Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Miljövänligt iphone-skal

https://www.klimatsmart.se/images/news/iphoneskal250x140.jpg

Jag skaffade mig min första Iphone för nästan två år sedan. Efter många tappningar i golvet, på asfalten och i djupa vattenpölar är det faktiskt helt otroligt att den fortfarande fungerar. Men alla dessa missöden har lämnat sina spår på utsidan i form av repor, sprickor och andra små skönhetsfläckar. Nu när jag bestämt mig för att införskaffa en nyare version av Iphone har jag lovat mig själv att vara mer försiktig. Därför tänkte jag köpa ett så kallat skal som man knäpper fast på telefonens baksida. Jag blev glatt överraskad när jag lyckades hitta ett snyggt skal från Ecocase.se som är gjort av klimatsmart bioplast. Bioplast är ett miljövänligt material som har flera gröna fördelar. För att framställa bioplast används druvsocker som produceras av växter i den naturliga processen fotosyntesen, där vatten, koldioxid och solenergi omvandlas till druvsocker och syre. Dessutom är bioplast komposterbart och bryts ned fullständigt på några månader. Självklart tycker vi det är fantastiskt att det finns en möjlighet att välja ett miljövänligt mobilskal. Utbudet är inte lika stort som för ”vanliga” skal, men Ecocase har ett par snygga och stilrena skal som säkert faller många i smaken. Dessutom kan du skicka in ditt skal till Ecocase och få en värdecheck på 40 kr när du har förbrukat ditt bioplastskal eller köpt en ny telefon som skalet inte passar till. Hur bra är inte det! Ett stort plus är också den miljövänliga förpackningen som skalet skickas i. Det är ett FSC-certifierat emballage som är fäst med miljövänligt lim och tryckt med soja-baserad färg. Det gillar vi! Skrivet av Josefine Grahn på bloggen En lagom dos grönt.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Miljövänligt iphone-skal

2012-01-23
Jag skaffade mig min första Iphone för nästan två år sedan. Efter många tappningar i golvet, på asfalten och i djupa vattenpölar är det faktiskt helt otroligt att den fortfarande fungerar. Men alla dessa missöden har lämnat sina spår på utsidan i form av repor, sprickor och andra små skönhetsfläckar. Nu när jag bestämt mig för att införskaffa en nyare version av Iphone har jag lovat mig själv att vara mer försiktig. Därför tänkte jag köpa ett så kallat skal som man knäpper fast på telefonens baksida. Jag blev glatt överraskad när jag lyckades hitta ett snyggt skal från Ecocase.se som är gjort av klimatsmart bioplast.

Bioplast är ett miljövänligt material som har flera gröna fördelar. För att framställa bioplast används druvsocker som produceras av växter i den naturliga processen fotosyntesen, där vatten, koldioxid och solenergi omvandlas till druvsocker och syre. Dessutom är bioplast komposterbart och bryts ned fullständigt på några månader.

Självklart tycker vi det är fantastiskt att det finns en möjlighet att välja ett miljövänligt mobilskal. Utbudet är inte lika stort som för ”vanliga” skal, men Ecocase har ett par snygga och stilrena skal som säkert faller många i smaken. Dessutom kan du skicka in ditt skal till Ecocase och få en värdecheck på 40 kr när du har förbrukat ditt bioplastskal eller köpt en ny telefon som skalet inte passar till. Hur bra är inte det!

Ett stort plus är också den miljövänliga förpackningen som skalet skickas i. Det är ett FSC-certifierat emballage som är fäst med miljövänligt lim och tryckt med soja-baserad färg. Det gillar vi!

Skrivet av Josefine Grahn på bloggen En lagom dos grönt.

Pris: 299 kr hos Ecocase: ecocase.se/

Senaste nyheter