Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Nordisk Vindkraft och Siemens samverkar

https://www.klimatsmart.se/images/news/nordisk_vindkraft_logo_250x58.jpg

NV Nordisk Vindkraft AB och Jämtkraft AB har tecknat avtal om byggnation av Kyrkbergets Vindkraftspark i Mora kommun i Dalarna. Efter fyra års intensivt arbete med tillståndsansökan och projektering står allt nu klart för byggstart, som sker i början av 2010. Byggtiden är cirka ett år och anläggningen beräknas tas i drift under våren 2011. De tio 2,3 MW stora vindkraftverken levereras av Siemens. Den 23 MW stora anläggningen beräknas producera 73 gigawattimmar per år, vilket motsvarar hushållsel till cirka 10.000 villor. - Vi är mycket nöjda med dagens affär som avgjordes i hård konkurrens med andra professionella aktörer på marknaden. Vårt utvecklingsteam har gjort ett fantastiskt arbete i framtagandet av projektet. Extra trevligt är att Jämtkraft är ett företag som vi har tradition att göra affär med, senast Hornberget vindkraftspark 2006. Jag är övertygad om att Kyrkberget får en stark ägare i Jämtkraft, säger Anders Barne, VD för Nordisk Vindkraft. - Jämtkrafts ambition är att vara en betydande aktör på vindkraftområdet, och köpet av Kyrkbergets Vindkraftpark är ett viktigt strategiskt förvärv. Våra tidigare erfarenheter av Nordisk Vindkraft som en professionell exploatör gör att vi med tillförsikt ser fram emot detta samarbete. Vår avsikt är att under de kommande åren genomföra betydande investeringar i vindkraft, gärna i samarbete med andra aktörer, säger Melcher Falkenberg, ansvarig för Jämtkrafts vindkraftssatsningar. -Vi är stolta över att vi har fått Nordisk Vindkrafts och Jämtkrafts förtroende att leverera vindkraftverken till Kyrkbergets Vindkraftspark. Till Kyrkberget kommer vi att leverera vindkraftverk som är särskilt lämpade för platser med låga till medelhöga vindhastigheter, säger Ulf Troedsson, vd för Siemens AB. För mer information, kontakta: Melcher Falkenberg, Jämtkraft, 070-689 67 19, melcher.falkenberg@jamtkraft.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Nordisk Vindkraft och Siemens samverkar

2009-10-24
NV Nordisk Vindkraft AB och Jämtkraft AB har tecknat avtal om byggnation av Kyrkbergets Vindkraftspark i Mora kommun i Dalarna. Efter fyra års intensivt arbete med tillståndsansökan och projektering står allt nu klart för byggstart, som sker i början av 2010. Byggtiden är cirka ett år och anläggningen beräknas tas i drift under våren 2011. De tio 2,3 MW stora vindkraftverken levereras av Siemens. Den 23 MW stora anläggningen beräknas producera 73 gigawattimmar per år, vilket motsvarar hushållsel till cirka 10.000 villor.

- Vi är mycket nöjda med dagens affär som avgjordes i hård konkurrens med andra professionella aktörer på marknaden. Vårt utvecklingsteam har gjort ett fantastiskt arbete i framtagandet av projektet. Extra trevligt är att Jämtkraft är ett företag som vi har tradition att göra affär med, senast Hornberget vindkraftspark 2006. Jag är övertygad om att Kyrkberget får en stark ägare i Jämtkraft, säger Anders Barne, VD för Nordisk Vindkraft.

- Jämtkrafts ambition är att vara en betydande aktör på vindkraftområdet, och köpet av Kyrkbergets Vindkraftpark är ett viktigt strategiskt förvärv. Våra tidigare erfarenheter av Nordisk Vindkraft som en professionell exploatör gör att vi med tillförsikt ser fram emot detta samarbete. Vår avsikt är att under de kommande åren genomföra betydande investeringar i vindkraft, gärna i samarbete med andra aktörer, säger Melcher Falkenberg, ansvarig för Jämtkrafts vindkraftssatsningar.

-Vi är stolta över att vi har fått Nordisk Vindkrafts och Jämtkrafts förtroende att leverera vindkraftverken till Kyrkbergets Vindkraftspark. Till Kyrkberget kommer vi att leverera vindkraftverk som är särskilt lämpade för platser med låga till medelhöga vindhastigheter, säger Ulf Troedsson, vd för Siemens AB.

För mer information, kontakta: Melcher Falkenberg, Jämtkraft, 070-689 67 19, melcher.falkenberg@jamtkraft.se.

Senaste nyheter