Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

NCC bygger miljövänligt kontor i Oslo

https://www.klimatsmart.se/images/news/ncc124x48.gif

NCC Construction Norge har fått i uppdrag att bygga ett miljöcertifierat kontor i Oslo åt Watrium Eiendom för cirka 255 MSEK. Projektet startar till sommaren och orderregistreras i andra kvartalet 2012. Kontoret ska klassificeras enligt BREEAM, nivå Excellent. Det ska även energiklassificeras i energiklass A och uppfylla alla krav för passivhus. Bland annat kommer kontoret ha energibrunnar med värmepumpar, solceller på taket samt byggas med material som är termiskt trögt, vilket minskar behovet av uppvärmning samt kylning. Kontoret blir 9 500 kvadratmeter stort och innehåller också två våningar med parkeringsplatser på sammanlagt 4 000 kvadratmeter. - Kompetens inom olika miljö- och energiklassningar efterfrågas allt mer på marknaden, Vi har satsat på att bygga upp kompetens på det området och har nu fått två uppdrag med miljöprofil kort tid, säger distriktschef Marius Tunstad, NCC Construction Norge. I projekteringen har NCC använt sig av Virtual Design and Construction (VDC), som är en metod där man använder sig av 3D-modeller för att visualisera, integrera och automatisera de olika delar som pågår under ett byggprojekt, såsom projektering, kostnadskalkylering, arbetsplanering och inköp. Projektet utförs som en totalentreprenad och är färdigt i oktober 2013. För mer information, kontakta: Marius Tunstad, Distriktschef NCC Construction Norge, +47 977 90 209 Terje Stachnik Hansen, NCC Construction Norge, +47 992 16 785 Magnus Jonsson, NCC AB, 08-585 522 46.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

NCC bygger miljövänligt kontor i Oslo

2012-04-20
NCC Construction Norge har fått i uppdrag att bygga ett miljöcertifierat kontor i Oslo åt Watrium Eiendom för cirka 255 MSEK. Projektet startar till sommaren och orderregistreras i andra kvartalet 2012.

Kontoret ska klassificeras enligt BREEAM, nivå Excellent. Det ska även energiklassificeras i energiklass A och uppfylla alla krav för passivhus. Bland annat kommer kontoret ha energibrunnar med värmepumpar, solceller på taket samt byggas med material som är termiskt trögt, vilket minskar behovet av uppvärmning samt kylning.

Kontoret blir 9 500 kvadratmeter stort och innehåller också två våningar med parkeringsplatser på sammanlagt 4 000 kvadratmeter.

- Kompetens inom olika miljö- och energiklassningar efterfrågas allt mer på marknaden, Vi har satsat på att bygga upp kompetens på det området och har nu fått två uppdrag med miljöprofil kort tid, säger distriktschef Marius Tunstad, NCC Construction Norge.

I projekteringen har NCC använt sig av Virtual Design and Construction (VDC), som är en metod där man använder sig av 3D-modeller för att visualisera, integrera och automatisera de olika delar som pågår under ett byggprojekt, såsom projektering, kostnadskalkylering, arbetsplanering och inköp.

Projektet utförs som en totalentreprenad och är färdigt i oktober 2013.

För mer information, kontakta:
Marius Tunstad, Distriktschef NCC Construction Norge, +47 977 90 209
Terje Stachnik Hansen, NCC Construction Norge, +47 992 16 785
Magnus Jonsson, NCC AB, 08-585 522 46.
Källor:

Senaste nyheter