Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

NCC bygger grönt kontor åt Luleå Energi

https://www.klimatsmart.se/images/news/ncc124x48n.gif

NCC Construction har fått i uppdrag att bygga en ny kontorsbyggnad med grön profil på Porsön i Luleå. Byggnaden kommer uppfylla höga krav på energiförbrukning, sunda materialval och inomhusmiljö. Bygget ska stå färdigt september 2013 och ordervärdet är 75 MSEK. – Luleå Energi är en mycket miljömedveten kund, vars gröna strävan går hand i hand med vår egen – att ständigt utveckla miljöarbetet. Vi blir extra stolta när vi får ett sådant förtroende och kommer att förvalta det väl, säger Mikael Lundqvist, affärschef på NCC Construction i Luleå. Luleå Energis nya kontor kommer att certifieras som Miljöbyggnad, nivå silver. Det ställer höga krav på låg energiförbrukning, sunda materialval, god ventilation, tyst inomhusmiljö och hög fuktsäkerhet. Förutom att kontoret blir trevligare att vistas i, blir också driftskostnaden lägre jämfört med en ocertifierad byggnad. Kontorsbygget blir en tillbyggnad på den nuvarande anläggningen på Porsön. Det byggs i 3,5 våningsplan med en total byggnadsyta på 3 600 kvm. Även nya garage och carportar ingår i uppdraget, liksom viss ombyggnad i den befintliga anläggningen. Projektet kommer att ge ett 20-tal årsarbeten. Uppdraget är en totalentreprenad vilket innebär att NCC ansvarar för alla delar i bygget, inklusive projektering och installationsarbeten. – En totalentreprenad ger oss en bra överblick samtidigt som Luleå Energi får en enda kontraktspart att resonera med ifall de har synpunkter eller önskemål. Det bäddar för ett optimalt resultat, säger Mikael Lundqvist. För mer information, kontakta: Mikael Lundqvist, affärschef NCC Construction, region Norr, 0920-734 09 Yvonne Töyrä, avdelningsinformatör NCC Construction, region Norr, 0920-734 50.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

NCC bygger grönt kontor åt Luleå Energi

2012-04-12
NCC Construction har fått i uppdrag att bygga en ny kontorsbyggnad med grön profil på Porsön i Luleå. Byggnaden kommer uppfylla höga krav på energiförbrukning, sunda materialval och inomhusmiljö. Bygget ska stå färdigt september 2013 och ordervärdet är 75 MSEK.

– Luleå Energi är en mycket miljömedveten kund, vars gröna strävan går hand i hand med vår egen – att ständigt utveckla miljöarbetet. Vi blir extra stolta när vi får ett sådant förtroende och kommer att förvalta det väl, säger Mikael Lundqvist, affärschef på NCC Construction i Luleå.

Luleå Energis nya kontor kommer att certifieras som Miljöbyggnad, nivå silver. Det ställer höga krav på låg energiförbrukning, sunda materialval, god ventilation, tyst inomhusmiljö och hög fuktsäkerhet. Förutom att kontoret blir trevligare att vistas i, blir också driftskostnaden lägre jämfört med en ocertifierad byggnad.

Kontorsbygget blir en tillbyggnad på den nuvarande anläggningen på Porsön. Det byggs i 3,5 våningsplan med en total byggnadsyta på 3 600 kvm. Även nya garage och carportar ingår i uppdraget, liksom viss ombyggnad i den befintliga anläggningen. Projektet kommer att ge ett 20-tal årsarbeten.

Uppdraget är en totalentreprenad vilket innebär att NCC ansvarar för alla delar i bygget, inklusive projektering och installationsarbeten.

– En totalentreprenad ger oss en bra överblick samtidigt som Luleå Energi får en enda kontraktspart att resonera med ifall de har synpunkter eller önskemål. Det bäddar för ett optimalt resultat, säger Mikael Lundqvist.

För mer information, kontakta:
Mikael Lundqvist, affärschef NCC Construction, region Norr, 0920-734 09
Yvonne Töyrä, avdelningsinformatör NCC Construction, region Norr, 0920-734 50.
Källa: NCC

Senaste nyheter