Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Naturligt tvättnötschampo

https://www.klimatsmart.se/images/news/tvatt250x188.jpg

Under semestern brukar vi försöka ta hand om oss själva lite extra, både när det gäller det yttre och det inre. Att ge håret lite extra omtanke brukar därför stå på vår Att-göra lista. För ett tag sedan fick vi nys om ett schampo som är gjort av tvättnötter. Du vet, sådana som du kan använda istället för tvättmedel när du tvättar kläder. Det fungerar alltså minst lika bra att använda till håret för att tvätta det rent. Vi blev nyfikna och valde att testa schampot, som kommer från Klockargården. Klockargårdens schampo innehållet malda indiska örter och miltrengörande tvättnötter. Det är som ett pulver och blandas ut med vatten innan du använder det. Det fungerar även utmärkt att användas som tvål eller i ett varmt bad. Ett plus är att det passar alla hårtyper även vid olika problem som t.ex. klåda, mjäll och håravfall. Vårt första intryck var att schampot luktade fantastiskt gott. Men samtidigt kände vi att det var lite krångligt att behöva blanda ut pulvret med vatten innan vi använde det. Det ska ju gärna gå både snabbt och smidigt. Men tar man sig den lilla extra tiden är det absolut värt det. Håret blir superrent och doftar underbart lång tid efteråt. Något som kan vara bra att tänka på är att om ditt hår har utsatts för kemikalier som finns i ”vanliga” schampon under lång tid kan det ta lite tid innan full effekt uppnås av detta schampot. Med andra ord skadar det inte att ha lite tålamod. Såhär använder du schampot: Rör ner ca 1 matsked pulver i 0,5 dl varmt vatten. Massera in låt verka och skölj sedan noggrant. Eller massera in pulvret direkt i det blöta håret. För bad: Använd 1 matsked direkt i vattnet och njut!

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Naturligt tvättnötschampo

2013-06-25
Under semestern brukar vi försöka ta hand om oss själva lite extra, både när det gäller det yttre och det inre. Att ge håret lite extra omtanke brukar därför stå på vår Att-göra lista. För ett tag sedan fick vi nys om ett schampo som är gjort av tvättnötter. Du vet, sådana som du kan använda istället för tvättmedel när du tvättar kläder. Det fungerar alltså minst lika bra att använda till håret för att tvätta det rent. Vi blev nyfikna och valde att testa schampot, som kommer från Klockargården.

Klockargårdens schampo innehållet malda indiska örter och miltrengörande tvättnötter. Det är som ett pulver och blandas ut med vatten innan du använder det. Det fungerar även utmärkt att användas som tvål eller i ett varmt bad. Ett plus är att det passar alla hårtyper även vid olika problem som t.ex. klåda, mjäll och håravfall.

Vårt första intryck var att schampot luktade fantastiskt gott. Men samtidigt kände vi att det var lite krångligt att behöva blanda ut pulvret med vatten innan vi använde det. Det ska ju gärna gå både snabbt och smidigt. Men tar man sig den lilla extra tiden är det absolut värt det. Håret blir superrent och doftar underbart lång tid efteråt. Något som kan vara bra att tänka på är att om ditt hår har utsatts för kemikalier som finns i ”vanliga” schampon under lång tid kan det ta lite tid innan full effekt uppnås av detta schampot. Med andra ord skadar det inte att ha lite tålamod.

Såhär använder du schampot:
Rör ner ca 1 matsked pulver i 0,5 dl varmt vatten. Massera in låt verka och skölj sedan noggrant. Eller massera in pulvret direkt i det blöta håret. För bad: Använd 1 matsked direkt i vattnet och njut!

Pris: 85 kr hos www.gröngåva.se.

Skrivet av Josefine Grahn på bloggen En lagom dos grönt.

Senaste nyheter