Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

NMC möter TELGEs Kjell Hasslert 1 nov

https://www.klimatsmart.se/images/news/kjellhasslert250x375.jpg

NMC:s (Näringslivets Miljöchefer) möte äger rum tisdagen den 1 november kl. 8.15-9.30 på Telia Soneras huvudkontor, Sturegatan 1, Stockholms. Frukost serveras från kl 08.00. Kjell Hasslert, koncernchef på TELGE, utsågs i april till vinnare av priset Hållbart ledarskap för 2010. Kjell Hasslert har även belönats med Veckans Affärers pris "Social Capitalist Award". Södertäljes kommunala bolag, Telge AB, omfattar Södertälje kommuns samtliga affärsdrivande bolag, t ex Telge Energi, Telge Kraft och Telge Återvinning. Nyligen startade Telge bolaget Manpower Telge Jobbstart tillsammans med Manpower och inom kort inleds ett samarbete med Peab. För Manpower Telge Jobbstart är målet att hjälpa långtidsarbetslösa att få ett arbete genom jobbcoachning och yrkesvägledning tillsammans med ett stort kontaktnät som det nystartade bolaget erbjuder. Tanken är att tillsammans ska erbjuda praktikplatser och så småningom riktiga jobb åt ungdomar som normalt skulle haft svårt att ta sig in på arbetsmarknaden. I byggföretaget Telge Peab anställs flyktingar och arbetslösa ungdomar som har varit utanför arbetsmarknaden under mer än ett år. Flyktingar har ofta byggkompetens från sitt ursprungsland, men det tar vanligtvis lång tid innan de kommer in på arbetsmarknaden i Sverige. Att ha ett jobb ger självförtroende. Företaget är vinstdrivande och bidrag fick endast initialt från arbetsförmedlingen. Resultatet är nya bostäder, vinst i företaget, samt att minska antalet personer med försörjningsstöd. Andra exempel på nya samarbeten inom Telgekoncernen är Telge Hovsjö, ett bostadsområde som bildat aktiebolag med de boende i majoritet i styrelsen, samt Telge Tillväxt, ett bemanningsbolag för ungdomar som ägs av Telge tillsammans med 7 andra företag och vars uppdrag är att halvera ungdomsarbetslösheten bland Södertäljeungdomar och driva verksamheten på ett affärsmässigt sätt genom att hyra ut ungdomarna till företag och andra organisationer. För medlemmar kommer det även att vara möjligt att delta via webblänk. Detta innebär att deltagaren får ljud och bild från mötet samt möjligheten att skriva in frågor via en chatt. Ingen mjuk- eller hårdvara behövs för denna typ av webbmöte. För att anmäla deltagande via webblänk ange "webbmöte" i fältet Titel/Befattning vid anmälan. Senast dagen före skickas länken till mötet i ett mail till de anmälda. Mötet är kostnadsfritt för NMCs medlemmar, övriga faktureras 500:- ex moms. Anmälan vill vi ha senast 27 oktober. Obs! Begränsat antal platser i lokalen. Först till kvarn gäller. Varmt välkommen! För mer information, kontakta NMC:s kansli 010-505-14 45, info@nmc.a.se.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

NMC möter TELGEs Kjell Hasslert 1 nov

2011-11-01
Kjell Hasslert, koncernchef på TELGE
NMC:s (Näringslivets Miljöchefer) möte äger rum tisdagen den 1 november kl. 8.15-9.30 på Telia Soneras huvudkontor, Sturegatan 1, Stockholms. Frukost serveras från kl 08.00.

Kjell Hasslert, koncernchef på TELGE, utsågs i april till vinnare av priset Hållbart ledarskap för 2010. Kjell Hasslert har även belönats med Veckans Affärers pris "Social Capitalist Award".

Södertäljes kommunala bolag, Telge AB, omfattar Södertälje kommuns samtliga affärsdrivande bolag, t ex Telge Energi, Telge Kraft och Telge Återvinning. Nyligen startade Telge bolaget Manpower Telge Jobbstart tillsammans med Manpower och inom kort inleds ett samarbete med Peab.

För Manpower Telge Jobbstart är målet att hjälpa långtidsarbetslösa att få ett arbete genom jobbcoachning och yrkesvägledning tillsammans med ett stort kontaktnät som det nystartade bolaget erbjuder. Tanken är att tillsammans ska erbjuda praktikplatser och så småningom riktiga jobb åt ungdomar som normalt skulle haft svårt att ta sig in på arbetsmarknaden.

I byggföretaget Telge Peab anställs flyktingar och arbetslösa ungdomar som har varit utanför arbetsmarknaden under mer än ett år. Flyktingar har ofta byggkompetens från sitt ursprungsland, men det tar vanligtvis lång tid innan de kommer in på arbetsmarknaden i Sverige. Att ha ett jobb ger självförtroende. Företaget är vinstdrivande och bidrag fick endast initialt från arbetsförmedlingen. Resultatet är nya bostäder, vinst i företaget, samt att minska antalet personer med försörjningsstöd.

Andra exempel på nya samarbeten inom Telgekoncernen är Telge Hovsjö, ett bostadsområde som bildat aktiebolag med de boende i majoritet i styrelsen, samt Telge Tillväxt, ett bemanningsbolag för ungdomar som ägs av Telge tillsammans med 7 andra företag och vars uppdrag är att halvera ungdomsarbetslösheten bland Södertäljeungdomar och driva verksamheten på ett affärsmässigt sätt genom att hyra ut ungdomarna till företag och andra organisationer.

För medlemmar kommer det även att vara möjligt att delta via webblänk. Detta innebär att deltagaren får ljud och bild från mötet samt möjligheten att skriva in frågor via en chatt. Ingen mjuk- eller hårdvara behövs för denna typ av webbmöte. För att anmäla deltagande via webblänk ange "webbmöte" i fältet Titel/Befattning vid anmälan. Senast dagen före skickas länken till mötet i ett mail till de anmälda.

Mötet är kostnadsfritt för NMCs medlemmar, övriga faktureras 500:- ex moms. Anmälan vill vi ha senast 27 oktober. Obs! Begränsat antal platser i lokalen. Först till kvarn gäller. Varmt välkommen!

För mer information, kontakta NMC:s kansli 010-505-14 45, info@nmc.a.se.

Senaste nyheter