Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Nominering till hållbarhetspris 21 mars

https://www.klimatsmart.se/images/news/miljostyrningsradet106x137xb.gif

Nu är dags att nominera kandidater till priserna ”Utmärkt Hållbar Upphandlare” och ”Utmärkt Hållbar Leverantör”. Miljöstyrningsrådet belönar en upphandlande organisation och leverantör som arbetar seriöst och innovativt med miljöanpassad och socialt ansvarsfull upphandling. Det är femte gången som priserna ska delas ut på konferensen Hållbar Upphandling den 21 mars 2012 i Stockholm. - Det finns många företag och organisationer runt om i landet som gör ett fantastiskt arbete med hållbarhetsfrågor i kombination med upphandling och vi vill uppmärksamma detta och sprida det vidare genom vårt pris, berättar Sven-Olof Ryding, vd på Miljöstyrningsrådet. Tidigare år har priserna haft namnet Utmärkt Grön upphandlare/leverantör och konferensen har hetat Grön Upphandling. - Nu vid 5-årsjubileet ändras namnet till hållbar istället för ”grön” så det stämmer bättre överens med verkligheten eftersom miljöfrågor och sociala hänsyn går hand i hand, fortsätter Sven-Olof Ryding. Vinnarna får, förutom en prisskulptur och ära, rätten att använda en särskild prissymbol i sin marknadsföring. Sista dagen att nominera är den 20 februari 2012 till Miljöstyrningsrådet. Priserna till Utmärkt Grön Upphandlare och Utmärkt Grön Leverantör har delats ut sedan 2008 då Kronprinsessan Victoria överlämnade priserna till Västra Götalandsregionen och Cascades Djupafors AB. Övriga tidigare vinnare är Staples, Stockholms Läns Landsting (2011) Edita Västra Aros, Lunds kommun (2010) samt Kinnarps, och Svenska Kraftnät (2009). Om priserna En vinnare av priset ”Utmärkt Hållbar Upphandlare” ska bland annat vara ett gott exempel på hur man kan arbeta framgångsrikt genom att ställa miljö- och sociala krav vid upphandling och inköp, visa att miljökrav vid upphandling och inköp har stimulerat en mer miljöanpassad produktutveckling samt kunna beskriva faktiska miljövinster genom sina satsningar. Vinnaren av priset ”Utmärkt Hållbar Leverantör” ska bland annat vara en god förebild för hur företag kan arbeta med hållbarhetsfrågor för att möta krav i upphandlingssammanhang och kunna beskriva hur satsningar på miljö och sociala frågor kunnat leda till faktisk förbättring i samhället. För att läsa mer om priserna och kriterierna, besök www.msr.se/priser. För mer information, kontakta: Susanne Lång, Miljöstyrningsrådet, susanne@msr.se, 0708-96 88 81.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Nominering till hållbarhetspris 21 mars

2012-03-16
Nu är dags att nominera kandidater till priserna ”Utmärkt Hållbar Upphandlare” och ”Utmärkt Hållbar Leverantör”. Miljöstyrningsrådet belönar en upphandlande organisation och leverantör som arbetar seriöst och innovativt med miljöanpassad och socialt ansvarsfull upphandling. Det är femte gången som priserna ska delas ut på konferensen Hållbar Upphandling den 21 mars 2012 i Stockholm.

- Det finns många företag och organisationer runt om i landet som gör ett fantastiskt arbete med hållbarhetsfrågor i kombination med upphandling och vi vill uppmärksamma detta och sprida det vidare genom vårt pris, berättar Sven-Olof Ryding, vd på Miljöstyrningsrådet.

Tidigare år har priserna haft namnet Utmärkt Grön upphandlare/leverantör och konferensen har hetat Grön Upphandling.

- Nu vid 5-årsjubileet ändras namnet till hållbar istället för ”grön” så det stämmer bättre överens med verkligheten eftersom miljöfrågor och sociala hänsyn går hand i hand, fortsätter Sven-Olof Ryding.

Vinnarna får, förutom en prisskulptur och ära, rätten att använda en särskild prissymbol i sin marknadsföring. Sista dagen att nominera är den 20 februari 2012 till Miljöstyrningsrådet.

Priserna till Utmärkt Grön Upphandlare och Utmärkt Grön Leverantör har delats ut sedan 2008 då Kronprinsessan Victoria överlämnade priserna till Västra Götalandsregionen och Cascades Djupafors AB. Övriga tidigare vinnare är Staples, Stockholms Läns Landsting (2011) Edita Västra Aros, Lunds kommun (2010) samt Kinnarps, och Svenska Kraftnät (2009).

Om priserna
En vinnare av priset ”Utmärkt Hållbar Upphandlare” ska bland annat vara ett gott exempel på hur man kan arbeta framgångsrikt genom att ställa miljö- och sociala krav vid upphandling och inköp, visa att miljökrav vid upphandling och inköp har stimulerat en mer miljöanpassad produktutveckling samt kunna beskriva faktiska miljövinster genom sina satsningar.

Vinnaren av priset ”Utmärkt Hållbar Leverantör” ska bland annat vara en god förebild för hur företag kan arbeta med hållbarhetsfrågor för att möta krav i upphandlingssammanhang och kunna beskriva hur satsningar på miljö och sociala frågor kunnat leda till faktisk förbättring i samhället.

För att läsa mer om priserna och kriterierna, besök www.msr.se/priser.

För mer information, kontakta:
Susanne Lång, Miljöstyrningsrådet, susanne@msr.se, 0708-96 88 81.

Senaste nyheter