Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Min Müsli webtjänst för müsliälskare

https://www.klimatsmart.se/images/news/saltaminmusli250x52.jpg

Müsliälskare gillar att blanda nya ingredienser med traditionella bär och frukter, men ratar godis. Det här visar sig i Saltå Kvarns utvärdering av hur kunderna har valt mellan ett 60-tal ekologiska müsli-ingredienser på den webbaserade tjänsten Min Müsli. När intresserade müsli-konsumenter själva får komponera sin favoritmüsli hamnar traditionella bär i topp, tillsammans med flera relativt nya frön och flingor. Sötsaker som nötter i choklad och liknande hamnar i botten på listan. Saltå Kvarn har utvärderat över 4000 müsliblandningar som kunder själva gjort på webben. Den ingrediens som valdes av allra flest var hallon, följt av blåbär, linfrön och jordgubbe. De flesta väljer flera olika frukter och bär i sin favoritmüsli. Av utvärderingen framgår också att müsliköparna gärna väljer mindre traditionella ingredienser. Bland frön hamnar exempelvis canihuagroddar och pumpafrön högt upp på listan. Det nyttiga gojibäret kom också högt upp. Bland flingorna valde flest crunch, amarant, bovete och dinkel. Av de olika basblandningar som man kan basera sin egen müsli på var dinkel och quinoa populärast. Slutsats: Svenska müsliälskare är öppna för relativt nya typer av nyttiga flingor och frön. Som sött inslag väljer man gärna traditionella bär och frukter. Den genomsnittliga müsliälskaren är tydligen inte en gottegris. -Det här är nog så nära sanningen man kan komma eftersom utvärderingen baserar sig på verkliga köp, där man dessutom kan välja mellan väldigt många ingredienser. Det är roligt att se att flera flingor och frön som för några år sedan var relativt okända för svenska konsumenter nu har slagit igenom ordentligt, säger Jennifer Key som är projektledare på Saltå Kvarn. För mer information, kontakta: Jennifer Key, projektledare, 070-568 10 86, jennifer.key@saltakvarn.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Min Müsli webtjänst för müsliälskare

2010-02-18
Müsliälskare gillar att blanda nya ingredienser med traditionella bär och frukter, men ratar godis. Det här visar sig i Saltå Kvarns utvärdering av hur kunderna har valt mellan ett 60-tal ekologiska müsli-ingredienser på den webbaserade tjänsten Min Müsli.

När intresserade müsli-konsumenter själva får komponera sin favoritmüsli hamnar traditionella bär i topp, tillsammans med flera relativt nya frön och flingor. Sötsaker som nötter i choklad och liknande hamnar i botten på listan.

Saltå Kvarn har utvärderat över 4000 müsliblandningar som kunder själva gjort på webben. Den ingrediens som valdes av allra flest var hallon, följt av blåbär, linfrön och jordgubbe. De flesta väljer flera olika frukter och bär i sin favoritmüsli. Av utvärderingen framgår också att müsliköparna gärna väljer mindre traditionella ingredienser. Bland frön hamnar exempelvis canihuagroddar och pumpafrön högt upp på listan. Det nyttiga gojibäret kom också högt upp. Bland flingorna valde flest crunch, amarant, bovete och dinkel. Av de olika basblandningar som man kan basera sin egen müsli på var dinkel och quinoa populärast.

Slutsats: Svenska müsliälskare är öppna för relativt nya typer av nyttiga flingor och frön. Som sött inslag väljer man gärna traditionella bär och frukter. Den genomsnittliga müsliälskaren är tydligen inte en gottegris.

-Det här är nog så nära sanningen man kan komma eftersom utvärderingen baserar sig på verkliga köp, där man dessutom kan välja mellan väldigt många ingredienser. Det är roligt att se att flera flingor och frön som för några år sedan var relativt okända för svenska konsumenter nu har slagit igenom ordentligt, säger Jennifer Key som är projektledare på Saltå Kvarn.

För mer information, kontakta: Jennifer Key, projektledare, 070-568 10 86, jennifer.key@saltakvarn.se.

Senaste nyheter