Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Mycket kul för 199 kronor miljövänlig el

https://www.klimatsmart.se/images/news/telge-farsdag250x250.jpg

Saknar du idéer till en Fars dags present? Vi på Telge Energi har en tråkig present som kan vara rätt kul - nämligen ett värdebevis på miljövänlig el! Vi är ju medvetna om att det kan kännas som en tråkig present, men tänk vad fascinerande mycket man kan göra med el till ett värde av 199 kronor. Samtidigt som man gör en stor och enkel insats för klimatet. Vi har räknat ut på ett ungefär hur mycket värdebeviset räcker till. Berätta gärna det för din far när du överlämnar presenten, så ska du se att han tycker att det är den bästa Fars Dag-presenten någonsin! Det här kan far göra med sitt värdebevis på 199 kronor hos Telge Energi: - Låta infravärmaren stå i 100 timmar - Torka håret med hårtork i 123 timmar - Koka vatten i vattenkokaren i 133 timmar - Rosta bröd i brödrosten i 200 timmar (jösses vad mycket rostat bröd, det rekommenderar vi inte). - Brygga kaffe i 250 timmar (den koffeinkicken…) - Njuta av gratis belysning i 370 timmar. - Ladda mobiltelefonen typ 40 000 gånger. - Titta på LCD-tvn i 4000 timmar Så länge din far inte börjar brygga kaffe helt galet “bara för att han kan” kommer alla hans elkonsumerande aktiviteter den närmaste tiden dessutom att kunna utföras med gott samvete för planeten. För all el från Telge Energi kommer från de förnybara energikällorna sol, vind och vatten. Köp värdebeviset på Pressbyrån eller 7-eleven (du kan läsa mer om det här). Det kostar 99 kronor och kommer med en registreringskod som aktiveras på telgeenergi.se. Så här har vi räknat: Vi har använt Energimyndighetens lista över exempel på vad en kilowattimme räcker till. Sedan har vi, för att göra det riktigt enkelt för oss, avrundat priset per kilowattimme till 1 krona. Det är ju inte helt sant, för priset just nu på ett rörligt avtal är 81,39 öre/kWh inkl. elcertifikat, påslag, skatt och moms. Uppgifterna ovan är uppskattningar och inga exakta angivelser och ska därför behandlas därefter.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Mycket kul för 199 kronor miljövänlig el

2014-11-07
Saknar du idéer till en Fars dags present? Vi på Telge Energi har en tråkig present som kan vara rätt kul - nämligen ett värdebevis på miljövänlig el!

Vi är ju medvetna om att det kan kännas som en tråkig present, men tänk vad fascinerande mycket man kan göra med el till ett värde av 199 kronor. Samtidigt som man gör en stor och enkel insats för klimatet.

Vi har räknat ut på ett ungefär hur mycket värdebeviset räcker till. Berätta gärna det för din far när du överlämnar presenten, så ska du se att han tycker att det är den bästa Fars Dag-presenten någonsin!

Det här kan far göra med sitt värdebevis på 199 kronor hos Telge Energi:

- Låta infravärmaren stå i 100 timmar
- Torka håret med hårtork i 123 timmar
- Koka vatten i vattenkokaren i 133 timmar
- Rosta bröd i brödrosten i 200 timmar (jösses vad mycket rostat bröd, det rekommenderar vi inte).
- Brygga kaffe i 250 timmar (den koffeinkicken…)
- Njuta av gratis belysning i 370 timmar.
- Ladda mobiltelefonen typ 40 000 gånger.
- Titta på LCD-tvn i 4000 timmar

Så länge din far inte börjar brygga kaffe helt galet “bara för att han kan” kommer alla hans elkonsumerande aktiviteter den närmaste tiden dessutom att kunna utföras med gott samvete för planeten. För all el från Telge Energi kommer från de förnybara energikällorna sol, vind och vatten.

Köp värdebeviset på Pressbyrån eller 7-eleven (du kan läsa mer om det här). Det kostar 99 kronor och kommer med en registreringskod som aktiveras på telgeenergi.se.

Så här har vi räknat:

Vi har använt Energimyndighetens lista över exempel på vad en kilowattimme räcker till. Sedan har vi, för att göra det riktigt enkelt för oss, avrundat priset per kilowattimme till 1 krona. Det är ju inte helt sant, för priset just nu på ett rörligt avtal är 81,39 öre/kWh inkl. elcertifikat, påslag, skatt och moms. Uppgifterna ovan är uppskattningar och inga exakta angivelser och ska därför behandlas därefter.

Senaste nyheter