Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Naturligt solskydd från Badger

https://www.klimatsmart.se/images/news/badger250x172.jpg

Nu när sommaren verkligen har kommit till Sverige är vi extra noggranna med att smörja in oss med solskydd varje dag. För ett tag sedan skrev vi om Eco cosmetics solskydd som snabbt blev en favorit. Nu har vi testat ett nytt alternativ från Badger. En solkräm med spf 30 som är 100 % naturlig. Badgers solkrämer är helt naturliga och utan kemikalier. Det som blockerar solen är obestruken non-nano zink-oxid 18.75 %. Resten består av ekologiska oljor och ekologiskt bivax som återfuktar och skyddar huden. De är dessutom biologiskt nedbrytbara och säkra för korallrev och andra ekosystem. Krämen är också vattenfast och svettfast under minst 40 minuters simning eller aktivitet. Vid första anblicken måste vi säga att vi inte blev särskilt förtjusta i krämen. Förpackningen ser lite ”b” ut. Men som tur var blev vi betydligt mer imponerade av innehållet. Ett stort plus är konsistensen. Den är precis sådär lagom fast och lätt att smörja på huden. Som några av er kanske kommer ihåg tyckte vi att Eco cosmetics solkräm var lite för tjock i konsistensen. I det avseendet vinner Badgers solkräm överlägset. Ett litet minus är doften. Krämen har en ganska stark doft av lavender vilket garanterat kan vara störande för dig som har svårt med starka dofter. Men bortsett från det kan vi inte klaga på något. Badgers solkräm kostar ungefär samma som Eco cosmetics. Båda krämerna är riktigt bra och fyller sin funktion. Eco cosmetics har en behagligare doft och Badger’s en bättre konstistens. För oss är det viktigt att känna sig bekväm med solkrämen eftersom du faktiskt behöver använda den dagligen den här tiden på året. Vi rekommenderar därför att prova båda om du har möjlighet, för att se vilken du gillar bäst Skrivet av Josefine Grahn på bloggen En lagom dos grönt.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Naturligt solskydd från Badger

2013-07-25
Nu när sommaren verkligen har kommit till Sverige är vi extra noggranna med att smörja in oss med solskydd varje dag. För ett tag sedan skrev vi om Eco cosmetics solskydd som snabbt blev en favorit. Nu har vi testat ett nytt alternativ från Badger. En solkräm med spf 30 som är 100 % naturlig.

Badgers solkrämer är helt naturliga och utan kemikalier. Det som blockerar solen är obestruken non-nano zink-oxid 18.75 %. Resten består av ekologiska oljor och ekologiskt bivax som återfuktar och skyddar huden. De är dessutom biologiskt nedbrytbara och säkra för korallrev och andra ekosystem. Krämen är också vattenfast och svettfast under minst 40 minuters simning eller aktivitet.

Vid första anblicken måste vi säga att vi inte blev särskilt förtjusta i krämen. Förpackningen ser lite ”b” ut. Men som tur var blev vi betydligt mer imponerade av innehållet. Ett stort plus är konsistensen. Den är precis sådär lagom fast och lätt att smörja på huden. Som några av er kanske kommer ihåg tyckte vi att Eco cosmetics solkräm var lite för tjock i konsistensen. I det avseendet vinner Badgers solkräm överlägset.

Ett litet minus är doften. Krämen har en ganska stark doft av lavender vilket garanterat kan vara störande för dig som har svårt med starka dofter. Men bortsett från det kan vi inte klaga på något.

Badgers solkräm kostar ungefär samma som Eco cosmetics. Båda krämerna är riktigt bra och fyller sin funktion. Eco cosmetics har en behagligare doft och Badger’s en bättre konstistens. För oss är det viktigt att känna sig bekväm med solkrämen eftersom du faktiskt behöver använda den dagligen den här tiden på året. Vi rekommenderar därför att prova båda om du har möjlighet, för att se vilken du gillar bäst

Skrivet av Josefine Grahn på bloggen En lagom dos grönt.

Pris: 198 kr hos www.ClearLife.se

Senaste nyheter