Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

NCC bygger fjärrvärmeverk för biobränsle

https://www.klimatsmart.se/images/news/ncc_logo124x48.gif

NCC Construction Sverige bygger på uppdrag av Vattenfall AB ett fjärrvärmeverk i Gustavsberg, öster om Stockholm. Verket ersätter fem mindre anläggningar vilket ger färre bränsletransporter och ska eldas med biobränsle till 100 procent. Det ger området en effektivare och mer miljömedveten värmeförsörjning. Ordern är värd 29 MSEK. Idag distribueras fjärrvärmen till hushåll, handel och industri i Gustavsberg från fem mindre värmenät, som är sammanlänkade. Den nya anläggningen vid Ekobacken i Tjustvik, bakom Värmdö Marknad, ersätter de fem nuvarande värmeverken. - Det är givetvis alltid roligt att få en ny order, men det är extra roligt när uppdraget ligger i linje med NCC:s mål att minska klimatpåverkan och bidrar till ökad återvinning, säger Fredrik Söderholm, affärschef, NCC Construction Sverige. Den nya anläggningen använder 100 procent biobränsle, som flis, biogas, pellets och om det är möjligt även spillvärme från industrin. Anläggningen kommer att leverera runt 50 000 megawattimmar värme per år. Det kan jämföras med vad 2500 villor förbrukar på ett år. - Ombyggnaden gör att vi kan använda biobränsle fullt ut. Att elda med biobränsle istället för olja kommer även att minska våra bränslekostnader vilket gör att vi kan ha stabila och långsiktiga priser. Vi minskar också bränsletransporterna i centrala Gustavsberg, säger Jörgen Engström, Vattenfalls anläggningschef i Gustavsberg. Projektering påbörjades i augusti 2009 och anläggningen beräknas vara klar i september 2010. Arbetet genomförs som en totalentreprenad och sysselsätter som mest ca 8-10 NCC-anställda. För ytterligare information, kontakta: Fredrik Söderholm, affärschef, NCC Construction Sverige, region Stockholm/Mälardalen, 08-585 530 86, Kristina Christensen, regioninformatör, NCC Construction Sverige, region Stockholm/Mälardalen, 08-585 522 48, 076-136 87 48

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

NCC bygger fjärrvärmeverk för biobränsle

2009-09-08
NCC Construction Sverige bygger på uppdrag av Vattenfall AB ett fjärrvärmeverk i Gustavsberg, öster om Stockholm. Verket ersätter fem mindre anläggningar vilket ger färre bränsletransporter och ska eldas med biobränsle till 100 procent. Det ger området en effektivare och mer miljömedveten värmeförsörjning. Ordern är värd 29 MSEK.

Idag distribueras fjärrvärmen till hushåll, handel och industri i Gustavsberg från fem mindre värmenät, som är sammanlänkade. Den nya anläggningen vid Ekobacken i Tjustvik, bakom Värmdö Marknad, ersätter de fem nuvarande värmeverken.

- Det är givetvis alltid roligt att få en ny order, men det är extra roligt när uppdraget ligger i linje med NCC:s mål att minska klimatpåverkan och bidrar till ökad återvinning, säger Fredrik Söderholm, affärschef, NCC Construction Sverige.

Den nya anläggningen använder 100 procent biobränsle, som flis, biogas, pellets och om det är möjligt även spillvärme från industrin. Anläggningen kommer att leverera runt 50 000 megawattimmar värme per år. Det kan jämföras med vad 2500 villor förbrukar på ett år.

- Ombyggnaden gör att vi kan använda biobränsle fullt ut. Att elda med biobränsle istället för olja kommer även att minska våra bränslekostnader vilket gör att vi kan ha stabila och långsiktiga priser. Vi minskar också bränsletransporterna i centrala Gustavsberg, säger Jörgen Engström, Vattenfalls anläggningschef i Gustavsberg.

Projektering påbörjades i augusti 2009 och anläggningen beräknas vara klar i september 2010. Arbetet genomförs som en totalentreprenad och sysselsätter som mest ca 8-10 NCC-anställda.

För ytterligare information, kontakta:
Fredrik Söderholm, affärschef, NCC Construction Sverige, region Stockholm/Mälardalen, 08-585 530 86, Kristina Christensen, regioninformatör, NCC Construction Sverige, region Stockholm/Mälardalen, 08-585 522 48, 076-136 87 48
Källor: NCC, Vattenfall

Senaste nyheter