Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Mysiga godnattrutiner med ekologiskt bad

https://www.klimatsmart.se/images/news/swedishbeautyfactory200x118pa.jpg

Att söva de minsta kan ibland vara svårt så här ger vi tips på hur du kan få ditt barn att förstå att det snart är dags och lägga sig. Varmt vatten känns härligt på trötta små kroppar och hjälper barnet att förstå att det är läggdags. Många föräldrar ger sitt barn ett bad som ett första steg i godnattrutinen och det kan kännas skönt att tvätta av sig dagens lek och smuts i ett lugnande kvällsbad. Även om ditt barn blir lite exalterat och tiden i badet blir fullt av lek och vattenstänk så tänk att badstunden är perfekt för att göra av med den sista energin för dagen. När du badar ditt barn så var säker på att bara använda ekologiska produkter som är skonsamma mot den känsliga huden och inte doftar starkt. Kolla även leksakerna så att de är fria från BPA och ftalater. Det finns massor av härliga ekologiska barn och babyprodukter men kom ihåg att du inte behöver särskilt många produkter för att ditt barn ska bli rent. En ekologisk babyolja i badet för de minsta och ett roligt skumbad och ekologiskt schampo för de lite äldre är det enda du behöver. Efteråt kan du smörja in ditt barn med en ekologisk body lotion om huden är torr, men känns den sådär mysigt babymjuk behöver de inte smörjas alls. Ju färre produkter du använder på ditt barn desto bättre, att låta deras hud få sköta sig sälv lägger grunden till en frisk och hälsosam hy. Efter badet kan det vara dags för amning eller en vällingflaska i ett lugnt och mörkt sovrum tillsammans med en bok. Att läsa stimulerar ditt barns språkutveckling och kan vara ett stillsamt sätt att mysa i sängen samtidigt som ditt barn blir tröttare och tröttare.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Mysiga godnattrutiner med ekologiskt bad

2011-10-19
Att söva de minsta kan ibland vara svårt så här ger vi tips på hur du kan få ditt barn att förstå att det snart är dags och lägga sig.

Varmt vatten känns härligt på trötta små kroppar och hjälper barnet att förstå att det är läggdags. Många föräldrar ger sitt barn ett bad som ett första steg i godnattrutinen och det kan kännas skönt att tvätta av sig dagens lek och smuts i ett lugnande kvällsbad.

Även om ditt barn blir lite exalterat och tiden i badet blir fullt av lek och vattenstänk så tänk att badstunden är perfekt för att göra av med den sista energin för dagen.

När du badar ditt barn så var säker på att bara använda ekologiska produkter som är skonsamma mot den känsliga huden och inte doftar starkt. Kolla även leksakerna så att de är fria från BPA och ftalater. Det finns massor av härliga ekologiska barn och babyprodukter men kom ihåg att du inte behöver särskilt många produkter för att ditt barn ska bli rent.

En ekologisk babyolja i badet för de minsta och ett roligt skumbad och ekologiskt schampo för de lite äldre är det enda du behöver. Efteråt kan du smörja in ditt barn med en ekologisk body lotion om huden är torr, men känns den sådär mysigt babymjuk behöver de inte smörjas alls. Ju färre produkter du använder på ditt barn desto bättre, att låta deras hud få sköta sig sälv lägger grunden till en frisk och hälsosam hy.

Efter badet kan det vara dags för amning eller en vällingflaska i ett lugnt och mörkt sovrum tillsammans med en bok. Att läsa stimulerar ditt barns språkutveckling och kan vara ett stillsamt sätt att mysa i sängen samtidigt som ditt barn blir tröttare och tröttare.

Senaste nyheter