Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Norrenergi först på miljömärkt fjärrkyla

https://www.klimatsmart.se/images/news/noree_logo_2_pms_tum120x80.gif

Vi hoppas detta goda exempel ska ge kunder till fjärrvärmebolag en möjlighet att ställa krav på sin fjärrkyla, säger Svante Axelsson, generalsekreterare på Naturskyddsföreningen.Fjärrkyla erbjuds idag som energitjänst från många fjärrvärmeföretag. Naturskyddsföreningen har sedan 2007 erbjudit fjärrvärmebolag att miljömärka fjärrvärme och som en naturlig konsekvens av detta finns nu även möjlighet att miljömärka fjärrkyla med Bra Miljöval. Kraven som ställs för att få miljömärka fjärrkyla baseras på dem som ställts upp för den miljömärkta fjärrvärmen. Naturskyddsföreningen har gett Norrenergi som första energibolag i Sverige rätten att erbjuda sina kunder fjärrkyla som är märkt med Bra Miljöval. Norrenergi har sin verksamhet i Solna Sundbyberg och angränsande områden i Danderyd, Sollentuna och Stockholm. Medvetenheten hos människor, företag och offentliga institutioner om klimatfrågan har gjort att allt fler efterfrågar energi som framställs på ett mer hållbart sätt. Kunderna som får denna miljömärkta kyla kommer i och med miljömärkningen att få ett kvitto på att kylan är producerad med liten påverkan på miljö och klimat. - Fjärrkyla är ofta ett mer effektivt sätt att ordna med kyla, än att ha mindre spridda anläggningar. Nu hoppas vi att fler bolag hakar på och att konsumenterna ställer krav på sina leverantörer, säger Svante Axelsson, generalsekreterare på Naturskyddsföreningen. Syftet med Bra Miljöval märkningen av fjärrkyla är att gynna fjärrkyla baserad på hållbara energislag och verka för att samhällets behov av energitjänster inte tär på den biologiska mångfalden. Miljömärkningen Bra Miljöval är ett av Naturskyddsföreningens verktyg för att verka för ett mer hållbart samhälle. - Att miljömärka en produkt är inte ett slutmål, utan en del i en process i att göra verksamheten mer hållbar. I och med sitt arbete att miljömärka ytterligare en av sina energitjänster visar Norrenergi att de menar allvar med sitt miljöarbete och det tycker vi är bra säger Svante Axelsson. För frågor kontakta: Svante Axelsson, generalsekreterare 070-728 25 85 svante.axelsson@naturskyddsforeningen.se Mathias Gustavsson, Bra Miljöval handläggare 070-730 10 25 mathias.gustavsson@naturskyddsforeningen.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Norrenergi först på miljömärkt fjärrkyla

2009-08-20
Vi hoppas detta goda exempel ska ge kunder till fjärrvärmebolag en möjlighet att ställa krav på sin fjärrkyla, säger Svante Axelsson, generalsekreterare på Naturskyddsföreningen.Fjärrkyla erbjuds idag som energitjänst från många fjärrvärmeföretag. Naturskyddsföreningen har sedan 2007 erbjudit fjärrvärmebolag att miljömärka fjärrvärme och som en naturlig konsekvens av detta finns nu även möjlighet att miljömärka fjärrkyla med Bra Miljöval. Kraven som ställs för att få miljömärka fjärrkyla baseras på dem som ställts upp för den miljömärkta fjärrvärmen.

Naturskyddsföreningen har gett Norrenergi som första energibolag i Sverige rätten att erbjuda sina kunder fjärrkyla som är märkt med Bra Miljöval. Norrenergi har sin verksamhet i Solna Sundbyberg och angränsande områden i Danderyd, Sollentuna och Stockholm. Medvetenheten hos människor, företag och offentliga institutioner om klimatfrågan har gjort att allt fler efterfrågar energi som framställs på ett mer hållbart sätt. Kunderna som får denna miljömärkta kyla kommer i och med miljömärkningen att få ett kvitto på att kylan är producerad med liten påverkan på miljö och klimat.

- Fjärrkyla är ofta ett mer effektivt sätt att ordna med kyla, än att ha mindre spridda anläggningar. Nu hoppas vi att fler bolag hakar på och att konsumenterna ställer krav på sina leverantörer, säger Svante Axelsson, generalsekreterare på Naturskyddsföreningen.

Syftet med Bra Miljöval märkningen av fjärrkyla är att gynna fjärrkyla baserad på hållbara energislag och verka för att samhällets behov av energitjänster inte tär på den biologiska mångfalden. Miljömärkningen Bra Miljöval är ett av Naturskyddsföreningens verktyg för att verka för ett mer hållbart samhälle.

- Att miljömärka en produkt är inte ett slutmål, utan en del i en process i att göra verksamheten mer hållbar. I och med sitt arbete att miljömärka ytterligare en av sina energitjänster visar Norrenergi att de menar allvar med sitt miljöarbete och det tycker vi är bra säger Svante Axelsson.

För frågor kontakta:
Svante Axelsson, generalsekreterare 070-728 25 85
svante.axelsson@naturskyddsforeningen.se
Mathias Gustavsson, Bra Miljöval handläggare 070-730 10 25 mathias.gustavsson@naturskyddsforeningen.se

Senaste nyheter