Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Naturvårdsverket medverkar i Almedalen

https://www.klimatsmart.se/images/news/Naturvardsverket-logga_1_72x80.gif

Naturvårdsverket kommer även i år att vara på plats under Almedalsveckan. Syftet är att träffa och att informellt och formellt diskutera frågor som finns på olika miljöaktörers och beslutsfattares agendor. – Nätverkande i kombination med att vi bidrar med all den kunskap och expertis som vi har på myndigheten inom miljöområdet är det jag och mina medarbetare fokuserar på i Almedalen. Vi har i år arbetat intensivt med bland annat allemansrätten, Naturvårdsverkets roll i mål och ärenden, fördjupad utvärdering av miljökvalitetsmålen och vi har lämnat en nationell avfallsplan. Vi är tillgängliga för att diskutera dessa och andra frågor i Almedalen, säger Maria Ågren, generaldirektör på Naturvårdsverket. Naturvårdsverket arrangerar inga seminarier i Almedalen, men Maria Ågren och ytterligare några medarbetare medverkar i följande seminarier: Måndag 2 juli: Hur kan sjöfartens utsläpp av luftföroreningar minska på bästa sätt Arrangör: Energigas Sverige, Plats: Högskolan på Gotland, Cramérgatan 3 Kl. 11.00–12.30 Sveriges Östersjömiljöpolitik under luppen: Kan vi få ett hållbart fosforsamhälle? Arrangör: Jordbruksverket, LRF, SEI, EU-projekten Baltic Deal och Baltic Compass Plats: Hamngatan Kl. 13.00–15.00 Recept på lyckat miljöarbete Arrangör: SLU Plats: Fartyget Sigyn Kl. 15.30–17.00 Onsdag 4 juli: Vindkraft måste byggas där det blåser – vilken hänsyn till andra intressen krävs? Arrangör: Vattenfall Plats: Hästgatan 12 Kl. 12.30–13.15 Hemligheten bakom Sveriges miljöbästa kommuner Arrangör: Miljöaktuellt Arena Plats: Gotlands Museum, Strandgatan 14 Kl. 20.00–21.00 Torsdag 5 juli: Behöver vi veta vart miljöfarligt avfall tar vägen? Arrangör: SAKAB Plats: Gotlands Museum, Strandgatan 14 Kl. 08.00–08.45 Behövs reformer för ökade miljöinvesteringar? Arrangör: Svenskt Näringsliv Plats: Clematis, Strandgatan 20 Kl. 10.00–12:00 Almedalsveckan pågår 1–8 juli och antalet seminarier i år slår tidigare rekord.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Naturvårdsverket medverkar i Almedalen

2012-06-20
Naturvårdsverket kommer även i år att vara på plats under Almedalsveckan. Syftet är att träffa och att informellt och formellt diskutera frågor som finns på olika miljöaktörers och beslutsfattares agendor.

– Nätverkande i kombination med att vi bidrar med all den kunskap och expertis som vi har på myndigheten inom miljöområdet är det jag och mina medarbetare fokuserar på i Almedalen. Vi har i år arbetat intensivt med bland annat allemansrätten, Naturvårdsverkets roll i mål och ärenden, fördjupad utvärdering av miljökvalitetsmålen och vi har lämnat en nationell avfallsplan. Vi är tillgängliga för att diskutera dessa och andra frågor i Almedalen, säger Maria Ågren, generaldirektör på Naturvårdsverket.

Naturvårdsverket arrangerar inga seminarier i Almedalen, men Maria Ågren och ytterligare några medarbetare medverkar i följande seminarier:

Måndag 2 juli:
Hur kan sjöfartens utsläpp av luftföroreningar minska på bästa sätt
Arrangör: Energigas Sverige,
Plats: Högskolan på Gotland, Cramérgatan 3
Kl. 11.00–12.30

Sveriges Östersjömiljöpolitik under luppen: Kan vi få ett hållbart fosforsamhälle?
Arrangör: Jordbruksverket, LRF, SEI, EU-projekten Baltic Deal och Baltic Compass
Plats: Hamngatan
Kl. 13.00–15.00

Recept på lyckat miljöarbete
Arrangör: SLU
Plats: Fartyget Sigyn
Kl. 15.30–17.00

Onsdag 4 juli:
Vindkraft måste byggas där det blåser – vilken hänsyn till andra intressen krävs?
Arrangör: Vattenfall
Plats: Hästgatan 12
Kl. 12.30–13.15

Hemligheten bakom Sveriges miljöbästa kommuner
Arrangör: Miljöaktuellt Arena
Plats: Gotlands Museum, Strandgatan 14
Kl. 20.00–21.00

Torsdag 5 juli:
Behöver vi veta vart miljöfarligt avfall tar vägen?
Arrangör: SAKAB
Plats: Gotlands Museum, Strandgatan 14
Kl. 08.00–08.45

Behövs reformer för ökade miljöinvesteringar?
Arrangör: Svenskt Näringsliv
Plats: Clematis, Strandgatan 20
Kl. 10.00–12:00

Almedalsveckan pågår 1–8 juli och antalet seminarier i år slår tidigare rekord.

Senaste nyheter