Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

NCC Sweden fick GreenBuilding Award 2009

https://www.klimatsmart.se/images/news/ncc_logo_124x48__.gif

Onsdag 7 oktober tilldelades NCC Sweden GreenBuilding Award 2009 för att ha varit först i Sverige med att få en nybyggnad klassad som GreenBuilding - kontorshuset Kaggen i Malmö. GreenBuilding är ett EU-projekt som startade 2005 och uppmuntrar till energieffektivisering i kommersiella lokaler såsom kontor och butiker. Intresse- och branschorganisationen Fastighetsägarna delar ut priset i Sverige. Fastighetsägare som minskar sin energianvändning med 25 procent kan ansöka om att bli GreenBuilding Partner. Motiveringen till priset lyder: Företaget arbetade tidigt med att bygga fastigheter som använder väsentligt mycket mindre energi än vad Boverkets Byggregler tillåter. Företaget var först i Sverige med att märkas enligt GreenBuilding med en ny byggnad. Det är denna nyproduktion, Kaggen i Malmö, som lett till att NCC Property Development har vunnit GreenBuilding Award för Partners. Sedan snart ett år tillbaka har man dessutom beslutat att samtliga nya byggnader som företaget uppför ska leva upp till kraven för GreenBuilding och därmed är NCC Property Development Partner på företagsnivå - ett beslut som vi hoppas ska inspirera andra nybyggare. - Vi är stolta över utmärkelsen som uppmuntrar oss i våra fortsatta investeringar i miljö och energi, säger Jonny Hellman, miljöchef, NCC Property Development AB. Utmärkelsen är en del av GreenBuilding-programmet där deltagarna kan nomineras till bästa energieffektiviseringsarbete i landet. Tre priser delas ut i Sverige och årets vinnare i övriga kategorier blev Fastighets AB Brostaden - Partner på företagsnivå och Bengt Dahlgren AB - Stödjande Företag. För ytterligare information, vänligen kontakta: Mikael Graffman, sverigechef, NCC Property Development AB, 08-585 530 32, 070-480 01 06

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

NCC Sweden fick GreenBuilding Award 2009

2009-10-16
Onsdag 7 oktober tilldelades NCC Sweden GreenBuilding Award 2009 för att ha varit först i Sverige med att få en nybyggnad klassad som GreenBuilding - kontorshuset Kaggen i Malmö. GreenBuilding är ett EU-projekt som startade 2005 och uppmuntrar till energieffektivisering i kommersiella lokaler såsom kontor och butiker. Intresse- och branschorganisationen Fastighetsägarna delar ut priset i Sverige. Fastighetsägare som minskar sin energianvändning med 25 procent kan ansöka om att bli GreenBuilding Partner.

Motiveringen till priset lyder:
Företaget arbetade tidigt med att bygga fastigheter som använder väsentligt mycket mindre energi än vad Boverkets Byggregler tillåter. Företaget var först i Sverige med att märkas enligt GreenBuilding med en ny byggnad. Det är denna nyproduktion, Kaggen i Malmö, som lett till att NCC Property Development har vunnit GreenBuilding Award för Partners. Sedan snart ett år tillbaka har man dessutom beslutat att samtliga nya byggnader som företaget uppför ska leva upp till kraven för GreenBuilding och därmed är NCC Property Development Partner på företagsnivå - ett beslut som vi hoppas ska inspirera andra nybyggare.

- Vi är stolta över utmärkelsen som uppmuntrar oss i våra fortsatta investeringar i miljö och energi, säger Jonny Hellman, miljöchef, NCC Property Development AB.

Utmärkelsen är en del av GreenBuilding-programmet där deltagarna kan nomineras till bästa energieffektiviseringsarbete i landet. Tre priser delas ut i Sverige och årets vinnare i övriga kategorier blev Fastighets AB Brostaden - Partner på företagsnivå och Bengt Dahlgren AB - Stödjande Företag.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Mikael Graffman, sverigechef, NCC Property Development AB, 08-585 530 32, 070-480 01 06
Källa: NCC Sweden

Senaste nyheter