Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Naturligt solskydd från Eco cosmetics

https://www.klimatsmart.se/images/news/cosm250x166.jpg

Vi hoppas att ni njuter fullt av solen nu under sommaren, eller åtminstone så mycket som möjligt. Vi har ju blivit ganska vana vid regniga somrar, vilket också leder till att vi solar som galningar när solen väl är framme. Vi har på senare år blivit allt noggrannare med solskydd och har därmed även letat runt bland ekologiska alternativ. De senaste veckorna har vi testat Eco cosmetics solkräm som är helt ekologisk och 100 % naturlig. Eco cosmetics solkräm finns i SPF 10 – 50 +. Krämen innehåller inte kemiska filter, eller nanopartiklar och är ekologisk Certifierad. Den är dessutom vegan och inte testad på djur. Vi har tidigare haft svårt att hitta en bra solkräm som är ekologisk. Det finns inte särsklilt många på marknaden och det är svårt att veta vilka som faktiskt fungerar. När vi frågade er läsare om vad ni själva rekommenderar för ekologiskt solskydd var det många av er som nämnde eco cosmetics. Därför blev det ett givet alternativ för oss att testa. Och vi måste hålla med många av er, eco cosmetics solkräm är ett riktigt bra alternativ. Det vi framförallt gillar är att det finns så många olika nivåer på solskyddsfaktor att välja mellan. Själva krämen upplevde vi som väldigt tjock, vilket automatiskt gör att du får ett bra skydd. Men samtidigt är den lite svår att smörja ut och det krävs ganska mycket om du ska smörja in hela kroppen. Ett stort plus dock är att den är vattenfast, det underlättar oerhört på badsemestern. I övrigt har den en härlig doft, smidig flaska och ett överkomligt pris.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Naturligt solskydd från Eco cosmetics

2013-06-28
Vi hoppas att ni njuter fullt av solen nu under sommaren, eller åtminstone så mycket som möjligt. Vi har ju blivit ganska vana vid regniga somrar, vilket också leder till att vi solar som galningar när solen väl är framme. Vi har på senare år blivit allt noggrannare med solskydd och har därmed även letat runt bland ekologiska alternativ. De senaste veckorna har vi testat Eco cosmetics solkräm som är helt ekologisk och 100 % naturlig.

Eco cosmetics solkräm finns i SPF 10 – 50 +. Krämen innehåller inte kemiska filter, eller nanopartiklar och är ekologisk Certifierad. Den är dessutom vegan och inte testad på djur.

Vi har tidigare haft svårt att hitta en bra solkräm som är ekologisk. Det finns inte särsklilt många på marknaden och det är svårt att veta vilka som faktiskt fungerar. När vi frågade er läsare om vad ni själva rekommenderar för ekologiskt solskydd var det många av er som nämnde eco cosmetics. Därför blev det ett givet alternativ för oss att testa. Och vi måste hålla med många av er, eco cosmetics solkräm är ett riktigt bra alternativ.

Det vi framförallt gillar är att det finns så många olika nivåer på solskyddsfaktor att välja mellan. Själva krämen upplevde vi som väldigt tjock, vilket automatiskt gör att du får ett bra skydd. Men samtidigt är den lite svår att smörja ut och det krävs ganska mycket om du ska smörja in hela kroppen. Ett stort plus dock är att den är vattenfast, det underlättar oerhört på badsemestern. I övrigt har den en härlig doft, smidig flaska och ett överkomligt pris.

Pris: Från 199 kr hos www.Naturesbeauty.se

Skrivet av Josefine Grahn på bloggen En lagom dos grönt.

Senaste nyheter