Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Miljövänligare utskrifter med vaxteknik

https://www.klimatsmart.se/images/news/xeroxqube.jpg

Skrivare eller multifunktionsskrivare som utnyttjar vaxklossar (block) med färg som inte kladdar och är giftfria istället för färgpulver eller bläckpatroner kallas vaxskrivare. Vaxteknologin är användarvänlig, producerar suverän utskriftskvalitet, är kostnads-effektiv och är mycket miljövänlig. Vaxtekniken är ingen ny teknik, den har funnits sedan 1991. Med varje ny generation av vaxtekniken förbättras kontinuerligt denna innovativa teknik. Oberoende forskningsorganisationer, inklusive BERTL, Buyers Laboratory, Inc. (BLI) och Industry Analysts, Inc., har testat vaxtekniken ett flertal gånger och givit den många utmärkelser. Xerox är den enda tillverkare som har lyckats utveckla produkter baserade på vaxtekniken. Många tillverkare vet inte hur de ska konkurrera med vaxtekniken, och sprider därför ofta felaktig information om den. Fördelarna med vaxteknologi är många, från större användarvänlighet till mindre avfall. Den enkla designen med vaxteknologi innebär enkelt underhåll, mindre påverkan på miljön, snabb hastighet och färre problem. När tonern är slut i en laserskrivare har du fortfarande en stor, skrymmande kassett som måste återvinnas eller kasseras. Dessutom tillkommer övrigt förbrukningsmaterial såsom fixeringsenhet och trummor. Vaxskrivare använder kompakta vaxstavar utan hölje eller kassett. När vaxet är slut finns det ingenting kvar som behöver kasseras. Tack vare vaxstavarnas små mått blir det dessutom mindre förpackningsmaterial att återvinna. Den enda övriga enhet som behöver bytas är en underhållsrulle. Den räcker till tiotusentals sidor och behöver därför bytas endast några få gånger under skrivarens hela livstid. Under en tonerbaserad skrivares normala livslängd på fyra år genereras 111 kg avfallsmaterial. En Xeroxvaxskrivare genererar bara 8 kg avfallsmaterial! • Giftfri färg är säker att hantera även för små barn. • Återvunnet papper av alla slag kan användas med samma högkvalitativa resultat. • Färre CO2-emissioner och mindre bränsle används vid leveransen därför att förpackningarna med vax är mindre och lättare än färgpulverkassetter. • Mindre energi används vid tillverkningen av vax beroende på enkelheten i designen. • 2009 ENERGY STAR®- godkänd (ColorQube 9200-serien). • Intelligent Ready -teknik sänker energiförbrukningen till ett minimum genom att enheten "lär sig" arbetsgruppens användningsmönster och sätts i lågeffektläge när den inte används. DocuPartner är specialist på miljövänligare utskriftslösningar och är Xerox största återförsäljare i Sverige. DocuPartner erbjuder helhetslösningar inom dokument- och utskriftshantering, kontorsmaskiner, kopiatorer, kontorsmaterial och service. Vi har en tydlig miljöprofil och är certifierade enligt miljöledningssystemet ISO14001. Vi strävar hela tiden efter att erbjuda de mest miljövänliga produkterna och lösningarna som finns tillgängliga på marknaden.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Miljövänligare utskrifter med vaxteknik

2011-04-15
Skrivare eller multifunktionsskrivare som utnyttjar vaxklossar (block) med färg som inte kladdar och är giftfria istället för färgpulver eller bläckpatroner kallas vaxskrivare. Vaxteknologin är användarvänlig, producerar suverän utskriftskvalitet, är kostnads-effektiv och är mycket miljövänlig.

Vaxtekniken är ingen ny teknik, den har funnits sedan 1991. Med varje ny generation av vaxtekniken förbättras kontinuerligt denna innovativa teknik. Oberoende forskningsorganisationer, inklusive BERTL, Buyers Laboratory, Inc. (BLI) och Industry Analysts, Inc., har testat vaxtekniken ett flertal gånger och givit den många utmärkelser.

Xerox är den enda tillverkare som har lyckats utveckla produkter baserade på vaxtekniken. Många tillverkare vet inte hur de ska konkurrera med vaxtekniken, och sprider därför ofta felaktig information om den.

Fördelarna med vaxteknologi är många, från större användarvänlighet till mindre avfall. Den enkla designen med vaxteknologi innebär enkelt underhåll, mindre påverkan på miljön, snabb hastighet och färre problem.

När tonern är slut i en laserskrivare har du fortfarande en stor, skrymmande kassett som måste återvinnas eller kasseras. Dessutom tillkommer övrigt förbrukningsmaterial såsom fixeringsenhet och trummor.
Vaxskrivare använder kompakta vaxstavar utan hölje eller kassett. När vaxet är slut finns det ingenting kvar som behöver kasseras. Tack vare vaxstavarnas små mått blir det dessutom mindre förpackningsmaterial att återvinna. Den enda övriga enhet som behöver bytas är en underhållsrulle. Den räcker till tiotusentals sidor och behöver därför bytas endast några få gånger under skrivarens hela livstid.

Under en tonerbaserad skrivares normala livslängd på fyra år genereras 111 kg avfallsmaterial. En Xeroxvaxskrivare genererar bara 8 kg avfallsmaterial!

• Giftfri färg är säker att hantera även för små barn.
• Återvunnet papper av alla slag kan användas med samma högkvalitativa resultat.
• Färre CO2-emissioner och mindre bränsle används vid leveransen därför att förpackningarna med vax är mindre och lättare än färgpulverkassetter.
• Mindre energi används vid tillverkningen av vax beroende på enkelheten i designen.
• 2009 ENERGY STAR®- godkänd (ColorQube 9200-serien).
• Intelligent Ready -teknik sänker energiförbrukningen till ett minimum genom att enheten "lär sig" arbetsgruppens användningsmönster och sätts i lågeffektläge när den inte används.

DocuPartner är specialist på miljövänligare utskriftslösningar och är Xerox största återförsäljare i Sverige. DocuPartner erbjuder helhetslösningar inom dokument- och utskriftshantering, kontorsmaskiner, kopiatorer, kontorsmaterial och service. Vi har en tydlig miljöprofil och är certifierade enligt miljöledningssystemet ISO14001. Vi strävar hela tiden efter att erbjuda de mest miljövänliga produkterna och lösningarna som finns tillgängliga på marknaden.

Läs om myterna om vaxteknik: www.office.xerox.com/solid-ink/solid-ink-faq/svse.html
Källa: DocuPartner

Senaste nyheter