Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Mobil lösning för elbilsladdning

https://www.klimatsmart.se/images/news/easypark250x92.jpg

I syfte att stimulera användningen av elbilar som ett led i stadens miljöbilsstrategi, har Stockholms Stads Parkerings AB inlett arbetet för att möjliggöra laddning av elbilar inom parkeringsbolagets bestånd. Stockholm Parkering AB och EasyPark har sedan ett flertal år samarbetat kring mobil betalning av parkering. Nu breddas samarbetet genom att Stockholm Parkering AB och EasyPark under maj månad lanserar en testpilot för El-bilsladdning. Lösningen innebär att kunden som parkerar sin elbil kan betala för både laddning och parkering i ett mobilt gränssnitt utvecklat av EasyPark. Via EasyParks App startar kund enkelt parkeringen på den områdeskod som står angiven på Stockholm Parkerings laddstolpe. Efter att parkeringen är startad aktiveras laddningen i stolpen och kunden kan ladda bilen. När kunden avslutar parkeringen, deaktiveras laddningen och kostnaden summeras och redovisas via valt betalsätt hos EasyPark. ”Elbilsladdning är i fokus från miljöperspektiv. I syfte att förenkla och förbättra för kunden driver Stockholm Parkering löpande utvecklingsprojekt. Genom den lösning för Elbilsladdning som EasyPark levererar breddar vi möjligheten för kunden både avseende betalmetoder och valfriheten till ett flertal mobila gränssnitt. Att betalning av parkering och elbilsladdning sker i ett flöde genom samma mobila gränssnitt innebär förenkling för kunden,” säger Torbjörn Falksund, Chef Driftteknik, Stockholm Parkering AB. ”EasyPark har ett mångårigt gott samarbete med Stockholm Parkering och är mycket nöjda över att på detta sätt kunna leverera ännu mer nytta för både parkerande kund och Parkeringsbolag. Vi ser det som naturligt för kunden att betalning av parkering och laddning sker i ett flöde. Betalning av elbilsladdning är en ny funktion i raden av många nyheter som löpande lanseras i vår EasyPark App,” säger Anders Bäck, VD EasyPark Sverige. För mer information, kontakta: Torbjörn Falksund, Chef Driftteknik, Stockholm Parkering AB, 08-772 96 72, torbjorn.falksund@stockholmparkering.se Anders Bäck, vd EasyPark Sverige, 08-522 26 703, anders.back@easypark.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Mobil lösning för elbilsladdning

2012-05-21
I syfte att stimulera användningen av elbilar som ett led i stadens miljöbilsstrategi, har Stockholms Stads Parkerings AB inlett arbetet för att möjliggöra laddning av elbilar inom parkeringsbolagets bestånd. Stockholm Parkering AB och EasyPark har sedan ett flertal år samarbetat kring mobil betalning av parkering. Nu breddas samarbetet genom att Stockholm Parkering AB och EasyPark under maj månad lanserar en testpilot för El-bilsladdning.

Lösningen innebär att kunden som parkerar sin elbil kan betala för både laddning och parkering i ett mobilt gränssnitt utvecklat av EasyPark.

Via EasyParks App startar kund enkelt parkeringen på den områdeskod som står angiven på Stockholm Parkerings laddstolpe. Efter att parkeringen är startad aktiveras laddningen i stolpen och kunden kan ladda bilen. När kunden avslutar parkeringen, deaktiveras laddningen och kostnaden summeras och redovisas via valt betalsätt hos EasyPark.

”Elbilsladdning är i fokus från miljöperspektiv. I syfte att förenkla och förbättra för kunden driver Stockholm Parkering löpande utvecklingsprojekt. Genom den lösning för Elbilsladdning som EasyPark levererar breddar vi möjligheten för kunden både avseende betalmetoder och valfriheten till ett flertal mobila gränssnitt. Att betalning av parkering och elbilsladdning sker i ett flöde genom samma mobila gränssnitt innebär förenkling för kunden,” säger Torbjörn Falksund, Chef Driftteknik, Stockholm Parkering AB.

”EasyPark har ett mångårigt gott samarbete med Stockholm Parkering och är mycket nöjda över att på detta sätt kunna leverera ännu mer nytta för både parkerande kund och Parkeringsbolag. Vi ser det som naturligt för kunden att betalning av parkering och laddning sker i ett flöde. Betalning av elbilsladdning är en ny funktion i raden av många nyheter som löpande lanseras i vår EasyPark App,” säger Anders Bäck, VD EasyPark Sverige.

För mer information, kontakta:
Torbjörn Falksund, Chef Driftteknik, Stockholm Parkering AB, 08-772 96 72, torbjorn.falksund@stockholmparkering.se
Anders Bäck, vd EasyPark Sverige, 08-522 26 703, anders.back@easypark.se.
Källa: EasyPark AB

Senaste nyheter