Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Nordens bästa eko-kock - Fabian Olli Johansson

https://www.klimatsmart.se/images/news/krav-fabian-Johansson250x218.jpg

Fabian Olli Johansson vann första upplagan någonsin av Nordic Organic Chef of the Year. Den spännande duellen mellan Sverige och Norge lockade en stor publik på Nordens största ekomässa i Malmö. Med en maträtt bestående av de KRAV-märkta ingredienserna kyckling, rotselleri, grönkål, honung och broccoli kammade Fabian Olli Johansson hem högst poäng hos den kunniga juryn. Motiveringen löd: Med fokus på rotselleri lagar han en rätt som är enkel med fina tekniker och strukturer, samt smakrik och vacker. Fabian Olli Johansson är till vardags kock på KRAV-märkta Lilla Bjers gårdskrog på Gotland och vann tidigare i höstas den svenska tävlingen Årets Ekokock. Som Nordic Organic Chef of the Year befäster han sin ställning i hela Norden. – Det här är otroligt kul! Jag hade en väldigt duktig medtävlande i Sebastian Skauen Johnsen från Norge och det blev en spännande tävling, säger Fabian Olli Johansson. Han vinner en avsmakningsmeny på Restaurang Volt i Stockholm, den första KRAV-certifierade Michelinkrogen i Sverige. I priset ingår även två nätter på valfritt Choice-hotell i Stockholm. Det var föreningen Ekokockar som anordnade tävlingen under Nordic Organic Food Fair i Malmö på uppdrag av KRAV. Ulrika Brydling från föreningen Ekokockar beskriver tävlingen som en succé. Hon tycker det var ganska lagom med två tävlande första året men hoppas att fler nordiska länder hakar på 2016. ­– Det blev ett bra premiärår, nu ser vi bara framåt! Vi har bra kontakt med Norge, Finland, Danmark och Island, och Estland kanske till och med hakar på. Så vi ser att den här tävlingen kommer explodera till nästa år, säger hon. Kontakt: - Fabian Olli Johansson, vinnare från KRAV-märkta restaurangen Lilla Bjers, 070-752 37 75 - Ulrika Brydling, föreningen Ekokockar, 070-640 06 98

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Nordens bästa eko-kock - Fabian Olli Johansson

2015-11-06
Fabian Olli Johansson, Lilla Bjers
Fabian Olli Johansson vann första upplagan någonsin av Nordic Organic Chef of the Year. Den spännande duellen mellan Sverige och Norge lockade en stor publik på Nordens största ekomässa i Malmö.

Med en maträtt bestående av de KRAV-märkta ingredienserna kyckling, rotselleri, grönkål, honung och broccoli kammade Fabian Olli Johansson hem högst poäng hos den kunniga juryn. Motiveringen löd:

Med fokus på rotselleri lagar han en rätt som är enkel med fina tekniker och strukturer, samt smakrik och vacker.

Fabian Olli Johansson är till vardags kock på KRAV-märkta Lilla Bjers gårdskrog på Gotland och vann tidigare i höstas den svenska tävlingen Årets Ekokock. Som Nordic Organic Chef of the Year befäster han sin ställning i hela Norden.

– Det här är otroligt kul! Jag hade en väldigt duktig medtävlande i Sebastian Skauen Johnsen från Norge och det blev en spännande tävling, säger Fabian Olli Johansson.

Han vinner en avsmakningsmeny på Restaurang Volt i Stockholm, den första KRAV-certifierade Michelinkrogen i Sverige. I priset ingår även två nätter på valfritt Choice-hotell i Stockholm.

Det var föreningen Ekokockar som anordnade tävlingen under Nordic Organic Food Fair i Malmö på uppdrag av KRAV.

Ulrika Brydling från föreningen Ekokockar beskriver tävlingen som en succé. Hon tycker det var ganska lagom med två tävlande första året men hoppas att fler nordiska länder hakar på 2016.

­– Det blev ett bra premiärår, nu ser vi bara framåt! Vi har bra kontakt med Norge, Finland, Danmark och Island, och Estland kanske till och med hakar på. Så vi ser att den här tävlingen kommer explodera till nästa år, säger hon.

Kontakt:
- Fabian Olli Johansson, vinnare från KRAV-märkta restaurangen Lilla Bjers, 070-752 37 75
- Ulrika Brydling, föreningen Ekokockar, 070-640 06 98
Källa: KRAV

Senaste nyheter