Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

NCC miljöklassar fastigheter med BREEAM

https://www.klimatsmart.se/images/news/ncc_logo.jpg

NCC Property Development miljöcertifierar fem nya fastigheter enligt internationella miljöklassningssystemet BREEAM. NCC:s ambition är att skapa byggnader som påverkar miljön så lite som möjligt och med hjälp av BREEAM blir bedömningen heltäckande. - Vi kommer att använda BREEAM i alla NCC Property Developments egna utvecklingsprojekt. Med systemet skapar vi en bättre totalekonomi för hela byggnadens livslängd och bidrar till att minska den klimatpåverkan som byggverksamhet och fastigheter skapar, säger Joachim Hallengren, vd, NCC Property Development. BREEAM är ett verktyg som utvärderar och betygsätter byggnaders totala miljöpåverkan. Över 110.000 byggnader i världen har redan klassificerats enligt systemet och cirka en halv miljon är registrerade för att bli klassificerade. NCC utvärderar nu tillsammans med bygg- och fastighetsföretagen Peab, Unibail Rodamco, Redevco, Huge och Diligentia hur en svensk anpassning skulle kunna se ut. - Vi vill vara ledande inom bygg och fastighetsbranschen när det gäller miljöansvar. De miljöverktyg vi använder idag mäter olika delar av en byggnads miljöpåverkan. Med BREEAM skapas möjligheten att ta ett helhetsgrepp kring miljöpåverkan, säger Joachim Hallengren. När BREEAM utvecklades i Storbritannien i början av 1990-talet var det med hänsyn till europeiska förutsättningar, vilket ofta framhålls som en av de viktigaste fördelarna med systemet. Det är även förhållandevis kostnadseffektivt att använda och ger effektivt stöd under hela byggprojektet. - Att vi väljer BREEAM för alla våra projekt är ytterligare ett steg i vårt miljöarbete. Vi är också företagspartner i EU:s initiativ GreenBuilding för att minska energianvändning i byggnader och partner i GreenLight som skapar bra och energisnål belysning i kontor, säger Joachim Hallengren. Studier visar att gröna byggnader snabbt kan betala sig tack vare sänkta energikostnader. Det finns även studier som visar fördelar för hälsan i form av att sjukfrånvaron minskat i gröna kontor och att elever presterar bättre i skolor som byggts med höga miljöambitioner. För ytterligare information, vänligen kontakta: Joachim Hallengren, vd, NCC Property Development, 08-585 530 07 eller 070-643 95 68 Jonny Hellman, miljöchef, NCC Property Development, 08-585 515 42

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

NCC miljöklassar fastigheter med BREEAM

2009-12-10
NCC Property Development miljöcertifierar fem nya fastigheter enligt internationella miljöklassningssystemet BREEAM. NCC:s ambition är att skapa byggnader som påverkar miljön så lite som möjligt och med hjälp av BREEAM blir bedömningen heltäckande.

- Vi kommer att använda BREEAM i alla NCC Property Developments egna utvecklingsprojekt. Med systemet skapar vi en bättre totalekonomi för hela byggnadens livslängd och bidrar till att minska den klimatpåverkan som byggverksamhet och fastigheter skapar, säger Joachim Hallengren, vd, NCC Property Development.

BREEAM är ett verktyg som utvärderar och betygsätter byggnaders totala miljöpåverkan. Över 110.000 byggnader i världen har redan klassificerats enligt systemet och cirka en halv miljon är registrerade för att bli klassificerade. NCC utvärderar nu tillsammans med bygg- och fastighetsföretagen Peab, Unibail Rodamco, Redevco, Huge och Diligentia hur en svensk anpassning skulle kunna se ut.

- Vi vill vara ledande inom bygg och fastighetsbranschen när det gäller miljöansvar. De miljöverktyg vi använder idag mäter olika delar av en byggnads miljöpåverkan. Med BREEAM skapas möjligheten att ta ett helhetsgrepp kring miljöpåverkan, säger Joachim Hallengren.

När BREEAM utvecklades i Storbritannien i början av 1990-talet var det med hänsyn till europeiska förutsättningar, vilket ofta framhålls som en av de viktigaste fördelarna med systemet. Det är även förhållandevis kostnadseffektivt att använda och ger effektivt stöd under hela byggprojektet.

- Att vi väljer BREEAM för alla våra projekt är ytterligare ett steg i vårt miljöarbete. Vi är också företagspartner i EU:s initiativ GreenBuilding för att minska energianvändning i byggnader och partner i GreenLight som skapar bra och energisnål belysning i kontor, säger Joachim Hallengren.

Studier visar att gröna byggnader snabbt kan betala sig tack vare sänkta energikostnader. Det finns även studier som visar fördelar för hälsan i form av att sjukfrånvaron minskat i gröna kontor och att elever presterar bättre i skolor som byggts med höga miljöambitioner.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Joachim Hallengren, vd, NCC Property Development, 08-585 530 07 eller 070-643 95 68
Jonny Hellman, miljöchef, NCC Property Development, 08-585 515 42
Källor: NCC, BREEAM

Senaste nyheter