Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Mugg av 100% majs

https://www.klimatsmart.se/images/news/baristafairtradecoffeemajsmugg227x341.jpg

Barista har redan varit föregångare med att lansera servetter i 100% returfiber - först i landet. På servetten står "Servetten är redan använd!" för att locka till läsning av detaljerna. Samma nu på majsmuggen som visar hur man som konsument kan påverka. Texten på muggen: "Ingen gillar plast. Det borde finnas alternativ. Ändå tog det oss flera år att hitta muggen du håller i. Den är helt gjord av majs och bryts ner vid kompostering. Naturligtvis mycket dyrare för oss än plast, men vi försöker hålla sammaprisnivå som de "vanliga" kedjorna i hopp om du kommer lite oftare till oss då. Funkar det kommer snart alla att servera i majsmuggar, volymen ökar och muggen blir billigare. En godare värld... Det spelar roll var du fikar!" Majsmaterialet används hos Barista Fairtrade Coffee för: - Glas och lock - Salladsskål - Dressingskål - Sugrör (lanseras i juni) Baristas mål är att helt använda förnyelsebara material. Fördelen av att bolaget växer är att man kan sätta allt mer press på leverantörer. Vi ser att när alternativen väl finns på marknaden hoppar många andra aktörer på vilket driver upp volymen så att kostnaderna faller. Vi är övertygade att en hållbar livsstil inte alls behöver vara dyrare. Allt som krävs är att tillräckligt många konsumenter gynnar de som försöker. När ekoreko blir "mass market" kommer alla aktörer tvingas byta för att inte framstå som "onda". Vi ser att det tempot skruvas upp allt mer i takt med att konsumenter blir allt mer medvetna om sin makt att driva fram snabb förändring. För mer information, kontakta: Björn Almér, vd, 0708-37 57 07, bjorn@barista.cc. Maria Andersson, försäljnings- & produktchef, 0736-42 10 20, maria@barista.cc.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Mugg av 100% majs

2011-05-18
Barista har redan varit föregångare med att lansera servetter i 100% returfiber - först i landet. På servetten står "Servetten är redan använd!" för att locka till läsning av detaljerna. Samma nu på majsmuggen som visar hur man som konsument kan påverka.

Texten på muggen:
"Ingen gillar plast. Det borde finnas alternativ. Ändå tog det oss flera år att hitta muggen du håller i. Den är helt gjord av majs och bryts ner vid kompostering. Naturligtvis mycket dyrare för oss än plast, men vi försöker hålla sammaprisnivå som de "vanliga" kedjorna i hopp om du kommer lite oftare till oss då. Funkar det kommer snart alla att servera i majsmuggar, volymen ökar och muggen blir billigare. En godare värld...

Det spelar roll var du fikar!"

Majsmaterialet används hos Barista Fairtrade Coffee för:

- Glas och lock
- Salladsskål
- Dressingskål
- Sugrör (lanseras i juni)

Baristas mål är att helt använda förnyelsebara material. Fördelen av att bolaget växer är att man kan sätta allt mer press på leverantörer. Vi ser att när alternativen väl finns på marknaden hoppar många andra aktörer på vilket driver upp volymen så att kostnaderna faller. Vi är övertygade att en hållbar livsstil inte alls behöver vara dyrare. Allt som krävs är att tillräckligt många konsumenter gynnar de som försöker. När ekoreko blir "mass market" kommer alla aktörer tvingas byta för att inte framstå som "onda". Vi ser att det tempot skruvas upp allt mer i takt med att konsumenter blir allt mer medvetna om sin makt att driva fram snabb förändring.

För mer information, kontakta:
Björn Almér, vd, 0708-37 57 07, bjorn@barista.cc.
Maria Andersson, försäljnings- & produktchef, 0736-42 10 20, maria@barista.cc.

Senaste nyheter