Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Miljövänliga sugrör av papper

https://www.klimatsmart.se/images/news/sug200x301.jpg

Sugrör som är snälla både mot dig och miljön? Jadå det finns. Problemet är att det inte alltid är det lättaste att hitta i vanliga butiker. Därför blev vi väldigt glada när vi såg att Ekokul.se säljer miljövänliga papperssugrör i en massa härliga mönster och färger. Sugrören är gjorda av hållfast papp och fullständigt återvinningsbara. De är inte behandlade på något sätt, utan består endast av hårt pressat papper. Mönstret är dessutom tryckt med livsmedelsgodkända färger. Vi kan inte föreställa oss något bättre alternativ. Det bästa är nog ändå att du inte behöver vara det minsta rädd för att barnen får i sig farliga gifter. Vi har självklart testat sugrören för att se om de håller måttet. Först och främst måste vi säga att vi fullkomligt älskar de härliga mönstren! När du beställer från Ekokul kan du även välja om du endast vill ha ett mönster eller ett paket med blandade mönster. Vi valde det blandade paketet denna gång. Själva sugrören fungerar dessutom helt enligt våra önskemål. Eftersom de är gjorda av hållfast papp blir toppen på sugröret lite mjukt när du använder det. Men det är inget som känns som något problem. Själva priset för papperssugrören är högre jämfört med ”vanliga” sugrör. (Du kan exempelvis få 200 st plastsugrör på IKEA för 9 kr). Men trots det skulle vi inte tveka en sekund på att välja dessa framför sugrör i plast. Skulle du?

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Miljövänliga sugrör av papper

2013-05-28
Sugrör som är snälla både mot dig och miljön? Jadå det finns. Problemet är att det inte alltid är det lättaste att hitta i vanliga butiker. Därför blev vi väldigt glada när vi såg att Ekokul.se säljer miljövänliga papperssugrör i en massa härliga mönster och färger.

Sugrören är gjorda av hållfast papp och fullständigt återvinningsbara. De är inte behandlade på något sätt, utan består endast av hårt pressat papper. Mönstret är dessutom tryckt med livsmedelsgodkända färger. Vi kan inte föreställa oss något bättre alternativ. Det bästa är nog ändå att du inte behöver vara det minsta rädd för att barnen får i sig farliga gifter.

Vi har självklart testat sugrören för att se om de håller måttet. Först och främst måste vi säga att vi fullkomligt älskar de härliga mönstren! När du beställer från Ekokul kan du även välja om du endast vill ha ett mönster eller ett paket med blandade mönster. Vi valde det blandade paketet denna gång.

Själva sugrören fungerar dessutom helt enligt våra önskemål. Eftersom de är gjorda av hållfast papp blir toppen på sugröret lite mjukt när du använder det. Men det är inget som känns som något problem. Själva priset för papperssugrören är högre jämfört med ”vanliga” sugrör. (Du kan exempelvis få 200 st plastsugrör på IKEA för 9 kr). Men trots det skulle vi inte tveka en sekund på att välja dessa framför sugrör i plast. Skulle du?

Pris: 49 kr för 25 st hos www.Ekokul.se.

Skrivet av Josefine Grahn på bloggen En lagom dos grönt.

Senaste nyheter