Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Närnaturguiderna till Naturens Hus 15/4

https://www.klimatsmart.se/images/news/naturskyddsforeningen250x49.gif

Naturskyddsföreningens och Studiefrämjandets Närnaturguider lanserar i morgon en beställningsfunktion Naturskyddsföreningens hemsida och i samband med detta visar guiderna gratis sina erbjudanden i Naturens hus, Örebro, i morgon torsdag. Företag, arbetsplatser, organisationer, möhippor/svensexor eller andra grupper kan beställa allt från en fladdermusspaning en ljummen försommarkväll till ett event med musik och måleri i naturen. Eller varför inte en avslappnande dag med mindfulness i en solig skogsbacke? Kanske passa på att bota ormfobin med kärlekskranka snokar i hundratal! I samband med lanseringen av beställningssidan kommer Närnaturguiderna visa sina erbjudanden i Örebro. Till detta serveras smaskigt tilltugg vid brasan. Dag: Torsdagen den 15 april Tid: Mellan kl. 16-18 Plats: Naturens hus i Örebro Närnaturguiderna är en rikstäckande verksamhet som drivs i samarbete mellan Studiefrämjandet och Naturskyddsföreningen. Verksamheten finns sedan länge över hela landet. Guider visar och berättar om naturen på ett lättförståeligt sätt. Det handlar om att få en inblick i de ekologiska sambanden och en ökad kunskap om vikten av hållbar utveckling. Nu blir det alltså möjligt att beställa egna specialguidningar för företag, organisationer och andra. Syftet med Närnaturguiderna är att visa hur naturen kan användas för såväl rekreation som friskvård, utbildning och i turistsammanhang. Närnaturguiderna gör det lättare att upptäcka, uppleva och förstå naturen. Guiderna berättar också om platsers betydelse, om den kultur och historia som format närnaturen och om naturens påverkan på människors hälsa och välfärd. För mer information om Närnaturguider, kontakta Eva Lindberg, 070-344 44 31, eva.lindberg@naturskyddsforeningen.se. Kontakt på Naturskyddsföreningen: Anders Grönvall, 070-655 46 19, anders.gronvall@naturskyddsforeningen.se. Naturskyddsföreningen är en ideell miljöorganisation med kraft att förändra. Vi sprider kunskap, kartlägger miljöhot, skapar lösningar samt påverkar politiker och myndigheter såväl nationellt som internationellt. Dessutom står vi bakom världens tuffaste miljömärkning Bra Miljöval. Klimat, hav, skog, miljögifter och jordbruk är våra viktigaste arbetsområden. Föreningen har 184.000 medlemmar och finns i lokalföreningar och länsförbund över hela landet. Välkommen att bli medlem, skänka en gåva eller bli företagssponsor.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Närnaturguiderna till Naturens Hus 15/4

2010-04-15
Naturskyddsföreningens och Studiefrämjandets Närnaturguider lanserar i morgon en beställningsfunktion Naturskyddsföreningens hemsida och i samband med detta visar guiderna gratis sina erbjudanden i Naturens hus, Örebro, i morgon torsdag.

Företag, arbetsplatser, organisationer, möhippor/svensexor eller andra grupper kan beställa allt från en fladdermusspaning en ljummen försommarkväll till ett event med musik och måleri i naturen. Eller varför inte en avslappnande dag med mindfulness i en solig skogsbacke? Kanske passa på att bota ormfobin med kärlekskranka snokar i hundratal!

I samband med lanseringen av beställningssidan kommer Närnaturguiderna visa sina erbjudanden i Örebro. Till detta serveras smaskigt tilltugg vid brasan.

Dag: Torsdagen den 15 april
Tid: Mellan kl. 16-18
Plats: Naturens hus i Örebro

Närnaturguiderna är en rikstäckande verksamhet som drivs i samarbete mellan Studiefrämjandet och Naturskyddsföreningen. Verksamheten finns sedan länge över hela landet. Guider visar och berättar om naturen på ett lättförståeligt sätt. Det handlar om att få en inblick i de ekologiska sambanden och en ökad kunskap om vikten av hållbar utveckling. Nu blir det alltså möjligt att beställa egna specialguidningar för företag, organisationer och andra.

Syftet med Närnaturguiderna är att visa hur naturen kan användas för såväl rekreation som friskvård, utbildning och i turistsammanhang. Närnaturguiderna gör det lättare att upptäcka, uppleva och förstå naturen. Guiderna berättar också om platsers betydelse, om den kultur och historia som format närnaturen och om naturens påverkan på människors hälsa och välfärd.

För mer information om Närnaturguider, kontakta Eva Lindberg, 070-344 44 31, eva.lindberg@naturskyddsforeningen.se.

Kontakt på Naturskyddsföreningen: Anders Grönvall, 070-655 46 19, anders.gronvall@naturskyddsforeningen.se.

Naturskyddsföreningen är en ideell miljöorganisation med kraft att förändra. Vi sprider kunskap, kartlägger miljöhot, skapar lösningar samt påverkar politiker och myndigheter såväl nationellt som internationellt. Dessutom står vi bakom världens tuffaste miljömärkning Bra Miljöval. Klimat, hav, skog, miljögifter och jordbruk är våra viktigaste arbetsområden. Föreningen har 184.000 medlemmar och finns i lokalföreningar och länsförbund över hela landet. Välkommen att bli medlem, skänka en gåva eller bli företagssponsor.

Beställningsfunktionen hittar du på: www.naturskyddsforeningen.se/naturguider.

Senaste nyheter