Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Miljövänligt bygge från Grön Byggnation

https://www.klimatsmart.se/images/news/gronbyggnationronnyostling167x250.jpg

Att använda bra och kunniga hantverkare när man har med miljövänligt byggande och organiska material att göra är något som vi fått lära oss den hårda vägen att det är mycket, mycket viktigt. På Klimatsmart.se hittade vi för några år sedan världens bästa snickare. Han heter Ronny Östling och har startat och driver företaget Grön Byggnation. Ronny har hjälpt oss med flera projekt i vårt hus och det är en fröjd att både se honom arbeta och även att samarbeta med honom. Han är noggrann, kreativ, inkännande och framför allt har han en smittande kärlek till både materialet han jobbar med, objektet han tar sig an och jorden vi bor på. Detta skriver Ronny om sig själv, sin bakgrund och om Grön byggnation på sin hemsida: ”Redan då jag gick på den gymnasiala utbildningen för att lära mig bygga framtidens hus så saknade jag någonting. Dels så fanns inte tanken på miljö och hälsa med, ingen talade om framställande, energi, återvinning och långvariga hälsoaspekter. Dels så talade man sällan om restaurering & reparation av redan byggda hus. Jag tog anställning på storföretag och arbetade ett tag. Men eftersom jag är en sökare så gav jag mig snart av till Dalarna, lärde mig att uppskatta projekten genom de äldre timmermännen som jag träffade på. Jag tog med mig det som jag lärt och stoppade in i ett konventionellt byggande. Har sedan dess haft turen att få hjälpa riktigt härliga människor att förverkliga deras idéer i projekt där hållbarhet stått i centrum. Grön Byggnation ser till ett traditionsbundet men samtidigt framtidsorienterat arbetssätt då vi tar oss an nya projekt. Vi använder oss av väl kända och beprövade metoder och material, som mångåriga traditioner och erfarenheter visat sig vara hållbara och bestående – i århundraden. Vi har en hög ambition att enbart använda miljövänliga material och metoder med så låg klimatpåverkan som möjligt. Vi tar väl hand om just ert hus, Lägger ner mycket omtanke och håller har en hög noggrannhet.” Vår favoritsnickare är dessutom en fantastisk lärare och håller bland annat kurser i hur man timrar ett hus. Det finns fortfarande platser kvar under hösten. Om du är intresserad kan du läsa mer via länken längst ner på artikelsidan. Du kan även besöka Ronnys eget timmerhus i Glanshammar/Örebro när det är öppet hus söndagen den 1:a oktober under Framtidsveckan som är arrangerat av Studiefrämjandet. Grön Byggnation kommer att finnas i Stockholm på Eco Now-mässan den 7-8 oktober i Münchenbryggeriet. Ronny Östling och Grön byggnation är som du förstår en pärla som vi varmt rekommenderar till vilket miljövänligt bygg och renoveringsprojekt som helst, var som helst i landet. Gita Ljunggren Ekosvensson.se Ekosvensson är ett projekt som utforskar och inspirerar kring hur man som en helt vanlig familj i ett helt vanligt hus kan leva mer miljövänligt och klimatsmart. Läs mer på www.ekosvensson.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Miljövänligt bygge från Grön Byggnation

2011-09-15
Ronny Östling på Grön Byggnation
Att använda bra och kunniga hantverkare när man har med miljövänligt byggande och organiska material att göra är något som vi fått lära oss den hårda vägen att det är mycket, mycket viktigt.

På Klimatsmart.se hittade vi för några år sedan världens bästa snickare. Han heter Ronny Östling och har startat och driver företaget Grön Byggnation.

Ronny har hjälpt oss med flera projekt i vårt hus och det är en fröjd att både se honom arbeta och även att samarbeta med honom. Han är noggrann, kreativ, inkännande och framför allt har han en smittande kärlek till både materialet han jobbar med, objektet han tar sig an och jorden vi bor på.

Detta skriver Ronny om sig själv, sin bakgrund och om Grön byggnation på sin hemsida:

”Redan då jag gick på den gymnasiala utbildningen för att lära mig bygga framtidens hus så saknade jag någonting. Dels så fanns inte tanken på miljö och hälsa med, ingen talade om framställande, energi, återvinning och långvariga hälsoaspekter. Dels så talade man sällan om restaurering & reparation av redan byggda hus.

Jag tog anställning på storföretag och arbetade ett tag. Men eftersom jag är en sökare så gav jag mig snart av till Dalarna, lärde mig att uppskatta projekten genom de äldre timmermännen som jag träffade på. Jag tog med mig det som jag lärt och stoppade in i ett konventionellt byggande. Har sedan dess haft turen att få hjälpa riktigt härliga människor att förverkliga deras idéer i projekt där hållbarhet stått i centrum.

Grön Byggnation ser till ett traditionsbundet men samtidigt framtidsorienterat arbetssätt då vi tar oss an nya projekt. Vi använder oss av väl kända och beprövade metoder och material, som mångåriga traditioner och erfarenheter visat sig vara hållbara och bestående – i århundraden. Vi har en hög ambition att enbart använda miljövänliga material och metoder med så låg klimatpåverkan som möjligt. Vi tar väl hand om just ert hus, Lägger ner mycket omtanke och håller har en hög noggrannhet.”

Vår favoritsnickare är dessutom en fantastisk lärare och håller bland annat kurser i hur man timrar ett hus. Det finns fortfarande platser kvar under hösten. Om du är intresserad kan du läsa mer via länken längst ner på artikelsidan. Du kan även besöka Ronnys eget timmerhus i Glanshammar/Örebro när det är öppet hus söndagen den 1:a oktober under Framtidsveckan som är arrangerat av Studiefrämjandet.

Grön Byggnation kommer att finnas i Stockholm på Eco Now-mässan den 7-8 oktober i Münchenbryggeriet.

Ronny Östling och Grön byggnation är som du förstår en pärla som vi varmt rekommenderar till vilket miljövänligt bygg och renoveringsprojekt som helst, var som helst i landet.

Gita Ljunggren
Ekosvensson.se

Ekosvensson är ett projekt som utforskar och inspirerar kring hur man som en helt vanlig familj i ett helt vanligt hus kan leva mer miljövänligt och klimatsmart. Läs mer på www.ekosvensson.se.

Grön Byggnation: www.gronbyggnation.com/
Kurser & workshops som Grön Byggnation anordnar: www.gronbyggnation.com/
Eco Now i Stockholm: www.econow.se/
Framtidsveckan: www.studieframjandet.se/Extranet/Framtidsveckan/Kalendarium/Orebro.aspx

Senaste nyheter