Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Mötesplats för världsförändrare 20 nov

https://www.klimatsmart.se/images/news/tallberghostforum170x74pa.png

Den 20-21 november 2011 samlas 200 världsförändrare i olika åldrar från Dalarna, Sverige och världen på Klockargården i Tällberg. Tällberg Höstforum kommer att söka konkreta lösningar på de hållbarhetsutmaningar Dalarna står inför och identifiera nya möjligheter för både dagens unga och dagens ledare att möjliggöra sina visioner. Huvudarrangörer är Stiftelsen Teknikdalen & Tällberg Foundation. Alla vill vi ha ett bättre Dalarna. Ett ekonomiskt starkt, kulturellt levande och ekologiskt hållbart Dalarna är ett Dalarna som tillåter oliktänkande, främjar utveckling och kreativitet och där de ungas engagemang kanaliseras. Vi måste bli bättre på att se varandras engagemang och söka nya vägar för samarbete. Under två dagar kommer gymnasieungdomar, lärare, företagare och beslutsfattare från Dalarna att samtala och arbeta tillsammans med entreprenörer, politiker, musiker och ledare från övriga Sverige och världen. Vi tror att om vi samlar världsförändrare i olika åldrar i ett mötesforum för dialog kring viktiga frågor så förändrar vi världen. Därför genomför vi Tällberg Höstforum. Frågeställningarna som kommer att tas upp hämtas framför allt från de deltagande gymnasieeleverna från 12 kommuner i Dalarna, men även från andra event som exempelvis Business & Pleasure, Tällberg Forum och Miljötinget. Höstforumet kommer att bygga vidare på detta befintliga arbete för att generera konkreta resultat i form av t.ex. artiklar, gemensamma affärsidéer eller filmer. ”Vi vill bli inspirerade och skapa motivation och nytänkande", säger Ungdomsrådet Borlänge Energi. ”Engagemang och dialog är en förutsättning för demokrati och hållbar utveckling – såväl i Mellanöstern som i Dalarna. Jag ser fram emot samtal om hur engagemang och dialog över gränser kan fördjupa demokratin", säger Jan Eliasson, fd utrikesminister. Pressträffar Söndag 13.30 - 16.30 - Välkommen att delta från kl. 13.30 på söndag den 21 nov. Under pausen kl. 16.00 kommer det att finnas möjlighet att ställa frågor till deltagare och organisatörer. Unders söndagen deltar även Tällberg Foundations styrelsen med fd utrikesminister Jan Elisasson. Måndag 14.00 - 16.00 - Bra möjlighet att få deltagarnas intryck efter ett intensivt dygn på Tällberg Höstforum. Se programmet på vår webbplats genom att klicka här. Välkommen! EU:s program Ung & Aktiv i Europa delfinansierar Tällberg Höstforum. För mer information, kontakta: Marcus Lind, Stiftelsen Teknikdalen, 070-667 22 82 Karin Bruce, 073-060 75 88.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Mötesplats för världsförändrare 20 nov

2011-11-18
Den 20-21 november 2011 samlas 200 världsförändrare i olika åldrar från Dalarna, Sverige och världen på Klockargården i Tällberg. Tällberg Höstforum kommer att söka konkreta lösningar på de hållbarhetsutmaningar Dalarna står inför och identifiera nya möjligheter för både dagens unga och dagens ledare att möjliggöra sina visioner. Huvudarrangörer är Stiftelsen Teknikdalen & Tällberg Foundation.

Alla vill vi ha ett bättre Dalarna. Ett ekonomiskt starkt, kulturellt levande och ekologiskt hållbart Dalarna är ett Dalarna som tillåter oliktänkande, främjar utveckling och kreativitet och där de ungas engagemang kanaliseras. Vi måste bli bättre på att se varandras engagemang och söka nya vägar för samarbete.

Under två dagar kommer gymnasieungdomar, lärare, företagare och beslutsfattare från Dalarna att samtala och arbeta tillsammans med entreprenörer, politiker, musiker och ledare från övriga Sverige och världen.

Vi tror att om vi samlar världsförändrare i olika åldrar i ett mötesforum för dialog kring viktiga frågor så förändrar vi världen. Därför genomför vi Tällberg Höstforum.

Frågeställningarna som kommer att tas upp hämtas framför allt från de deltagande gymnasieeleverna från 12 kommuner i Dalarna, men även från andra event som exempelvis Business & Pleasure, Tällberg Forum och Miljötinget. Höstforumet kommer att bygga vidare på detta befintliga arbete för att generera konkreta resultat i form av t.ex. artiklar, gemensamma affärsidéer eller filmer.

”Vi vill bli inspirerade och skapa motivation och nytänkande", säger Ungdomsrådet Borlänge Energi.

”Engagemang och dialog är en förutsättning för demokrati och hållbar utveckling – såväl i Mellanöstern som i Dalarna. Jag ser fram emot samtal om hur engagemang och dialog över gränser kan fördjupa demokratin", säger Jan Eliasson, fd utrikesminister.

Pressträffar
Söndag 13.30 - 16.30
- Välkommen att delta från kl. 13.30 på söndag den 21 nov. Under pausen kl. 16.00 kommer det att finnas möjlighet att ställa frågor till deltagare och organisatörer. Unders söndagen deltar även Tällberg Foundations styrelsen med fd utrikesminister Jan Elisasson.

Måndag 14.00 - 16.00
- Bra möjlighet att få deltagarnas intryck efter ett intensivt dygn på Tällberg Höstforum.

Se programmet på vår webbplats genom att klicka här.

Välkommen!

EU:s program Ung & Aktiv i Europa delfinansierar Tällberg Höstforum.

För mer information, kontakta:
Marcus Lind, Stiftelsen Teknikdalen, 070-667 22 82 Karin Bruce, 073-060 75 88.

Följ Tällberg Höstforum på twitter via #tbhostforum

Senaste nyheter