst är siffrorna mer än 40% procent högre än fjolårets. Och då ska man komma ihåg att Norrgavel inte märkte speciellt mycket av finanskrisen hösten 2008.Norrgavel har under 2009 lanserat två nya soffor som i sig har varit en stor succé, men ökningen omfattar hela sortimentet.

Norrgavel öppnar sin första butik i Norge:
Onsdag den 25 november öppnar Norrgavels första butik i centrala Oslo på Prinsensgate 10. -Norrgavel har i många år glatt en design- och miljömedveten kundkrets i Sverige med egendesignade kvalitetsmöbler. Möblerna har ett uttryck och en kvalitet som jag vet tilltalar en medveten norsk målgrupp, säger en entusiastisk Jamila Brodin som är franchisetagare för den första Norrgavel-butiken i Norge, och tillägger att Norrgavels starka fokus på ekologi var en avgörande orsak till att hon valde att satsa på konceptet.

Tar miljöansvar:
Fram till idag har sortimentet av Svanen-märkta möbler varit högst begränsat i Norge. Norrgavelbutiken är Norges första butik med bara Svanen-märkta möbler. Öppningen gläder direktör Alvhild Hedstein i Norsk Miljømerking: -Äntligen kommer Svanenmärkta länstolar, soffor, förvaringsmöbler och en rad andra möbler till den norska marknaden. Det är en bemärkelsedag i Miljømerkings 20-åriga historia, och en tydlig signal om att näringslivet tar miljöansvar, säger Alvhild Hedstein.

-Allt det våra kunder bär ut från våra butiker ska reflektera de värderingar vi står för, säger Nirvan Richter, formgivare, VD och grundare av företaget. Vi uppmuntrar folk till att konsumera mindre men bättre. Norrgavels möbler består bara av naturmaterial, de är närproducerade och Svanen-märkta. Att människor i ökande grad väljer att satsa på kvalitetsmöbler som varar och är bra för miljön förklarar enligt Nirvan Richter den stora tillväxt man nu ser.

För mer information kontakta:
Sofie Richter, sofie.richter@norrgavel.se, 040-667 53 51, 070-230 54 00
Christer Olsson, christer.olsson@norrgavel.se, 0708-58 11 08

Norrgavel tillverkar svenska kvalitetsmöbler i massivt trä, formgivna av Nirvan Richter. Norrgavel är en franchise-kedja med butiker i Stockholm, Köpenhamn, Oslo, Göteborg, Malmö, Lammhult och Västerås. Butikerna säljer möbler och noggrant utvalda inredningsdetaljer som lampor, mattor, textil, glas, porslin och keramik. Norrgavel var 1998 först i Sverige med att få Svanens miljömärkning för hemmöbler: Från februari 2008 är hela möbelsortimentet Svanenmärkt.
Källa: Norrgavel

Senaste nyheter