Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Norrenergi levererar fjärrvärme

https://www.klimatsmart.se/images/news/norrenergi114x59c.gif

Norrenergi AB har tecknat ett tioårigt avtal med Stockholms läns landsting om att leverera fjärrvärme och fjärrkyla märkt Bra Miljöval till Nya Karolinska Solna (NKS). All värme och kyla kommer dessutom att klimatkompenseras genom FN-godkända projekt, certifierade enligt Gold standard. Leveransstart är 1 september i år. NKS är ett nytt universitetssjukhus som med patienten i fokus ska kunna möta framtidens krav på den mest avancerade sjukvården och forskningen. Det blir ett långsiktigt hållbart universitetssjukhus som ska drivas med minsta möjliga miljöpåverkan. Hela sjukhuset beräknas stå färdigt hösten 2017. – Vi är väldigt glada över att få leverera miljömärkt fjärrvärme och fjärrkyla till NKS, säger Helene Biström, VD i Norrenergi AB. Norrenergi arbetar sedan länge offensivt med miljö- och hållbarhetsfrågor och att vi nu tecknat detta avtal bekräftar vår inriktning. I vår produktion använder vi till största delen förnybara energikällor. För de små koldioxidutsläpp som leveranserna ger upphov till kommer klimatkompensation att ske, allt enligt de högt ställda kraven i den offentliga upphandlingen. – Stockholms läns landsting arbetar kontinuerligt för att minska sin klimatpåverkan, säger Claes Pile, miljösamordnare på NKS Bygg. Genom vårt avtal med Norrenergi om miljömärkt och klimatkompenserad fjärrvärme och fjärrkyla, har vi tagit ett viktigt steg i denna riktning. För mer information, kontakta: Helene Biström, vd Norrenergi, 08-475 05 31, helene.bistrom@norrenergi.se, Mattias Lindberg, Marknadschef Norrenergi, 08-475 04 97, mattias.lindberg@norrenergi.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Norrenergi levererar fjärrvärme

2013-04-29
Norrenergi AB har tecknat ett tioårigt avtal med Stockholms läns landsting om att leverera fjärrvärme och fjärrkyla märkt Bra Miljöval till Nya Karolinska Solna (NKS). All värme och kyla kommer dessutom att klimatkompenseras genom FN-godkända projekt, certifierade enligt Gold standard. Leveransstart är 1 september i år.

NKS är ett nytt universitetssjukhus som med patienten i fokus ska kunna möta framtidens krav på den mest avancerade sjukvården och forskningen. Det blir ett långsiktigt hållbart universitetssjukhus som ska drivas med minsta möjliga miljöpåverkan. Hela sjukhuset beräknas stå färdigt hösten 2017.

– Vi är väldigt glada över att få leverera miljömärkt fjärrvärme och fjärrkyla till NKS, säger Helene Biström, VD i Norrenergi AB. Norrenergi arbetar sedan länge offensivt med miljö- och hållbarhetsfrågor och att vi nu tecknat detta avtal bekräftar vår inriktning. I vår produktion
använder vi till största delen förnybara energikällor. För de små koldioxidutsläpp som leveranserna ger upphov till kommer klimatkompensation att ske, allt enligt de högt ställda kraven i den offentliga
upphandlingen.

– Stockholms läns landsting arbetar kontinuerligt för att minska sin klimatpåverkan, säger Claes Pile, miljösamordnare på NKS Bygg. Genom vårt avtal med Norrenergi om miljömärkt och klimatkompenserad fjärrvärme och fjärrkyla, har vi tagit ett viktigt steg i denna riktning.

För mer information, kontakta:
Helene Biström, vd Norrenergi, 08-475 05 31, helene.bistrom@norrenergi.se,
Mattias Lindberg, Marknadschef Norrenergi, 08-475 04 97, mattias.lindberg@norrenergi.se.
Källa: Norrenergi

Senaste nyheter