Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Munken lanserar Art Workshop

https://www.klimatsmart.se/images/news/artwork250x316.jpg

Ny omfattande guide till obestruket papper ska ge bättre tryckresultat. Bra tryckkvalitet på obestruket papper uppnås när det slutgiltiga tryckresultatet uppfyller alla de förväntningar som definierades när man gjorde pappersvalet. Att åstadkomma detta handlar i grunden om kommunikation. Därför delar Arctic Paper nu med sig av sitt omfattande kunnande om obestruket papper i nya Art Workshop – Munken Guide till obestruket papper. Vad är kvalitet i trycksammanhang? Vem ska avgöra denna fråga, som ju ytterst handlar om tycke och smak? Kvalitet är att uppfylla förväntningarna på resultatet, anser Leif-Arne Karlsen, Försäljningsdirektör på Arctic Paper Sverige AB. Och då handlar det om att underlätta kommunikationen mellan de olika experter som är inblandade i produktionen. ”För att bidra med språket som gör det möjligt att tala kvalitet, har vi utvecklat en ”bibel” för tryck på obestruket papper, Art Workshop/Munken Guide till obestruket papper”, berättar han. Guiden, en tungviktare på dryga hundratalet sidor, tar upp alla de frågor som kan uppkomma i produktionsprocessen – frågor som ofta behöver diskuteras på djupet mellan trycksaksköpare och tryckeri. ”Guiden är indelad i fyra pedagogiska ”sessions”, som handlar om papper, repro, tryck och efterbearbetning. Det är en resa genom alla faser av tryckprocessen”, konstaterar Leif-Arne Karlsen. Papper är ett fantastiskt material. Naturligt, förnybart, återvinningsbart – och oöverträffat som bärare av kreativa idéer. Så har det också varit basen för storytelling genom kulturer, århundraden och generationer. - Guiden ska fördjupa kunskapen om hur man bäst hanterar obestruket papper och uppnår önskat resultat. Den innehåller allt från det mest basala till riktigt avancerad, ny och uppdaterad information. Vi hoppas den ska bli uppskattad och flitigt använd som referens i diskussioner mellan tryckerier och trycksaksköpare, säger Leif-Arne Karlsen. DM kampanjen börjar vecka 33 då ett stort antal Munkenentusiaster får möjlighet att beställa guiden. Art Workshop/Munken Guide till obestruket papper finns även i vår webshop. För mer information, kontakta: Leif-Arne Karlsen, Försäljningsdirektör, Arctic Paper Sverige AB, 0047-900 92 239.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Munken lanserar Art Workshop

2012-08-08
Ny omfattande guide till obestruket papper ska ge bättre tryckresultat.

Bra tryckkvalitet på obestruket papper uppnås när det slutgiltiga tryckresultatet uppfyller alla de förväntningar som definierades när man gjorde pappersvalet. Att åstadkomma detta handlar i grunden om kommunikation. Därför delar Arctic Paper nu med sig av sitt omfattande kunnande om obestruket papper i nya Art Workshop – Munken Guide till obestruket papper.

Vad är kvalitet i trycksammanhang? Vem ska avgöra denna fråga, som ju ytterst handlar om tycke och smak?

Kvalitet är att uppfylla förväntningarna på resultatet, anser Leif-Arne Karlsen, Försäljningsdirektör på Arctic Paper Sverige AB. Och då handlar det om att underlätta kommunikationen mellan de olika experter som är inblandade i produktionen.

”För att bidra med språket som gör det möjligt att tala kvalitet, har vi utvecklat en ”bibel” för tryck på obestruket papper, Art Workshop/Munken Guide till obestruket papper”, berättar han.

Guiden, en tungviktare på dryga hundratalet sidor, tar upp alla de frågor som kan uppkomma i produktionsprocessen – frågor som ofta behöver diskuteras på djupet mellan trycksaksköpare och tryckeri.

”Guiden är indelad i fyra pedagogiska ”sessions”, som handlar om papper, repro, tryck och efterbearbetning. Det är en resa genom alla faser av tryckprocessen”, konstaterar Leif-Arne Karlsen.

Papper är ett fantastiskt material. Naturligt, förnybart, återvinningsbart – och oöverträffat som bärare av kreativa idéer. Så har det också varit basen för storytelling genom kulturer, århundraden och generationer.

- Guiden ska fördjupa kunskapen om hur man bäst hanterar obestruket papper och uppnår önskat resultat. Den innehåller allt från det mest basala till riktigt avancerad, ny och uppdaterad information. Vi hoppas den ska bli uppskattad och flitigt använd som referens i diskussioner mellan tryckerier och trycksaksköpare, säger Leif-Arne Karlsen.

DM kampanjen börjar vecka 33 då ett stort antal Munkenentusiaster får möjlighet att beställa guiden. Art Workshop/Munken Guide till obestruket papper finns även i vår webshop.

För mer information, kontakta:
Leif-Arne Karlsen, Försäljningsdirektör, Arctic Paper Sverige AB, 0047-900 92 239.
Källa: Arctic Paper

Senaste nyheter