Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Mimer deltar i rikstäckande miljökampanj

https://www.klimatsmart.se/images/news/mimer250x172.jpg

I veckan startades en landsomfattande energisparkampanj där SABOs medlemsföretag tillsammans med hyresgästerna ska föra Sverige närmare de nationella miljömålen. Bostads AB Mimer är ett av de 82 anslutna företagen i kampanjen, och är redan igång med arbetet lokalt i Västerås. Mimer har sedan länge en målsättning att sänka energiförbrukningen i sina fastigheter. De varvar insatser för den egna personalen med aktiviteter för att uppmärksamma miljöfrågan för västeråsarna. För det krävs en beteendeförändring hos gemene man, om vi vill komma tillrätta med miljö- och klimatfrågorna. – Vi jobbar lika mycket med vår egen personal som att vi bjuder in våra hyresgäster, säger Eva Favaro, marknadschef på Bostads AB Mimer i Västerås. Våra medarbetare är ju företagets ambassadörer och kan inspirera sin omgivning med råd och tips i vardagen, därför är det naturligt att börja på hemmaplan. Den lokala kampanjen kickstartades med en intern energijakt där alla medarbetare gick ut i bostadsområdena och letade energitjuvar. – Vi tävlade i lag om att ta fram den bästa energisparplanen för det bostadsområde där man energijagar. Det vinnande laget koras på vår miljödag den 25 oktober och vinsten är extra resurser att lägga på det bostadsområde där de varit med och energijagat, berättar Eva Favaro. På samma sätt som Mimer utbildar och bjuder in sin personal i energispararbetet går de också vidare och bjuder in sina hyresgäster. Till exempel får alla hyresgäster som vill, gå studiecirkeln ”Vett och Watt” som arrangeras av Agenda 21. För mer information, kontakta: Eva Favaro, Marknadschef, Bostads AB Mimer, 070-465 70 11 Mikael Söderberg, Teknik- och miljöchef, Bostads AB Mimer, 070-465 71 63.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Mimer deltar i rikstäckande miljökampanj

2012-10-24
I veckan startades en landsomfattande energisparkampanj där SABOs medlemsföretag tillsammans med hyresgästerna ska föra Sverige närmare de nationella miljömålen. Bostads AB Mimer är ett av de 82 anslutna företagen i kampanjen, och är redan igång med arbetet lokalt i Västerås.

Mimer har sedan länge en målsättning att sänka energiförbrukningen i sina fastigheter. De varvar insatser för den egna personalen med aktiviteter för att uppmärksamma miljöfrågan för västeråsarna. För det krävs en beteendeförändring hos gemene man, om vi vill komma tillrätta med miljö- och klimatfrågorna.

– Vi jobbar lika mycket med vår egen personal som att vi bjuder in våra hyresgäster, säger Eva Favaro, marknadschef på Bostads AB Mimer i Västerås. Våra medarbetare är ju företagets ambassadörer och kan inspirera sin omgivning med råd och tips i vardagen, därför är det naturligt att börja på hemmaplan.

Den lokala kampanjen kickstartades med en intern energijakt där alla medarbetare gick ut i bostadsområdena och letade energitjuvar.

– Vi tävlade i lag om att ta fram den bästa energisparplanen för det bostadsområde där man energijagar. Det vinnande laget koras på vår miljödag den 25 oktober och vinsten är extra resurser att lägga på det bostadsområde där de varit med och energijagat, berättar Eva Favaro.

På samma sätt som Mimer utbildar och bjuder in sin personal i energispararbetet går de också vidare och bjuder in sina hyresgäster. Till exempel får alla hyresgäster som vill, gå studiecirkeln ”Vett och Watt” som arrangeras av Agenda 21.

För mer information, kontakta:
Eva Favaro, Marknadschef, Bostads AB Mimer, 070-465 70 11
Mikael Söderberg, Teknik- och miljöchef, Bostads AB Mimer, 070-465 71 63.

Senaste nyheter