Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Minska energiförlusterna

https://www.klimatsmart.se/images/news/cramo220x50.gif

Vintern är energibovarnas årstid, inte minst på ett bygge. Cramo erbjuder därför lösningar som kan minska energiförlusterna under den kalla delen av året. Bland annat energi smarta bodar och den nya tjänsten Övervaka bygget. - Välj klimatsmart PK2000- och P6000-bodarna har ftX-ventilation med återvinning, rörelsedetektorer som styr belysning, energifönster med solreflekterande yta samt torkrum med värmeåtervinning. - Isolera förråden Ska man värma ett förråd är det mycket viktigt att det är välisolerat om man inte vill bli bestulen på värme och energi. cramo har förråd med upp till 100 mm isolering. - Sänk till Helgen Att värmen i bodarna står på när ingen vistas där är en stor energibov. Genom att välja till cramos automatiska natt- och helgsänkning av temperaturen spar man väldigt mycket energi. - Gör som hemma Låt aldrig dörrar, fönster och garageportar stå öppna när det är kallt ute. - Bygg samman bodarna Isolera bodarna väl. i cramos energietableringskoncept tätas alla sidor mellan bodarna så att boduppställningen blir som en enda huskropp. energiförlusterna sker då bara genom yttersidorna. cramos mätningar visar en minskning med 35 procent om man gör på detta sätt. - Ställ in ett torkskåp I bodarna skjuter energiförbrukningen i höjden när kläder torkas genom att elementen sätts på max. med torkskåp får man bukt med problemet. finns som tillval i cramos bodar. - Mät Vetskap om hur mycket energi som förbrukas på olika områden gör det lättare att mota svinnet med besparingsåtgärder samt att uppmana till ändrat beteende. tjänsten Övervaka bygget ger svart på vitt. - Ställ krav Om beställare av ett bygge sätter ett tak för hur stor energiåtgång de accepterar och är villiga att betala för i ett projekt, blir energislöseriet mindre. - Sätt dit en avfuktare Då blir det ett behagligt klimat för den som exempelvis målar samtidigt som man spar värme och energi då man slipper öppna fönster för att vädra ut fukt och lukt från färgen. cramo erbjuder kondensavfuktare som kan användas från 15–25 grader samt sorptionsavfuktare som kan användas från 0–20 grader. - Låt tekniken stänga dörren Använd de automatiska dörrstängarna i bodarna. hjälper till vid dåliga vanor.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Minska energiförlusterna

2012-11-11
Vintern är energibovarnas årstid, inte minst på ett bygge. Cramo erbjuder därför lösningar som kan minska energiförlusterna under den kalla delen av året. Bland annat energi smarta bodar och den nya tjänsten Övervaka bygget.

- Välj klimatsmart
PK2000- och P6000-bodarna har ftX-ventilation med återvinning, rörelsedetektorer som styr belysning, energifönster med solreflekterande yta samt torkrum med värmeåtervinning.

- Isolera förråden
Ska man värma ett förråd är det mycket viktigt att det är välisolerat om man inte vill bli bestulen på värme och energi. cramo har förråd med upp till 100 mm isolering.

- Sänk till Helgen
Att värmen i bodarna står på när ingen vistas där är en stor energibov. Genom att välja till cramos automatiska natt- och helgsänkning av temperaturen spar man väldigt mycket energi.

- Gör som hemma
Låt aldrig dörrar, fönster och garageportar stå öppna när det är kallt ute.

- Bygg samman bodarna
Isolera bodarna väl. i cramos energietableringskoncept tätas alla sidor mellan bodarna så att boduppställningen blir som en enda huskropp. energiförlusterna sker då bara genom yttersidorna. cramos mätningar visar en minskning med 35 procent om man gör på detta sätt.

- Ställ in ett torkskåp
I bodarna skjuter energiförbrukningen i höjden när kläder torkas genom att elementen sätts på max. med torkskåp får man bukt med problemet. finns som tillval i cramos bodar.

- Mät
Vetskap om hur mycket energi som förbrukas på olika områden gör det lättare att mota svinnet med besparingsåtgärder samt att uppmana till ändrat beteende. tjänsten Övervaka bygget ger svart på vitt.

- Ställ krav
Om beställare av ett bygge sätter ett tak för hur stor energiåtgång de accepterar och är villiga att betala för i ett projekt, blir energislöseriet mindre.

- Sätt dit en avfuktare
Då blir det ett behagligt klimat för den som exempelvis målar samtidigt som man spar värme och energi då man slipper öppna fönster för att vädra ut fukt och lukt från färgen. cramo erbjuder kondensavfuktare som kan användas från 15–25 grader samt sorptionsavfuktare som kan användas från 0–20 grader.

- Låt tekniken stänga dörren
Använd de automatiska dörrstängarna i bodarna. hjälper till vid dåliga vanor.
Källa: Cramo

Senaste nyheter