Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Movehome lanserar solceller & laddbox för hållbara hem

https://www.klimatsmart.se/images/news/movehome-solceller250x141.jpg

Hustillverkaren Movehome tar nu ännu fler gröna steg på vägen mot hållbara hem. Intresset för solceller och elbilar är starkt just nu, vilket gör dessa produkter till självklara tillval för de redan Svanenmärkta husen. Movehome är en innovativ aktör som utmanar branschen och gör det enkelt och roligt att bygga hus - med hjälp av ny teknik. Movehome var först med det interaktiva verktyget Bygg online, som låter människor forma sitt hus på webben och få pris direkt. Företaget går före även på hållbarhetsområdet, då de som enda aktör inom kategorin stycketillverkade trähus bygger Svanenmärkta villor. Intresset för hållbara produkter ökar inom en mängd områden och det är motiverat att tala om en boom för hållbara val. Alla villor från Movehome är Svanenmärkta vilket gör det lätt för konsumenterna att välja rätt även när de bygger nytt hus. Svanenmärkningen innebär att villan har granskats ur ett livscykel-perspektiv. Alltifrån träet i takstolarna till spacklet i badrummet har granskats för att leva upp till Svanens krav, vilket garanterar en sund boendemiljö fri från hälsofarliga kemikalier. – Solceller och laddbox är perfekta komplement till ett Svanenmärkt hem, då miljöklassade hus spås bli ännu mer attraktiva på framtidens bostadsmarknad, säger Pernilla Enkler, chef för hållbarhet på Movehome. De högeffektiva solcellerna från Nibe omvandlar den förnybara energin från solens strålar till el och eventuellt överskott kan säljas till valfritt elbolag. Energin som solcellerna ger beräknas neutralisera driftskostnaden för husets värmepump. Med laddboxen från Chargestorm kan kunderna ladda sin elbil hemma på ett smart sätt, hela tiden med kontroll via en app. – Vi står för hållbara hem, och därför är det ett naturligt steg för oss att erbjuda våra kunder både solceller och möjligheten att kunna ladda sin elbil på hemmaplan, menar Pernilla Enkler. Att privatpersoner just nu kan söka bidrag för att investera i solceller och laddstationer ger fler husägare möjlighet att bidra till en bättre miljö samtidigt som värdet på det nya huset höjs. Movehome är ett varumärke som marknadsförs och säljs av Trivselhus, en av Sveriges största hustillverkare och en del av skogskoncernen Södra. Nytänkande kombineras med gedigen erfarenhet och köptrygghet, vilket möjliggör ett helt nytt sätt att bygga hus. Nyckeln är ”Bygg online” som gör att alla kan forma sitt personliga hus på webben och få pris direkt. Läs mer på www.movehome.se!

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Movehome lanserar solceller & laddbox för hållbara hem

2018-05-23
Gör huset grönare med solceller på taket
Hustillverkaren Movehome tar nu ännu fler gröna steg på vägen mot hållbara hem. Intresset för solceller och elbilar är starkt just nu, vilket gör dessa produkter till självklara tillval för de redan Svanenmärkta husen.

Movehome är en innovativ aktör som utmanar branschen och gör det enkelt och roligt att bygga hus - med hjälp av ny teknik. Movehome var först med det interaktiva verktyget Bygg online, som låter människor forma sitt hus på webben och få pris direkt. Företaget går före även på hållbarhetsområdet, då de som enda aktör inom kategorin stycketillverkade trähus bygger Svanenmärkta villor.

Intresset för hållbara produkter ökar inom en mängd områden och det är motiverat att tala om en boom för hållbara val. Alla villor från Movehome är Svanenmärkta vilket gör det lätt för konsumenterna att välja rätt även när de bygger nytt hus.

Svanenmärkningen innebär att villan har granskats ur ett livscykel-perspektiv. Alltifrån träet i takstolarna till spacklet i badrummet har granskats för att leva upp till Svanens krav, vilket garanterar en sund boendemiljö fri från hälsofarliga kemikalier.

– Solceller och laddbox är perfekta komplement till ett Svanenmärkt hem, då miljöklassade hus spås bli ännu mer attraktiva på framtidens bostadsmarknad, säger Pernilla Enkler, chef för hållbarhet på Movehome.

De högeffektiva solcellerna från Nibe omvandlar den förnybara energin från solens strålar till el och eventuellt överskott kan säljas till valfritt elbolag. Energin som solcellerna ger beräknas neutralisera driftskostnaden för husets värmepump.

Med laddboxen från Chargestorm kan kunderna ladda sin elbil hemma på ett smart sätt, hela tiden med kontroll via en app.

– Vi står för hållbara hem, och därför är det ett naturligt steg för oss att erbjuda våra kunder både solceller och möjligheten att kunna ladda sin elbil på hemmaplan, menar Pernilla Enkler. Att privatpersoner just nu kan söka bidrag för att investera i solceller och laddstationer ger fler husägare möjlighet att bidra till en bättre miljö samtidigt som värdet på det nya huset höjs.

Movehome är ett varumärke som marknadsförs och säljs av Trivselhus, en av Sveriges största hustillverkare och en del av skogskoncernen Södra. Nytänkande kombineras med gedigen erfarenhet och köptrygghet, vilket möjliggör ett helt nytt sätt att bygga hus. Nyckeln är ”Bygg online” som gör att alla kan forma sitt personliga hus på webben och få pris direkt.

Läs mer på www.movehome.se!
Källa: Movehome

Senaste nyheter